pomiqrat написа:Сега трябва да му повярваме, че е опасно...
„Коронавирус е инфекция, която по нищо не се различава от останалите остри респираторни заболявания и далеч по-опасен е грип тип Б, който в момента идва, отколкото коронавируса“.
На база на тези данни е абсолютно ирационално презапасяването с хранителни продукти, каквото се наблюдава през последните дни, коментира началникът на ВМА.
По думите му сме преживели далеч по-опасни инфекции през 2002 г. и 2012 г. – смъртността е била в пъти по-висока, отколкото при COVID-19.
Ново представително проучване за коронавируса – върху 72 хил. случая, изследва смъртността от това заболяване, обяви професорът. То показва, че 80+ години смъртността е 14,8%, между 70 и 80 г. е 8%, между 60 и 70 г. – 3,6%, между 50 и 60 г. – 1,3%. Под 6-годишна възраст смъртността корелира с тази при грип тип Б, а под 10-годишна възраст смъртността е нула, сочи проучването.
В световен мащаб най-висока остава смъртността от сърдечно-съдови заболявания, следвана от диабета и хронични белодробни заболявания, допълни
Пич, извади ми статистики, линкове към сайтове, новини, официални изявления където се посочва примерно тази година колко точно са починали от уж по-опасният грип тип Б. Щото аз такова нещо не намирам. Сигурен съм, че и ти няма да намериш.
Чужди сайтове следиш ли? А наши такива относно положението в Италия? Ти кога си виждал при обикновен грип болниците да са препълнени, а лекарите да избират кой да живее и кой да умре? Не сериозно? Кога за последно видя тук, или някъде по света едновременно толкова много болни, че да няма достатъчно легла за тях. И това са тежки случаи. Не просто някой, който се закашлял, не просто някой който има задух дори, а хора, които имат спешна нужда да бъдат поставени на апаратно дишане. кога го видя това при обикновения грип?
Китай затова построиха две болници в рамките на седмица-две, като и те даже не стигнаха, щото бил обикновен грип нали?
Ми те тогава трябва да строят във всеки град по една на година, щото той си е сезонен грип.
А осъзнаваш ли, че това нещо се случва при условията на тотална изолация и масова карантина в момента. Задаваш ли си въпроса как биха изглеждали нещата, ако както при обикновения грип никой не налага карантини, освен разпускане на училищата. Болниците не могат да поемат хората, толкова много болни при условия на карантина, и то само защото се подсмиваха на опасността и първите 4-5 дни до седмица не предприеха мерки. Представяш ли какво ще стане, ако всичко е отворено там - заведения, театри, спортни събития, както са отворени при обикновен грип.
Ние тук извадихме късмет, че вече видяхме колко е опасно положението и се взеха мерки. Едновременно с това вече и Сърбия, Австрия, Чехия, Хърватска, Румъния и т.н бяха поизатворили доста неща и това ни спасява и нас.
Мислиш, че ако при обикновен грип имаше повече заразени и по-голяма смърност, както се твърди, това просто ще мине незабелязано. Щото аз заклевам се през живота си да съм попаднал на максимум 4-5 до десетина новини как някой умрял при обикновения грип, най-вече, ако е ставало въпрос за усложнения при дете.
[offtopic][wrapimg=]http://cdn.makeagif.com/media/3-15-2014/9rWODJ.gif[/wrapimg][/offtopic]