Никога не съм твърдял подобно нещо! Просто казвам да не се неглижира вируса! А колко ще е смъртоносен ще се разбере накрая, след някой и друг месец! Като се надявам да е по-малко смъртоносен!
ПП Между другото, официалните власти в Англия на 29.03 казаха, че ще им трябват 6 месеца, за да се върне живота постарому! Така че съм се подготвил за най-лошото и се надявам на най-доброто!
Коронавирусът в България
Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist
Re: Коронавирусът дойде в България
[rimg]https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/9/99/CSKA_Sofia_logo_2018-19.png/611px-CSKA_Sofia_logo_2018-19.png[/rimg]
Вече тече 77-тата година от създаването на ЦСКА! ЦСКА ще пребъде!
Вече тече 77-тата година от създаването на ЦСКА! ЦСКА ще пребъде!
Някои дебили виждат, че големите европейски държави, които са стотици години пред нас, не могат да се справят с големия брой заразени и пак не разбират каква трагедия ще стане тук ако стигнем техния брой поради жалкото състояние на здравеопазването ни и липсата на апаратура.
Eminem написа:Някои дебили виждат, че големите европейски държави, които са стотици години пред нас, не могат да се справят с големия брой заразени и пак не разбират каква трагедия ще стане тук ако стигнем техния брой поради жалкото състояние на здравеопазването ни и липсата на апаратура.
В нашето състояние на полуанархия, особено в селата и по-малките градове, при първия случай на глад ще тръгнат нови кърджалии, разбирай безчинстващи банди, убиващи, за да се нахранят. Въпрос на време ще е в големите градове да се стигне до разграбване на големите хранителни магазини подобно на случващото се например в Сицилия с всички последствия от това. Ако пък Турция едновременно пусне и няколкостотин хиляди кандидатевропейци, армията и полицията просто няма да имат физическата възможност да огреят навсякъде.
Май най-адекватен в Европа ще се окаже президентът на белите руснаци Лукашенко, който се опитва да съхрани в максимална степен икономиката и особено селското стопанство, а съветът му към хората е всеки да взима предпазни мерки според собствената си преценка. Иначе по света Сингапур е просто без конкуренция в това отношение - спряха временно още от 1 февруари полетите от и до Китай, докато задействат готовата организация още от Свинския грип, и сега животът там си продължава точно както и преди. И те имат заболели и умрели, но тестването е тотално, установяват и изолират всички контактни на засечения с вирус. Спад на икономиката - нула процента.
- metodito
- Контакти:
Groucho написа:metodito написа:https://www.telegraph.co.uk/global-health/science-and-disease/have-many-coronavirus-patients-died-italy/
Ам, четоя я тази статия и я коментирах по-назад в темата. Според мен най-важното изречение в нея е, че е твърде рано да се правят сравнения, защото няма достатъчно данни. Ако имаш предвид това, че 12 процента от смъртните случаи в Италия са причинени директно от коронавирус, а другите са с предхождащи заболявания - ок. В момента Италия са с 12 500 смъртни случаи. 12 процента от 12 500 е 1500. Показваш ми статистика, че в Италия само за един месец са умрели от Свински грип повече от 1500 души без други съпътстващи заболявания и веднага се съгласявам, че коронавирусът е по-малко опасен от Свинския грип и всички ограничения трябва да паднат, ресторантите да се отворят и т.н.metodito написа:Над половин милион починали от свински грип (данните са от 2012 - все още убива хора, така че...)
https://www.verywellhealth.com/what-is- ... flu-770496
Това са реални числа, а не изчисления и прогностика. Ако да речем утре вируса започне да изчезне и останат тези 40 000 души починали, какво правим? Само в Щатите заразените се изчисляват над 60 000 000 заразени.
12,469 починали от Свински грип в САЩ според горния линк за 12 месеца - от Април, 2009-а до Април 2010-а.
3,580 починали от коронавирус в САЩ за три седмици, при все, че са с изолация в обществото, а от Свинския грип не помня да се изолира някоя страна по света. Ако трябва да се приравнят нещата към интервал от една година или от един месец знаеш ли какво ще излезе? Че коронавирусът е поне 3 пъти по-смъртоносен от Свинския грип за момента.
"Ако да речем утре вируса започне да изчезне и останат тези 40 000 души починали, какво правим?"
Това не е като да прогнозираш футболен мач. Не позаваш резултата, късаш си фиша и дотам.
Всички държавници взимат решенията си на база данни към момента. Ами ако утре вирусът не изчезне и има всеки месец по 40000 умрели? Ами ако нещата се влошат, защото на всичкото отгоре и доста от медицинските работници се заразяват и някои от тях умират? В Испания оня ден четох, че няколко хиляди медицински лица били заразени с коронавирус. В Италия около 40 лекари са умрели от коронавирус. Лекарите не се заместват току-така в системата.
