Коронавирусът в България

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
pomiqrat
Контакти:

Re: Коронавирусът дойде в България

Мнениеот pomiqrat » 02 апр 2020 19:08

favaca8888

Не разбра ли, че малоумната ви теза за 5г върви само сред пенсии и слабоумни?
4 000 и пак ми задай същия въпрос.

Става въпрос за 1989 г. :lol: :oops: :lol:
Drunken_Master написа:а доходът на глава от населението - 7500 долара годишно (повече, отколкото през 2011 г.)

Drunken_Master написа:България щеше да е 50-60 млн., ако не бяхме под Османско робство.

Потребителски аватар
paceto
Контакти:

Мнениеот paceto » 02 апр 2020 19:27

THE G.A.M.E написа:
metodito написа:Игра, тоя вирус... де го има, де го няма. Я да те попитам, понеже знам, че понякога приемаш алтернативни теории за случващото се - към какво отива света от днешна гледна точка, според теб:
1) диктатура, геноцид (не е задължително той да е физически извършван - този ще е чистичък - без да са си оцапали ръцете);
2) революция и хаос.
И без вируса си отиваше към хаос, от който ще се появи Нов Ред, с единно световно Правителство.
Заразите ( очаквам, още няколко до 2050-та ) са просто част от играта.
В този смисъл, тази-настоящата, е просто брънка. Не е безобидна, ако не се вземат адекватни мерки, виждаме, че умират хора.
И не са само възрастните. В последните 48 часа излезе инфо за деца и хора до 40 г.
Включително и у нас за последните 24 часа един на 40 г. и един на 50 и няколко ...

За мен, дори т'ва нещо да е пуснато нарочно, то резултатите за всички, включително и за пусналите го, са неочаквани. :roll:
Инак, да, със сигурност едни хора си записват добре к'во се случва и следващата зараза ще е... Мамата си джаз.

Никой не е казвал, че младите хора са без опасност да се заразят. Всеки човек е различен, така както и неговата имунна система, а и не малко млади хора си имат болежки и това позволява на подобен вирус да го съсипе. Виждали сме как млади хора на 30 години получават инфаркти и т.н., така че няма нищо странно в това млади или поне такива хора под рисковата граница да се разболяват.

Може да се говори вече за някакъв вид мутация ако процента на младите започне да расте стремглаво нагоре и наближи тези на възрастните.

Потребителски аватар
NOMER14
Контакти:

Мнениеот NOMER14 » 02 апр 2020 20:02

Радиация ли?
Прочетете какво е радиация!

Потребителски аватар
NOMER14
Контакти:

Мнениеот NOMER14 » 02 апр 2020 20:08

Световно правителство ли?
Та Европа не може да сглоби такова на малка цивилизована част от земното кълбо. Ако го имаше такова Правителство в ЕС, нямаше да ги има тези неща с китайския вирус. За правителство трябват ерудирани хора, а не дългошийни гъски от рода на нашата габриелова, дето развяваше олимпийски огън, а нашите мисирки я отразяваха по телевизиите. Що за комисар си, щом не виждаш какво става по света. Пуста суета...

Nilim

Мнениеот Nilim » 02 апр 2020 21:16

След първите мерки, които беше добре, че дойдоха рано биха спирачката. С леки изключения работата на Щаба се превърна в статистика и строгост: заразени са толкова и толкова, хората са виновни не стоят вкъщи. Ни дума какво именно ще се направи за да се съкрати срока на това извънредно положение. Лекарства с ефект има. Пробвани, работещи. За тях ни дума, защото "ЕК нямала доказателства за ефекта им". Нищо, че ги ползваха успешно в Азия. Нищо, че ги ползват във Франция и Германия. Нищо, че Гърция вече си осигури доставки и произвдоство, предстои пускане и в аптечната мрежа.

Вместо това тестваме малко, за да отчетем малко случаи. Хората след справка по телефона са съветвани да стоят вкъщи. Не се проследяват достатъчно и контактните лица. Същото правеше и Турция. И един прекрасен ден откри че са минали кота 10 000. Вървим по същия път.

През цялото време сочат че "правели като в Европа". Коя държава в Европа всъщност пребори епидемията за да ни е пример? В Япония, Сингапур, Тайван и Южна Корея се справиха за седмици, макар че корейците започнаха много зле заради резкия бум. И не е никаква тайна как стана това: ТЕСТ ТЕСТ ТЕСТ ТЕСТ, гонене до дупка на контактните лица, изолацията на всеки заразен.

Ако и сега ни се размине, можем спокойно да кажем: Господ е българин. Щото ще е цяло чудо.

Потребителски аватар
Soulen
Контакти:

Мнениеот Soulen » 02 апр 2020 21:21

Thsmith написа:
Soulen написа:
Thsmith написа:що? За какво сме били на различни? :lol: Смисъл...не помня наистина да сме спорили за нещо :lol:

Е ти се инатиш за някакви неща, които обикновено или са абсурдни само и само да не си признаеш, че грешиш или пък вижданията ти са много брутални, крайно десни.

Например за Костов. Ясно е, че всички партии са от котилото на БКП и за нищо не стават. Истинските антикомунисти са изгнили по затворите, а след 89-та са натикани в ъгъла, защото честните и можещите хора са неудобни. Във властта се допускат само компрометирани.

