Коронавирусът в България

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

vvessel
Контакти:

Re: Коронавирусът дойде в България

Мнениеот vvessel » 28 мар 2020 19:16

Ясно. Имаме си говорител на правителството и щаба в нашия форум да разяснява нещата :mrgreen:
Старши, не се чувствай длъжен да отговаряш на всички въпроси около карантината, че малко ти куца логиката. Значи в града може милион и половина заедно, в планината 10 хил. не може. И как си представяш възрастните да плащат онлайн, като баща ми например , който е на 80 и не може да напише един СМС, па камо ли да влиза в интернет.
Все пак съм доволен от отговорите, въпреки че въпросът ми беше малко риторичен 8-)

Потребителски аватар
kingofpop
Контакти:

Мнениеот kingofpop » 28 мар 2020 20:15

Сега излезна инфо, че шестият починал от вируса, тоест третият за днес, уж не е с корона.Дали изобщо и един от шестимата е починал заради кораната :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: нека го пишат вирус,нали им трябва бройката
ralka_levskarka написа:Голяма радост. Човек ще си помисли, че вкарват на Тер Щеген заеби.. След няколко месеца Вила да не се чудят откъде им е дошло :mrgreen: Иначе малките не цъкат лошо. Елиът изпъква и всичко хубаво идва от него.

:lol:

Потребителски аватар
CSKA 78

Мнениеот CSKA 78 » 28 мар 2020 20:25

Аве, когато пишеш за мъртви хора от радостно-позеленелите емотиконки съдя, че акълът не ти достига! Така че останалото дори не ти го чета, а предполагам и други хора правят същото!
[rimg]https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/9/99/CSKA_Sofia_logo_2018-19.png/611px-CSKA_Sofia_logo_2018-19.png[/rimg]
Вече тече 77-тата година от създаването на ЦСКА! ЦСКА ще пребъде!

Потребителски аватар
metodito
Контакти:

Мнениеот metodito » 28 мар 2020 20:54

vvessel написа:Ясно. Имаме си говорител на правителството и щаба в нашия форум да разяснява нещата :mrgreen:
Старши, не се чувствай длъжен да отговаряш на всички въпроси около карантината, че малко ти куца логиката. Значи в града може милион и половина заедно, в планината 10 хил. не може. И как си представяш възрастните да плащат онлайн, като баща ми например , който е на 80 и не може да напише един СМС, па камо ли да влиза в интернет.
Все пак съм доволен от отговорите, въпреки че въпросът ми беше малко риторичен 8-)

То това остана - след гафа на НАП, сега и карти. Иначе ми е много интересно г-н генерал доктор майор хонорис казуза шефче Мутафчийски какво би отговорил на въпроса ти - защо в парка не може на чист въздух и слънце, а в зле вентилираните и пълни с народ магазини, дето всякой пипа стоките с лапите си - може.
Пък да вземе да се ограмоти ли? Как по време на испанския грип много хора са били излекувани, когато ги извадили с леглата от болествотворната болнична среда, на слънце.

Потребителски аватар
Groucho
Контакти:

Мнениеот Groucho » 28 мар 2020 21:13

Авалокитешвара написа:Той пикът наистина тепърва предстои. Достигането на пика означава, че броят на текущите болни спира да расте. Това означава, че броят на оздравяващите плюс броя на умиращите трябва да се изравни с броя на новозаразените за даден период. В Италия положението е горе-долу 6000 нови болни на ден при, да речем, 800 умиращи и 1000 изписани. 1000 + 800 << 6000. Т. е. сме много далеч от достигането на пика. Същото важи и за нас и за испанците и т. н. От числата, които съм виждал, само за Китай и за Южна Корея бих казал, че са достигнали пика на заразата, а Япония е близо.
Това, което някои незнайно защо наричат (или се надяват) достигане на "плато" за Италия, аз бих казал, че е само линейно разпространяване на болестта. Всеки ден броят на болните расте със сравнително постоянна скорост. Какво плато какви 5 лева!
Това е съгласно официалните числа.

