NBA Regular Season 19-20

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Buck32
Контакти:

Re: Четири Ъгъла

Мнениеот Buck32 » 20 мар 2020 16:55

Drunken_Master написа:[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=CpcsvfIJhOk[/youtube]
Това е прословутата офанзивна стратегия на бившият колежански треньор на Катранените пети - Дийн Смит. Използва я на една от най-тежките си срещи за AСС през 1982-ра, тази срещу Кавалерите от Вирджиния. За Северна Каролина личали имената на Уърти, Джордън и доминиращият център от ония години - Сам Пъркинс. Вирджиния пък бил отборът на Ралф Сампсън. Евентуална загуба, означавало, че загубилият ще бъде поставен по надолу в борбата за Източният регион в NCAA, следователно ще има по-тежка програма. След изключителна игра на младият Майкъл, който в третата част вкарал в четири последователни атаки за Катранените пети, девет минути преди края на мача отборът му водил с точка. Без да се колебае, треньорът на Северна Каролина - Смит вдигнал високо четири пръста и тимът му се разпръснал в нападение "Четири ъгъла", действие, което разгневило публиката, коментаторите и дори съдиите. Но проработило. Играчите на Вирджиния така и не успели да стрелят до края, а „Катранените пети“ просто чакали сирената и си разигравали все едно било тренировка.
Мачът бил предаван по NBC в цялата страна и предизвикал огромни протести в медиите и сред феновете. Този двубой станал и причината за въвеждането на лимит за атака, който шефовете на АСС въвели заедно с линията за три точки - експеримент, който бил готвен за следващия сезон.
Изображение

Кой точно лимит за атака въвеждат? Годината на въвеждане на тройките в студентския баскетбол също е разтегливо понятие. То разбира се не е лошо с нещо да запълваме липсата на мачове, но не пречи да е малко по-сериозно.

Потребителски аватар
Drunken_Master
Контакти:

NCAA

Мнениеот Drunken_Master » 20 мар 2020 18:14

If a team was in the bonus situation within the last two minutes of the game and all of overtime, common fouls resulted in two free throws. This rule was changed back to the one-and-one free throw situation after a month due to its unpopularity.
Several conferences were granted permission to experiment with a 45-second shot clock (either for the entire game or shut off in the last 4:00 of the second half) the three-point shot from 19 feet, and coaching boxes to limit coaches to their bench areas.
THE G.A.M.E написа:Наименованията "булгар", "болгар", "балгар", "бугхар, "блкхар" и подобни, датират още от "преди Христа".
Изображение

Потребителски аватар
Drunken_Master
Контакти:

Селтикс - Лейкърс

Мнениеот Drunken_Master » 21 мар 2020 21:10

Регърче, дръпнах си от rutracker финалите от 2010-та, че ме хвана носталгията. Само липсата на Пърк и реферите ви спасиха тогава от побой в седмата... Колко пъти пращаха Пау зад линията, поради неправилно дишане на Гарнет, Уолъс и Бейби, не е истина... :lol: :lol: NBA is rigged !
[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=T5jM0aITPms[/youtube]
THE G.A.M.E написа:Наименованията "булгар", "болгар", "балгар", "бугхар, "блкхар" и подобни, датират още от "преди Христа".
Изображение

Buck32
Контакти:

Re: NBA Regular Season 19-20

Мнениеот Buck32 » 23 мар 2020 15:18

Дръпни си мач номер 2 от 2008, че иначе може да не си спомниш великия "Келт" Лион Поу. Тоя пич стреля повече наказателни от целият отбор на Лейкърс, но сигурно съдийството няма нищо общо ;) .

Потребителски аватар
Drunken_Master
Контакти:

!

Мнениеот Drunken_Master » 23 мар 2020 15:45

Фенчето на Бъкс ми има зъб... :lol:
Изображение

pill
Контакти:

Козела

Мнениеот pill » 23 мар 2020 17:05

Не. Никой ти няма зъб. Просто си всеизвестен олигофрен.
“Never say never, because limits, like fears, are often just an illusion.”

https://youtu.be/6kARhdu_yqk

Buck32
Контакти:

Re: !

