Nilim написа:pomiqrat написа:Тези индийци са гати здравата нация. Живеят един върху друг и не са в пандемия.
Интересно ми е и че в Африка не отчитат много случаи.
Може би здравните власти там проспиват много от случаите поради своята слабост? Още повече голяма част от населението е до 14 годишна възраст, която минава за безопасна. Но пак, би трябвало да се усети сред хората над 30 години, да повиши смъртността сред хората над 40..над 50.. Още повече там има много хора (включително млади), които заради условията на живот са уязвими към всяко заболяване, което иска силен организъм за да се преодолее, а здравните системи не са достатъчно добри да компенсират това.
Или по някакви причини вируса не се чувства комфортно там? В Южна Азия също като че ли на доста места минават тънко спрямо мащабите примерно в Европа, въпреки немалкия човекообмен с Китай. Кой знае, може би лятото е спасението. Или някаква друга комбинация от фактори, характерни за тези райони.
И мен ме гложди това за Африка и как там все още няма голям брой заболели като за момента за цяла Африка са сигнализирани едва 160 души. Всичко това при положение, че след Китай най засегнати за Иран с близо 15,000 болни, а те са много по близко до Африка за разлика от Италия. спомняте си сигурно преди 2-3 години с Еболата как избухна в Африка и беше на косъм да плъзне в големи мащаби в Европа, ама за щастие се спря на време, но почти цяла Африка беше засегната като всичко тръгна от Нигерия.
Друго странно нещо също е ситуацията в Русия, които са си комшии с Китай и за сега там има по малко 100 души заразени, а една САЩ, която е разделена с океан с Китай има близо 2000 души към момента със зараза. Индия също ми е странно как остана настрана при положение, че знаем какъв е живота там и с какво население са, а са комшии с Китай.