Не знам, по моему пикът е преминат, когато почне да намалява броят на новозаразените на дневна база, независимо дали намалява с малко или много. Каквато и да е сметката, ако щатът Ню Йорк е на 2-3 седмици от пика, тоя пик ще дойде при стотици хиляди болни. А още оня ден CNN показаха как паркират някакви хладилни камиони до болниците в самия град Ню Йорк. А ме съмнява тия хладилни камиони да са там, за да раздават сладолед от тях.
Последна промяна от Groucho на 28 мар 2020 21:15, променено общо 1 път.

favaca8888
Контакти:

Мнениеот favaca8888 » 28 мар 2020 21:14

Защото не може !Човека е генерал,какво искаш? Опа то и премиера такъв.Опа то и президента.Е то не остана .....
Никола Котков : "Локомотив" е моята вечна майка и аз ще я помня и обичам до края на живота си. Нека знаят всички - кръвта вода не става!

vvessel
Контакти:

Мнениеот vvessel » 28 мар 2020 21:25

Ето малко материал за размисъл, който може да се впише в сегашната ситуация. Моля хората, които не мислят, а просто изпълняват заповеди, да не го четат.
https://www.manager.bg/%D0%BC%D0%B0%D1% ... 1%82%D0%B5

Потребителски аватар
metodito
Контакти:

Мнениеот metodito » 28 мар 2020 21:28

favaca8888 написа:Защото не може !Човека е генерал,какво искаш? Опа то и премиера такъв.Опа то и президента.Е то не остана .....

И единствено Мутафчийски е виждал истинска битка, ама той пък лекар човека - не е много военен. Епидемиолог - кога?[offtopic]Радев като говори явно е не е отвикнал да говори пред големи плацове пред микрофон: каже нещо. Пауза. Пак започне. Пауза. :lol:[/offtopic]
Явно нещо не са удобни епидемиолозите, понеже май всичките дето съм им чел мненията казват едно и също: "Споко, двора" и другото: "С тея мерки, малко прекалихте!". Няма да се учудя и в другите страни тея "щабове" да са пълни с калинки, зъболекари и политици основно.

Потребителски аватар
Thsmith
Контакти:

Мнениеот Thsmith » 28 мар 2020 22:15

CSKA 78 написа:Току-що по БТВ - глобени са 23-ма души в Морската градина във Варна! За неспазване на рестрикциите глобата е 5 хил. лева! Правилно сте прочели 5 с три 0! Отнася се за цялата страна и най-вече за София! Та ако искате нарушавайте рестрикциите! 8-)

Глобени едно, събрани глоби е съвсем друго :lol:
[center][wrapimg=]https://s31.postimg.cc/edpbxz4ob/Avatar_250.png[/wrapimg]

Sometimes democracy must be bathed in blood.

A.Pinochet[/center]

Потребителски аватар
paceto
Контакти:

Мнениеот paceto » 28 мар 2020 22:17

metodito написа:
vvessel написа:Ясно. Имаме си говорител на правителството и щаба в нашия форум да разяснява нещата :mrgreen:

То това остана - след гафа на НАП, сега и карти. Иначе ми е много интересно г-н генерал доктор майор хонорис казуза шефче Мутафчийски какво би отговорил на въпроса ти - защо в парка не може на чист въздух и слънце, а в зле вентилираните и пълни с народ магазини, дето всякой пипа стоките с лапите си - може.
Пък да вземе да се ограмоти ли? Как по време на испанския грип много хора са били излекувани, когато ги извадили с леглата от болествотворната болнична среда, на слънце.

В парковете не може, защото не е наложително да се ходи там и може да живееш и без да киснеш на някоя пейка в парка. В магазините е необходимо да се ходи, защото без провизии човек не може, а без паркове и клюки може. Дори в момента е по вероятно да настинеш в тези паркове седнал на някоя пейката от колкото да те хване вируса в магазина. :)

Върни се в “Свободна зона”