Коронавирусът в България

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
metodito
Контакти:

Re: Коронавирусът дойде в България

Мнениеот metodito » 04 апр 2020 22:03

Сашо написа:
Сега чета много хора да казват „Абе то се очакваше на политическата сцена да стане нещо такова, ама баш така не го очаквах!“
Напротив!, бих казал аз. Напълно очаквано е! Хората са ти го написали черно на бяло и представили цветно по кината (телевизора) още преди няколко години. Ако си се шашнал и паникьосал - губиш. Ако нямаш карти за този ход, пак губиш!
Игра - един печели, друг губи! ;)

Добави и Contagion (2011), филм, спонсориран от СЗО, където едно прилепче прави една голяма глобална мизерия. :lol: Малко от малко да бяха променили сценария. В EVENT 201 поне са се постарали да са прасенца в Бразилия.

Сашо
Контакти:

Мнениеот Сашо » 04 апр 2020 22:09

metodito написа:
Сашо написа:
Сега чета много хора да казват „Абе то се очакваше на политическата сцена да стане нещо такова, ама баш така не го очаквах!“
Напротив!, бих казал аз. Напълно очаквано е! Хората са ти го написали черно на бяло и представили цветно по кината (телевизора) още преди няколко години. Ако си се шашнал и паникьосал - губиш. Ако нямаш карти за този ход, пак губиш!

Добави и Contagion (2011), филм, спонсориран от СЗО, където едно прилепче прави една голяма глобална мизерия. :lol: Малко от малко да бяха променили сценария. В EVENT 201 поне са се постарали да са прасенца в Бразилия.

Да много са примерите, аз дадох този на който попаднах съвсем сам беа подсказка :lol:
Така или иначе всичко е пред очите ни, но ние сме си свикнали да гледаме избирателно. За всичко сме предупредени!!! Място за опрвдание нямаме, а и никой няма да го приеме така или иначе.

favaca8888
Контакти:

Мнениеот favaca8888 » 04 апр 2020 22:17

Така, така джадаи !! :) Така Ви искам стига сте хленчели :lol:
Никола Котков : "Локомотив" е моята вечна майка и аз ще я помня и обичам до края на живота си. Нека знаят всички - кръвта вода не става!

Потребителски аватар
CSKA 78

Мнениеот CSKA 78 » 04 апр 2020 22:19

Thsmith написа:
CSKA 78 написа:Реално аз пиша по факти! А фактите ми са от достоверни източници, а не от Ютуб и Фейсбук, като при теб и твоя колега! А тези на по 80 години е нормално да не са стабилни физически, но ги е довършил вирусът, и ако не бяха заболели от него, е могло да изкарат още някоя и друга година! А това че ти вярваш на някоя фейсбук "икона", и затова пишеш доста често откровени глупости, това си е за теб! :lol:

ПП А тези под 50! Тези на 40! Намерихте ли им някаква друга болест във фейсбук общността, за да не е от вируса!? Или още търсите?!

Koe точно съм копирал от Ютуб или фейсбук(какъвто нямам)?
Да, ако не бяха се разболели, можеше да избутат още малко. А ако се бяха разболели от обикновен грип? Или ако нещо им беше паднало на главата? Хипотези много. Точно ти вярваш на някакви икони и си представяш апокалипсис. Аз казвам, че е много по лошо да разрушиш икономиката от това да рискуваш с хората с различни тежки заболявания. Отговорността трябва да е тяхна, те да се пазят и да се карантинират, а не да затвориш цяла държава за нищожна цифра.
Последното би било оправдано ако смъртността, смъртността подчертавам, а не заразените е сравним с чумата от средните векове. Не да говорим за загинали някакви нищожни % от популацията и заради това дай да се вкараме в по тежки времена от голямата депресия, да съсипем живота на 95% от хората и да палим свещи.