Ти нали си бил член на ДСБ. Ако някога беше дошъл на власт, щеше да обслужваш интересите на мафиотите или щеше да те изхвърлят като мръсно коте. Ако пък се заинатиш следва някакъв инцидент и се оказва, че си имал самоубийствени наклонности.
Не крайно десни, а консервативно десни! : ) Иначе е вярно, че обичам да споря до последно и ненавиждам оправданието за слабаци с "отстъпването уж на по умния" :lol: И винаги когато бъркам съм склонен да си призная, ей! Точно заради това съм със "замразено" членство в ДСБ. Просто станаха твърде либерални за мен след идването на Радан. Един път сбърках като се коалираха с Пръмова, втори път сбърках като влязоха в коалиция с герб и трети път няма да има докато няма промяна в политиката на партията.

--
Що се отнася до другото, никога не ме е интересувало котила или някакви странични неща. Личните животи на хората и тн. Гледам какво се прави, а не какво се говори. За мен неговото правителство беше най-силно и най близко до вижданията ми. Естествено много далеч от това, което искам в завършек, но най-близкото до което съм виждал в България. Опити за пазарни реформи, твърд отговор на руското нахалство, закон за лустрация и тн. Приватизация и търсене на тази посока, а не на национализации.
Един политик не трябва да е честен, а трябва да е можещ. Не ми трябва някой виден борец/мъченик, а някой знаещ какво трябва да се направи. Трябва да може да наложи правилните неща, а не да го направи честно или да има хубав лозунг.
Винаги давам за пример ценностите на Аденауер по тази тема.

Целта им никога не е била друга освен да крадат. Приватизацията също беше направено адски погрешно с мисъл не да се направи нещо за държавата, а да се продаде всичко на безценица, за да може да се направят едни пари. Това е най-просто казано. Затова и СДС/ДСБ умря и никога няма да се завърне. Ако бяха добро правителство щеше да са някакъв фактор в политиката, а не разни смешки като "националистическите" партии да ги бият, което е срам и позор.

Те всички следват кажи речи една и съща политика и тя никога не е била адекватна. Ядат и пият на една маса и се правят на опозиционери после. В България не е имало политици от преди 9-ти Септември.

Аз покрай местните избори се позапознах малко с герберите и младежкото герб. Пхаха все едно си на митинг в Северна Корея всичко във възхвала на великия вожд Тиква. Зико не може 2 изречения да върже без да го спомене, какво му е наредил да каже и да изпълнява.
Sisi 1914 написа:Иначе Ливърпул показа с играта си как се побеждава лидера във Вл.
Честито на всички, които подкрепят отбора от Бирмингам!
:P

rane
Контакти:

Мнениеот rane » 02 апр 2020 22:20

Бройката на заразените по света надмина 1 000 000, а смъртните случай са над 51 000.
Петко Славейков: "Не сме народ! Не сме народ, а мърша,
пак ще кажа и с това ще да свърша."

vvessel
Контакти:

Мнениеот vvessel » 03 апр 2020 00:49

Ето малко информация по темата за коронавируса:
https://youtu.be/AiieQAMdTYg
Бг субтитри се пускат от настройките.
Ето и още едно видео, което потвърждава част от информацията от първото:
https://www.facebook.com/28043366199279 ... 009171236/
Едното видео е от САЩ, другото от Германия и двете се допълват взаимно. Ако досега някой се е чудил какво е това чудо невиждано и защо и как се е появило, ще намери доста отговори. Ако някой се притеснява от вируса , вече може да е по-спокоен. За вируса. Ще започне да се тревожи за другите неща които предстоят.

Потребителски аватар
CSKA 78

Мнениеот CSKA 78 » 03 апр 2020 00:54

Ти по-добре си се тревожи за самия вирус, че ако синът е като бащата(ако въобще знаеш за какво говоря), тогава...Ще стане много по зле!

Айде, ще ти дам жокер!

Severe Acute Respiratory Syndrome (SARS)https://www.cdc.gov/sars/index.html

Severe acute respiratory syndrome coronavirus 2 (SARS-CoV-2),previously known by the provisional name 2019 novel coronavirus (2019-nCoV)is a positive-sense single-stranded RNA virus. It causes the respiratory illness known as coronavirus disease 2019 (COVID-19).
[rimg]https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/9/99/CSKA_Sofia_logo_2018-19.png/611px-CSKA_Sofia_logo_2018-19.png[/rimg]
Вече тече 77-тата година от създаването на ЦСКА! ЦСКА ще пребъде!

Потребителски аватар
CSKA 78

Мнениеот CSKA 78 » 03 апр 2020 02:13

Знам че е късно, но току-що видях - Франция има за днес 1355 смъртни случая! И това ако не е грешка, тогава това си е нарастване с цели 166%, спрямо вчерашните 509 жертви! И това е абсолютен черен рекорден скок, който да си призная въобще не го очаквах! Тъй като Франция се движеше цяла седмица около 500 души на ден, а и преди това нарастването беше плавно! Изглежда даже аз съм подценил ситуацията и започва да става, наистина страшно!
[rimg]https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/9/99/CSKA_Sofia_logo_2018-19.png/611px-CSKA_Sofia_logo_2018-19.png[/rimg]
Вече тече 77-тата година от създаването на ЦСКА! ЦСКА ще пребъде!

Върни се в “Свободна зона”