Коронавирусът в България
Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist
- metodito
- Контакти:
Re: Коронавирусът дойде в България
[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=Yo81j6o97Z4[/youtube]
Както вече написах в предишен мой коментар, Щатите стремглаво настигат Италия по жертви! За вчера имат само за ден 407 души, а онзи ден бяха(само за онзи ден) 259, това е огромно нарастване с 59%! Ако този черен растеж се запази, няма да им трябват 10 дни, за да настигнат и задминат Италия, а ще им трябват само 2-3 дни! И след това ситуацията ще стане неконтролируема!!
[rimg]https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/9/99/CSKA_Sofia_logo_2018-19.png/611px-CSKA_Sofia_logo_2018-19.png[/rimg]
Вече тече 77-тата година от създаването на ЦСКА! ЦСКА ще пребъде!
- metodito
- Контакти:
[offtopic]psyop?[/offtopic]
В Ню Йорк имат 46 000 заразени, а губернаторът на щата казва, че пикът там се очаква след 2-3 седмици. За Италия също четох някъде да казват, че пикът тепърва предстои, при положение, че вече са трагични нещата на Ботуша.
Какъв е смисълът хората да си стоят вкъщи, ако след две седмици ще е пикът? Четири седмици стоиш у вас, за да се заразите всички в блока излиза от цялата история?
4 000 и пак ми задай същия въпрос.
Става въпрос за 1989 г. :lol: :oops: :lol:
Става въпрос за 1989 г. :lol: :oops: :lol:
Drunken_Master написа:а доходът на глава от населението - 7500 долара годишно (повече, отколкото през 2011 г.)
Drunken_Master написа:България щеше да е 50-60 млн., ако не бяхме под Османско робство.
Mortality monitoring in Europe
We publish weekly bulletins of the all-cause mortality levels in up to 24 European countries or regions of countries. The weekly bulletin is published every Thursday around noon.
https://www.euromomo.eu/index.html
We publish weekly bulletins of the all-cause mortality levels in up to 24 European countries or regions of countries. The weekly bulletin is published every Thursday around noon.
https://www.euromomo.eu/index.html
Живеем в странно общество. Ако един мъж се смята за Наполеон, за Юлий Цезар или за извънземен, го лекуват. Ако се смята за жена, му защищават правата
- Авалокитешвара
- Контакти:
Groucho написа:В Ню Йорк имат 46 000 заразени, а губернаторът на щата казва, че пикът там се очаква след 2-3 седмици. За Италия също четох някъде да казват, че пикът тепърва предстои, при положение, че вече са трагични нещата на Ботуша.
Той пикът наистина тепърва предстои. Достигането на пика означава, че броят на текущите болни спира да расте. Това означава, че броят на оздравяващите плюс броя на умиращите трябва да се изравни с броя на новозаразените за даден период. В Италия положението е горе-долу 6000 нови болни на ден при, да речем, 800 умиращи и 1000 изписани. 1000 + 800 << 6000. Т. е. сме много далеч от достигането на пика. Същото важи и за нас и за испанците и т. н. От числата, които съм виждал, само за Китай и за Южна Корея бих казал, че са достигнали пика на заразата, а Япония е близо.
Това, което някои незнайно защо наричат (или се надяват) достигане на "плато" за Италия, аз бих казал, че е само линейно разпространяване на болестта. Всеки ден броят на болните расте със сравнително постоянна скорост. Какво плато какви 5 лева!
Това е съгласно официалните числа.
По-добре първи на село, отколкото втори във Рим
Юлий Цезар
Юлий Цезар
metodito написа:LuvIII написа:metodito написа:LuvIII написа:Броя на заразените у нас всеки ден нараства. Мисля, че изпуснахме момента за пълна блокада по домовете и вече спирка няма, сега само ще броим новите случаи, които тепърва ще се множат.
Какво помогна пълния локдаун в други държави? Изнасят трупове от заключени апартаменти. Стига с тези фашистки глупости. В момента мерките са на място. Лично аз спазвам това, което се иска от мен и нямам проблем с това. Не ходя на купони и такива неща. Излизам веднъж на ден до магазина и дотам. А разходките ми (сам) са от изключително значение за психичното ми здраве.
И още нещо! В момента се установяват хора, които вече имат КОВИД, а не че са се заразили вчера.
Който иска да вярва на комунистическите уроди от Китай, да си вярва. Само че и тази седмица излизат тайнички за техните "успехи".
Това спаси многомилионен Китай от това което се случва в Щатите например. А мерките в момента са бошлаф, ако не го виждаш се огледай малко по сериозно
Китай е компрометиран източник на информация и не може да му се вярва. На първо, пето и последно място, именно Китай е виновен за всичко това. Иначе за "бошлаф".... Личното ми мнение е, че още преди месец трябваше да се затворят границите. Някой ще каже "ма то така, ма то онака" - извънредното положение изисква извънредни мерки и с тези тирове... Ако е вярно, че 17 дена живее извън хоста вируса, нали се сещаш, че и да те затворят и да не те затворят, все тая. Приятел снима рукола от Италия, опакована преди две седмици и попаднала в Лидъл. Без коментар.
Виж за испанския грип и отражението на болните като са ги изнесли на слънце, извън болестотворната болнична среда. Не е маловажно. Мисля, че са ок мерките. Щом аз ги спазвам, а не съм много по правилата, значи имат някакъв ефект. Вирусът е вече тук и в много от нас. Това трябва да се приеме от хората. Ако въобще или каквото и да е там.
Какъв е смисъла на тези мерки като 50% от хората още ходят наработа и също толкова спазват мерките. Какъв е смисъла като ти ги спазваш а този до теб не. Това са половрнчати мерки, защото Ганьо не е свикнал да спазва правила и си вика тоя ли ще ми каже какво да правя. Да не би градинките да са празни, или кпп да работят изрядно. Това което помогнаха мерките е да забавим разпространението нищо повече. Тепърва предстои лошото и у нас, дано не съм прав.
Теории за произхода на коронавирус:

Източник: https://creazilla.com/nodes/19974-coronavirus-origin-theories-poster-vector

Източник: https://creazilla.com/nodes/19974-coronavirus-origin-theories-poster-vector
Вчера излязох да си платя сметките и да напазарувам за една седмица! И забелязах няколко групи тийнове от по десетина и повече души! Бяха се събрали в уч-щето и тичаха, боричкаха се, без маски, въобще без предпазни средства! Добре, това са млади хора и е трудно да ги ограничиш, но тук идва ролята на родителите! След като в такава обстановка не може да научи детето си да спазва някакви норми, тогава този родител е само осеменител, или инкубатор, ако е от женски пол! И подобни групи тийнове не са единично "явление", а ги има навсякъде в страната! Не дай си боже някой от тези тийнове да се зарази с вируса и да отиде в болница, тогава сигурно държавата ще е виновна, защото не е взела мерки, нали?!
[rimg]https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/9/99/CSKA_Sofia_logo_2018-19.png/611px-CSKA_Sofia_logo_2018-19.png[/rimg]