Както казах аз се уповавам на фактите! Уповавам се на сигурни източници! Не търся сензацията и определено не намирам ситуацията за аполикаптична засега! Не и в България!
Но след като не си гледал истински клипове за ситуацията в Италия, Испания и вече в Щатите, тогава недей да пишеш, че вирусът бил по-малката заплаха! И едва ли за някакво вирусче, светът си унищожава икономиката(буквално)! Да, сега можеш да ми напишеш за конспирацията, както твои колеги по ум, че точно това била целта - да се срине икономиката, за да настъпи нов световен ред! Е, точно тези хора явно са гледали твърде много фантастика! :lol:
И накрая -тази "нищожна цифра", е само заради взетите мерки до момента! Картината може рязко да се промени след Великден - "след великото преселение на народите", които не могат да изкарат един празник, без да се празнува, като отидеш на гости и се събере цялата фамилия, поне до трето коляно! Както и ходенето на църква с хиляди души набутани в пространство за стотина!
Генералът, който го виждаш всеки ден по телевизията, не ми е любимец! Но човекът днес отправи апел да не се ходи на църква, както и да не се ходи на гости ! Но такива като теб едва ли ще го чуят! Защото си мислят, че всичко е една шега! И като положението стане напечено - да речем няколко дни след Великден, при евентуален голям скок на заразените и смъртните случаи, и ни сложат всички под карантина! Тогава тези същите ще обвинят кого?! Себе си ли, защото те ще са виновните?! Не, разбира се, ще обвинят правителството(което не ми е от любимите да го наречем), защото не са взели мерки това да бъде предотвратено! :shock: :lol:
[rimg]https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/9/99/CSKA_Sofia_logo_2018-19.png/611px-CSKA_Sofia_logo_2018-19.png[/rimg]
Вече тече 77-тата година от създаването на ЦСКА! ЦСКА ще пребъде!

Потребителски аватар
metodito
Контакти:

Мнениеот metodito » 04 апр 2020 22:25

Сашо написа:
metodito написа:
Сашо написа:

Да много са примерите, аз дадох този на който попаднах съвсем сам беа подсказка :lol:
Така или иначе всичко е пред очите ни, но ние сме си свикнали да гледаме избирателно. За всичко сме предупредени!!! Място за опрвдание нямаме, а и никой няма да го приеме така или иначе.

Спомням си излизането на V като Вендета. Суппер готина дистопия. А сега изглежда толкова реално. Мисля, че обаче за разлика от киното Ви или Брус Уилис не се появява и всичко отива в... И не знам, Холивуд и филмите ли черпят вдъхновение от кукловодите или обратното - аз мисля, че е обратното. "Ей, това е много добра идея. Хайде да го направим". Конкретно за прилепчето и Contagion само някакви пълни ламери си мислят, че може да стане. 1000 години цяла Югоизточна Азия яде какво ли не и си щъкат по целия свят, целия свят щъка из Югоизточна Азия и видиш ли... Няма нужда. И е много странно колко много народ, и то интелигентни хора уж си казват: "Ми, да. Точно така се е случило. Много ясно". В същото време пипа банкноти, преминали през хиляди мръсни ръце, после седя на масата и яде с тея ръце и нищо му няма, здрависва се с някой, дето може да не си е мил ръцете след акане и пак не се замисля, сядайки на масата. Е, сега вече ще почнат да се замислят. Ако това е било вид урок човечеството да си знае, баси тъпия учител. :lol:
Последна промяна от metodito на 04 апр 2020 22:30, променено общо 2 пъти.

vvessel
Контакти:

Мнениеот vvessel » 04 апр 2020 22:26

Щаба и спецовете се били скарали, щото спецовете искали по-свободен режим, а Боко не давал. Искал той да е най-големият спец по всичко. Разделили се по взаимно съгласие :mrgreen:

Потребителски аватар
metodito
Контакти:

Мнениеот metodito » 04 апр 2020 22:29

Щаба и спецовете се били скарали, щото спецовете искали по-свободен режим, а Боко не давал

Десет милиарда са това, човек.

Потребителски аватар
pomiqrat
Контакти:

Мнениеот pomiqrat » 04 апр 2020 22:39

[offtopic]
Сашо написа:
NOMER14 написа:Гледам тук половината са гледали повечко игрални филми за зарази и зомбита, а другите предпочитат футуристични филми за тоталитарни общества. :lol:

Оо, не подценявай в никакъв случай мощта на киното и телевизията. Правиш ли го, автоматично се превръщаш в жертва.
Животът ни е една игра. Винаги е бил. Правилата са прости - трябва да си наясно с тях (правилата) и да се съгласиш с тях. Проблемът ни е, че гледаме твърде избирателно и пропускаме основните неща, а проблема си остава личен, защото всичко е било представено независимо под каква форма. Не се ли нагаждаш според правилата - губиш. Правиш ли се на твърде принципен - губиш!
Виж един пример:
Някъде в далечното бъдеще през 2020 година в Лондон е плъзнала епидемия, която се разпространява из цяла Европа. На власт е диктаторско правителство, което контролира народа, насаждайки страх и конформизъм. Полицейски патрули контролират денонощно улиците, хора, считани за „нежелани“ са изпращани в изолационни центрове, а медиите работят за правителството и служат като средство за манипулация.
„???“ представя едно дистопично общество, в което насилието и потисничеството са основни методи за блокиране на неподчинението. Надеждата идва чрез една идея, идея, скрита зад маска, която и гарантира не толкова анонимност, колкото универсалност. Защото идеята няма нужда от идентичност, за да бъде разбрана и реализирана. Филмът представя борбата за свобода – политическа и индивидуална. Освобождението от страха чрез страх е преминаването през необходимия катарзис, победата, която всеки трябва да постигне първо на интровертно равнище. Понякога е нужно да преминеш теста на болката, за да се убедиш, че си достатъчно силен, за да се изправиш срещу самия страх.