Ясно е, че икономическата криза ще докара трагедии, въпросът е кое ще докара повече умрели. Няколко пъти се опитвам да обясня, че с изолация и без изолация икономическа криза ще има. Ако не може да разберете защо ще има икономическа криза и при двата варианта, не мога да ви помогна.
Отзад-напред. Как може да се каже кое ще докара повече умрели, човек? Казах ти - всички ще умрем. Това е мисля логическата точка, от която трябва да тръгнеш, за да разбереш тезата ми.
Важно е как ще изживееш живота си - в мизерия и страх, лишения и задаващ се тоталитарен режим и един не толкова прекрасен нов свят, или ще продължиш да живееш, както досега - правейки всичко възможно да се грижиш за себе си и околните, борейки, забавлявайки се, обичайки. Някои от тези мерки, които сега биват налагани ще останат, когато и ако това отмине. В момента ВЕЧЕ хора умират затворени по апартаменти, извличайки ги като нещо непотребно. Можеш ли да кажеш от какво е умрял един възрастен самотен човек, сам в апартамента си, месец да речем, лишен от близостта на обичните си, лишен от жизнено важно лекарство, лишен от свободата си, без да му е оказана, каквато и да е помощ, съчувствие. Ти ще кажеш от корона, аз ще кажа - от мъка. И вероятността аз да съм прав е много по-голяма отколкото ти. Може би няма да се съгласиш. Включи мислещата машинка и отдай на идеята поне десетина минутки. Колко ще умрат или умират - физически или нефизически от стрес, психози, притеснение. И какво, ако не умреш, но примерно се пукне аневризъм в мозъка ти от цялата тази работа. Подсказка - от корона ще си умрял. Помисли за хората с болно сърце, лабилните и възрастни. Колко от тях няма да се гътнат? И ако имат в кръвта си корона, те ще са умрели от корона. Няма как да го докажа, но вероятно се случва.
Всички държавници взимат решенията си на база данни към момента.
В момента, никое правителство не се бори срещу вируса, а срещу разпространението му. Само дето, смъртните случаи и новите случаи не намаляват откакто света е в локдаун. Светва ли ти нещо? Това че умират медици е ПРЯКО следствие от действията на политиците. Кажи пак, че действат. Във Франция вече има заведени дела срещу бившия здравен министър и премиера. Дрислата се изпуснала и казала: "знае за задаващото се цунами" през януари. За Тръмп и други да не говорим. Медиците умират не защото това е някакъв як шит, а защото ПОЛИТИЦИТЕ, за които смяташ, че вършат работа, не са им осигурили нужните условия да не умират. Те са в изключително опасна среда, тъй като съсредоточаването на заболели в едни такива тясни пространства, увеличава не просто шанса им да се заразят, но и да умрат десетки хиляди пъти повече от на всеки друг човек.
и веднага се съгласявам, че коронавирусът е по-малко опасен от Свинския грип и всички ограничения трябва да паднат, ресторантите да се отворят и т.н.
Мисля, че иронията ти не е на място.
Така. 1500, приемаме това число. За Италия. Имаш ли статистика за умрелите от "обикновен" грип? Както казах, днес няма "обикновен" грип. Колко според теб в Италия за този период са умрели от рак? И продължават да умират. Можеш ли да го спреш рака?
Още в началото, когато почна всичко, написах "приемете, че това е във всички от нас". Или в повечето от нас. Не знам какво е, откъде е, дали някоя гад го е пуснала или "майката природа си отмъщава", дали е заради един от 100 000 китайци, яли прилеп в последните 1000 години Телата ни са бъкани с вируси. Някои от тях полезни и нужни, други - не съвсем, някои от тях могат да се развият до смъртоносни, други ще си ги носим до края на живота си. Така е устроен света, организма и биологията. И с корона... Една вметка, имаме ли цифри за тестваните. Защотоимаме едни червени крещящи букви и цифри за "заразени", за смърт. Колко са тествани? За да се сметне. В колко хора присъства това нещо? Да ти подскажа: не може да се установи. В колко присъства със симптоми и организмът е развил антитела, или пък нищо не му е станало? Имаме едни неясни цифри, в които се споменава "хиляди" тествани. Хайде тези шашколожките сайтове да изкарат тези цифри. Няма да ги видиш, защото може да лъсне една неприятна истина за силните на деня и тези, които разпространяват страх. Например от десет-двайсет, 100 милиона, да са засегнати 100 хиляди, а да са починали от тези 100 000 000, 50 000 и тогава статистиката ще излезе стъкмистика. Светът е тръгнал в свободно падане. И път назад няма.
