TristaNNN написа:metodito написа:TristaNNN написа:Taка е, прав си - толкова си могат. Ама аз не мога да приема треньорите да се критикуват на лягане и на ставане задето еди кой си толкова си може и не понасям коментари от сорта на "Колко от тях след тренировки отиват във фитнеса?" в един контекст с "Не е до играчи. До треньор е. Задължително трьбва да повиши квалификацията си". Даже очаквах и се учудвам защо се забавиха коментарите от сорта на "тоя игра супер при треньор 1, а пък при треньор 2 е дупка, следователно треньор 1 е световна класа, а треньор 2 е за въжето" (имам доста обстойна и аргументирана теория за това, но да не разводняваме). Как така е възможно един Холмар, при всичките наставници и предвид, че е претърпял една от най-тежките футболни контузии, да е константна класа, а един Юруков да е константна "надежда"? Ей това не разбирам аз, при все, че съм човек с прилична футболна култура и такъв, който все още е активен футболист, макар и из аматьорските столични лиги.
Не можеш да си позволиш да кривнеш от "правилната линия". Добре, кажи ми играчът, който е ъпгрейднал при ПХ. Това с Юруков малко не се ли изтърква? Ще го бесим ли? Разбирам, че той е еединствения виновник не само за Варна, но и за мачовете, в които не е играл. Защо не споменеш Рейш или Тиам? Паулиньо, Стаси? И като ги троли играчите Хубчев какво говори за него това? Че играчите, КОИТО ПУСКА и които ТРЕНИРА не са в добра форма. Ако иска аз да си вкарвам автогол?
Няма да бесим никого, просто коментираме фактите. А колкото до Павлин, Рейш и останалите - ами достигнали са тавана си, или просто тактическите идеи на треньора им налагат да правят неща, които преди не са, за сметка на това, което сме свикнали да виждаме от тях в миналото, което може да поражда усещането, че са станали по-слаби играчи. Примерно Тиам вече не е класическият ортопед, а му се налага да участва повече в граденето на играта, агресията му също е намаляла и вече не праща противник на носилката всеки мач. На Павлин явно му е възложено да помага повече на Горанов за сметка на хвърковатите индивидуални набези по крилото и так далее.
Знам че не падаш по гръб и всяко мнение различно от твоето е грешно. Манталитет.
ПХ е старши треньор и като такъв носи цялата отговорност за представянето на отбора. И в частност за всеки един поотделно. Треньорът е този, които си подбира футболистите и не бива след мач публично да ги критикува. Тези играчи са плод на неговия избор и играта им е резултат на неговото обучение. Той трябва да види слабите места на играчите и да ги корегира. Тук включвам режима и самоподготовката. За това апелирам към повишаване на квалификацията на всички без изключение, а не за смяна. След края на сезона ще видим освен Тиам и може би Михайлов и Алар кой ще се сбогува с отбора. Но докато са на Герена трябва да се стремят да се подобряват непрестанно. Да, някои не могат повече, това е таванът им, но какво правят посредствени играчи на Герена? Кой ги взе и кой трябва да ги разкара? Забелязваш ли, че критиките към Хубчев са заради слабата селкция, незадоволтелната игра, грешните решения и бягството от отговорност.