Мнениеот Buck32 » 23 мар 2020 17:20

Drunken_Master написа:Фенчето на Бъкс ми има зъб... :lol:

Е, не е зъб - просто факти. За предния пост, на който ти отговорих - по-скоро не бях прав, не проверих кога са вкарали лимит за атака в студентския баскетбол, просто не ми се вярваше, че толкова време не се е стигнало до това. 2008 финалите обаче ги помня, и инвалидната количка в първия мач - също може да си го пуснеш :lol: Да видиш как за минута и 40 секунди игрово време, човек изкаран на колела се връща готов за игра, без никакви проблеми.

Потребителски аватар
Drunken_Master
Контакти:

2008

Мнениеот Drunken_Master » 23 мар 2020 17:57

Не помня съдийството от тогава, честна дума... Не се правя на ударен. Помня, че всички срещи бяха завързани освен последната, когато ги изкъртихме. Тогава абсолютно всичко ни влизаше, Господ ни беше погалил сигурно... Иначе не мога да си обясня, как Фил Джаксън допусна неговият тим да профука толкова точки аванс и то в две поредни срещи. В четвъртата май беше, стопихме над 20 точки аванс за кратко време. А иначе основният проблем на Лейкърс беше липсата на Байнъм, понеже пак беше в лазарета. Това обаче оставя голяма диря след себе си, понеже Ламар беше много важен за ротацията, а трябваше да бъде стартер. Радманович пък беше направо нелеп на моменти, особено след онзи фоур пойнт плей на Истината срещу него. Гарнет надви Гасол в тази серия, две години по-късно Гасол успя да му го върне...

Пиърс много ми падна в очите с тази му постъпка. Все още си твърди, че е получил "схващане"... Мисля, че искаше да повтори Бърд, който се беше върнал по подобен начин срещу Индиана (ако не бъркам).
А и като цяло не мога да кажа, че ми е бил толкова голям любимец. Много повече се кефех на Кей Джи...
Изображение

П.С.
Не обръщай внимание на апчето, момчето гледа от няколко месеца баскетбол и от липса на елементарни познания го обръща на лични обиди... :lol: :lol:
Изображение

Buck32
Контакти:

Re: NBA Regular Season 19-20

Мнениеот Buck32 » 23 мар 2020 18:19

В четвъртата ни обърнахте от -24, много болезнен спомен, но тогава някак си не стъпвахме достатъчно твърдо. Това обаче помогна за следващите сезони, доста подобно на 1984 и последващия сезон. Освен Байнъм липсваше и Ариза, който също влезе от контузия в плейофите, а е добър защитник. Ако беше в час можеше да затрудни Пиърси да облекчи Коби в защитен план. Както и да е. Историята с Пиърс е хубав повод за шеги, аз самия страшно се изкефих, когато Кени и Чарлс при класациите за топ на десетилетието се гавриха, но май количката е поръчана от лекаря на отбора. Онова с Бърд е в края на кариерата, при документирани проблеми с гърба, няма място за сравнение, а и не помня да беше с количка (разбира се не съм го гледал лично).
Иначе всички си имаме моментите на точни и разбира се понякога не съвсем точни коментари :)

Потребителски аватар
Drunken_Master
Контакти:

Лейкърс

Мнениеот Drunken_Master » 23 мар 2020 18:25

Кфо си говориш, Ариза и Гасол им измъкнаха плейофите през 2009-та... Особено срещу Денвър на Дебело Антъни, когато Ариза открадна оная топка в последните секунди. Никога не съм бил фен на Коби (Господ да го прости), и през 2008-ма и през 2010-та стреляше като луд на финалите със слаби проценти. Това също би било ключово... Ако бях на негово място бих бил много по-отборен играч, защото Мамбата даваше и изключителни пасове.

Изображение
Изображение

Върни се в “Архив”