- metodito
- Контакти:
И едно новопоявило се предположение:
https://www.bloomberg.com/news/articles ... rus-deaths
Тук на италиански целия доклад:
http://www.epiprev.it/andamento-della-m ... i-covid-19
Я, виж ти, Италия е една от малкото страни в света, която има система за отчитане на смъртта в реално време (повечето доклади за това е нормално да излизат в обобщен вид на тримесечие, година).
https://www.bloomberg.com/news/articles ... rus-deaths
Тук на италиански целия доклад:
http://www.epiprev.it/andamento-della-m ... i-covid-19
Я, виж ти, Италия е една от малкото страни в света, която има система за отчитане на смъртта в реално време (повечето доклади за това е нормално да излизат в обобщен вид на тримесечие, година).
- metodito
- Контакти:
Мда, държавата си върши работата. И пак да вметна, че не е само тук. Имаше съобщение и за други известни личности по света, които направо в болница. А не ни ли казаха там, че да не претъпкват болниците, не знам си какво?
https://topnovini.bg/novini/857532-hasa ... dstaviteli
Може да не знам много, но съм чувал, че едно заболяване, каквото и да е то, бъде ли хванато по-рано, толкова по-голям е шанса да бъде излекуван човек. Явно светът открива нова медицина - стой си вкъщи, мри в *****. "Вирусът" бива борен. Но на избирателен принцип.
https://www.expert.bg/macroview/healthy ... 48490.html
Това вярно ли е?
https://topnovini.bg/novini/857532-hasa ... dstaviteli
Може да не знам много, но съм чувал, че едно заболяване, каквото и да е то, бъде ли хванато по-рано, толкова по-голям е шанса да бъде излекуван човек. Явно светът открива нова медицина - стой си вкъщи, мри в *****. "Вирусът" бива борен. Но на избирателен принцип.
https://www.expert.bg/macroview/healthy ... 48490.html
Наложиха вечерен час в Област Стара Загора
Това вярно ли е?
metodito написа:Отзад-напред. Как може да се каже кое ще докара повече умрели, човек? Казах ти - всички ще умрем. Това е мисля логическата точка, от която трябва да тръгнеш, за да разбереш тезата ми.
Toва може да е твоята логическа теза, но логическата теза за спиране на разпространението на коронавируса е колко хора ще умрат в следващите два-три месеца. Всички няма да умрем в следващите два-три месеца. Логическата теза за спиране на разпространението на коронавируса е да не се претовари здравната система.
metodito написа:Само дето, смъртните случаи и новите случаи не намаляват откакто света е в локдаун.
Тц, намаляват. В Италия последните дни са по 4000 нови, преди седмица бяха по 6000-6500 нови. Не следиш нещата.
- metodito
- Контакти:
Groucho написа:metodito написа:Отзад-напред. Как може да се каже кое ще докара повече умрели, човек? Казах ти - всички ще умрем. Това е мисля логическата точка, от която трябва да тръгнеш, за да разбереш тезата ми.
Toва може да е твоята логическа теза, но логическата теза за спиране на разпространението на коронавируса е колко хора ще умрат в следващите два-три месеца. Всички няма да умрем в следващите два-три месеца. Логическата теза за спиране на разпространението на коронавируса е да не се претовари здравната система.metodito написа:Само дето, смъртните случаи и новите случаи не намаляват откакто света е в локдаун.
Тц, намаляват. В Италия последните дни са по 4000 нови, преди седмица бяха по 6000-6500 нови. Не следиш нещата.
Да, и ти не следиш преди да станат по 5-6000.
Toва може да е твоята логическа теза, но логическата теза за спиране на разпространението на коронавируса е колко хора ще умрат в следващите два-три месеца. Всички няма да умрем в следващите два-три месеца. Логическата теза за спиране на разпространението на коронавируса е да не се претовари здравната система.
Знам, че няма да ме разбереш. И го разбирам. Казвам го без ирония, сарказъм или там, каквото и да е. Поздрави.
metodito написа:Да, и ти не следиш преди да станат по 5-6000.
Kaкво съм пропуснал преди да станат по 5-6000
- metodito
- Контакти:
http://epicenter.bg/article/Germanski-m ... 211712/7/0
Още една "пряка" жертва на короната. И това е на някакъв си министър. А за обикновените хора, които се самоубиват, КОГА?
Още една "пряка" жертва на короната. И това е на някакъв си министър. А за обикновените хора, които се самоубиват, КОГА?