Това е ревю на филма „В като Вендета“. Текста го копирах, единствената промяна е болднатия текст които направих и трите ??? с които скрих заглавието на филма ;)

[/offtopic]

Джек Лондон - Алената смърт

Чумата пламна през лятото на 2013 година. Тогава бях на двадесет и седем и много добре си спомням всичко. Съобщенията по безжичния телеграф…

Заешката устна се изплю от негодувание и старецът побърза да обясни:

— По това време ние умеехме да разговаряме по въздуха на разстояние хиляди мили. И ето пристигна вестта, че в Ню Йорк върлува неизвестна болест. В този най-величествен град на Америка тогава живееха седемнадесет милиона. Отначало никой не придаде значение на това съобщение. Дребна работа — бяха умрели няколко души! Правеше впечатление обаче, че смъртта беше настъпила много бързо и първият признак на болестта бил почервеняването на лицето и цялото тяло. След двадесет и четири часа дойде съобщение, че и в Чикаго е регистриран такъв случай. Същия ден стана известно, че в Лондон, най-големия, отстъпващ само на Чикаго град, вече две седмици тайно се борят с чумата. Всички съобщения минаваха през цензура, тоест беше забранено да се говори на останалия свят, че в Лондон е започнала чума.

Работата явно вземаше сериозен обрат, но ние, в Калифорния, както впрочем и навсякъде другаде, ни най-малко не се разтревожихме. Всички бяхме убедени, че бактериолозите ще намерят средство против тази болест, както в миналото бяха намирали средства против другите болести. Но бедата беше, че микробите, попаднали в човешкия организъм, убиваха човека поразително бързо. Нямаше нито един случай на оздравяване. Това беше като азиатската холера — днес вечеряте с напълно здрав човек, а утре сутрин, ако станете по-рано, виждате как го карат на гробищата покрай дома ви. Само че тази неизвестна чума поразяваше още по-бързо, много по-бързо. Час след появата на първите признаци на заболяването човекът умираше. Някои изкарваха по няколко часа, но много умираха след 10–15 минути.
4 000 и пак ми задай същия въпрос.

Става въпрос за 1989 г. :lol: :oops: :lol:
Drunken_Master написа:а доходът на глава от населението - 7500 долара годишно (повече, отколкото през 2011 г.)

Drunken_Master написа:България щеше да е 50-60 млн., ако не бяхме под Османско робство.

Потребителски аватар
CSKA 78

Мнениеот CSKA 78 » 04 апр 2020 22:59

metodito написа:Нещо за Швеция? Туй-онуй?

Ми...Швеция -ето ти линк https://coronavirus.app/tracking/sweden?mode=infected

Разгледай хубаво графиките! Да ти прави нещо впечатление?! Смъртност в проценти туй-онуй?!
Смъртни случаи, оздравели?! Съотношение между тях? Нарастване на заболелите за ден?
Сам прецени! ;)
[rimg]https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/9/99/CSKA_Sofia_logo_2018-19.png/611px-CSKA_Sofia_logo_2018-19.png[/rimg]
Вече тече 77-тата година от създаването на ЦСКА! ЦСКА ще пребъде!

Сашо
Контакти:

Мнениеот Сашо » 04 апр 2020 23:12

metodito написа: Мисля, че обаче за разлика от киното Ви или Брус Уилис не се появява и всичко отива в... И не знам, Холивуд и филмите ли черпят вдъхновение от кукловодите или обратното - аз мисля, че е обратното.

Вероятно “героят“ е архетип на надеждата. Защото ако ни вземат и нея, няма да го има стимулът.
Иначе те киното и медиите не са ли на няколко дестки корпорации в световен мащаб. И като свием още малко кръгът, на няколкото клана. Те и по най-високите нива също имат сериозни противопоставяния. Но виж Аватар например - посланието е ясно - човекът е един варварин и нищо повече. Диваци, които не заслужават технологичен напредък. Еми извинявам се, но е самата истина според мен. Но ние така или иначе си махаме с ръка и казваме „Абе филм...“ Много сме си убави даже!!! :)

Върни се в “Свободна зона”