Коронавирусът в България

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
paceto
Контакти:

Re: Коронавирусът дойде в България

Мнениеот paceto » 16 мар 2020 21:50

Nilim написа:
pomiqrat написа:Тези индийци са гати здравата нация. Живеят един върху друг и не са в пандемия.

Интересно ми е и че в Африка не отчитат много случаи.
Може би здравните власти там проспиват много от случаите поради своята слабост? Още повече голяма част от населението е до 14 годишна възраст, която минава за безопасна. Но пак, би трябвало да се усети сред хората над 30 години, да повиши смъртността сред хората над 40..над 50.. Още повече там има много хора (включително млади), които заради условията на живот са уязвими към всяко заболяване, което иска силен организъм за да се преодолее, а здравните системи не са достатъчно добри да компенсират това.

Или по някакви причини вируса не се чувства комфортно там? В Южна Азия също като че ли на доста места минават тънко спрямо мащабите примерно в Европа, въпреки немалкия човекообмен с Китай. Кой знае, може би лятото е спасението. Или някаква друга комбинация от фактори, характерни за тези райони.

И мен ме гложди това за Африка и как там все още няма голям брой заболели като за момента за цяла Африка са сигнализирани едва 160 души. Всичко това при положение, че след Китай най засегнати за Иран с близо 15,000 болни, а те са много по близко до Африка за разлика от Италия. спомняте си сигурно преди 2-3 години с Еболата как избухна в Африка и беше на косъм да плъзне в големи мащаби в Европа, ама за щастие се спря на време, но почти цяла Африка беше засегната като всичко тръгна от Нигерия.

Друго странно нещо също е ситуацията в Русия, които са си комшии с Китай и за сега там има по малко 100 души заразени, а една САЩ, която е разделена с океан с Китай има близо 2000 души към момента със зараза. Индия също ми е странно как остана настрана при положение, че знаем какъв е живота там и с какво население са, а са комшии с Китай.

Потребителски аватар
metodito
Контакти:

Мнениеот metodito » 16 мар 2020 21:53

Nilim написа:
metodito написа:
Nilim написа:
metodito написа:С тея калинки по всички етажи на властта, все тая.

Ами те наредбите не са лоши, хората обаче... Сватба с 350 души планирана? ХА! По цял ден на пазара продавачите се карат на клиентите че се бутат едни в други. Ем това никаква наредба няма да го промени. Манталитет. Че властите ни са мани мани факт, ама не е само това...

Трика е че ако хората се пазят ще открият още случаи, но те няма да растат главоломно.

На първо време трябваше още преди месец да бъде наложен строг скрийнинг по летищата. и границите Днес само от приятели чух за два случая. Мангали дошли от Италия в търновско село ей така. И друг - пак тъмнокожи - в Торос. до Луковит. А дали са само те?

И ти мани нас, ами и големи европейски държави не го правеха доскоро!

Свобода на движението на хора и стоки. Туйто. Даже и сега дрънкат за това някои политици.
Окей, но това има смисъл само ако има единни координирани мерки и наредби, валидни за ЕС. Всъщност ЕС демонстрира, че във време на криза не е никакъв съюз. Всеки със своите мерки, всеки се спасява сам, Италия когато поиска помощ получи един по дебел, от Китай получиха повече помощ отколкото от Европа. После ще опитат да замажат нещата давайки някакви пари на икономиките. С други думи да си платят на засегнатите да не преосмислят ползата от ЕС във времена на криза. Мисля, че вече имаме отговор на това дали ЕС е готов от икономически съюз да пристъпи към преход на по сериозно сливане на Европа. И отговора е: ТВЪРДО НЕ!

Те просто не го искат, но говорят високопарности и демагогстват. И не е само, че нас никога не са ни искали, ами и историческите им вражди: Франция vs. Великобритания, Австрия vs. Англия и т.н. Отделно на тъпите ингилизи (и не само) не им се нрави идеята за господстващата роля на Германия. Мигрантската криза, войната в Ирак, двойните и тройни стандарти, във всичко се провалят. А Брюксел е една огромна тоталитарно бавна бюрократична машина. За да се вземе някакво си баламско решение, трябва да се обсъди, да се отпуснат фондове за създаването на комисии и подкомисии, за калинки и подкалинки, да се прекара на еди-какво си ниво, за да се обсъди, двете партии да изтъргуват решение, което да се гласува и не знам какво. Толкова са спрели, че не е истина. Понякога е бетер СССР, а на думи, идеята за ЕС е много, много добра. На реализация - СССР.

А да, и да не забравяме отношението им към правителството на ГРОБ. Това е такава помиярщина, че не е истина! За това с Ердоган да не говорим. Един самозабравил се сополив дришльо извива ръцете на цял континент. Друг е въпроса, че те му обещаха едни кинти и му се подиграха с няколко милиони евро, докато всички турци хранят мигрантите.

Потребителски аватар
metodito
Контакти:

Мнениеот metodito » 16 мар 2020 22:04

Числото на възстановените скоро би трябвало да наближи 50 процента:
https://www.arcgis.com/apps/opsdashboar ... 7b48e9ecf6

Потребителски аватар
Eminem
Контакти:

Мнениеот Eminem » 16 мар 2020 22:14

Заразените тук са доста повече, според мен.
Нямаме достатъчен брой тестове, за да се види реалната бройка. Сигурно и политиците послъгват, за да няма паника.
Не подценявайте вируса и си стойте вкъщи.
С нашето здравеопазване, не ми се мисли какво ще се случи тук ако бройката достигне
тази на Италия или Испания. Дори тези две държави изпитват затруднения, пък какво остава за нашата.

Потребителски аватар
paceto
Контакти:

Мнениеот paceto » 16 мар 2020 22:27

То нали заради това се въведе извънредно положение навреме, за да се направи опит да се спре подобно огнище. За сега София е най опасното място и се питам какво ще стане като вземат да се прибират "софиянците" по родните си места било заради празниците другият месец или просто, защото определени фирми са спрели работа в даден момент заради вируса.

Потребителски аватар
metodito
Контакти:

Мнениеот metodito » 16 мар 2020 22:54

paceto написа:То нали заради това се въведе извънредно положение навреме, за да се направи опит да се спре подобно огнище. За сега София е най опасното място и се питам какво ще стане като вземат да се прибират "софиянците" по родните си места било заради празниците другият месец или просто, защото определени фирми са спрели работа в даден момент заради вируса.

Мой приятел твърди, че това вече се случва. Масово софиянците в повече напускат към селата си. По границите ни няма никакъв контрол. Живея в малък град и вероятно и на други места се разпространяват фалшиви новини за "заразени", които се "крият". Имало вече един случай тук, ми казва един приятел. Абе, пич, това се установява по специален начин. Тук няма тестови китове. Не, вика, ти не знаеш. Оффф....

Потребителски аватар
metodito
Контакти:

Мнениеот metodito » 16 мар 2020 23:01

Eminem написа:Заразените тук са доста повече, според мен.
.

Аз мисля, че може, допускам, че го има и обратния вариант - починали от грип да се слагат към короните. Да има корона, да е починал от друг щам.
И аз смятам, че заразените в Европа и навсякъде са повече - милиони. Помисли за щама от грип тип Б, колко в момента са в света болни, "Калифорния", птичи и свински грип.

Dust
Контакти:

Мнениеот Dust » 17 мар 2020 00:09

Тук статистката е 99% точна и се обновява ежеминутно
https://www.worldometers.info/coronavir ... gUtWgoIIvY

Паце, то и в Монголия и Индия няма много заразени обявени официално.
Гриша Ганчев написа:До 15 март 2021-а година ЦСКА ще има нов стадион. Реконструиран, по всички изисквания на ФИФА и УЕФА. Ще бъде най-висока категория.

Dust
Контакти:

Мнениеот Dust » 17 мар 2020 00:13

metodito написа:По границите ни няма никакъв контрол.

Недей писа свободни съчинения.
Гриша Ганчев написа:До 15 март 2021-а година ЦСКА ще има нов стадион. Реконструиран, по всички изисквания на ФИФА и УЕФА. Ще бъде най-висока категория.

Потребителски аватар
metodito
Контакти:

Мнениеот metodito » 17 мар 2020 00:35

Dust написа:
metodito написа:По границите ни няма никакъв контрол.

Недей писа свободни съчинения.

Еми, ако щеш вярвай. За едно диджейче, дошло от Италия, какво ще кажеш? Ако говориш за меренето на температурата, погледни пак за осемдневния период. Едва сега се взе решението за контрол и забрана на идващите от няколко страни.

Върни се в “Свободна зона”