Честит 55-ти рожден ден на треньора Ханс-Дитер Флик! Да е жив и здрав, да остави с отбора следа, така както спомогна за световната титла на Германия през 2014 г. и момчетата утре да го зарадват с една хубава победа.
Още няколко разсъждения за предстоящата среща. С оглед това, което случи на мача Тотнъм - Лайпциг и сходствата, които откривам между моментното състояние и стила на игра на двата лондонски тима очаквам да гледаме абсолютно същата картина, въпреки че Лайпциг в атака функционира по коренно различен начин, изповядвайки футболната философия на системата 4-4-2. Срещите на Байерн с Тотнъм през есента (преди първата бях много голям песимист), по-големият опит на баварците в турнира (в сравнение с РБ), играта им срещу английските тимове през последните 6-7 години (изключвайки Ливърпул) и очакваната липса на диригента Канте дават надежди за добър резултат.
Кои обаче са слабостите на отбора, които правят крайния резултат и крайния победител в сблъсъка непредвидими. 3 неща са:
1. Защитата. Ясно е че от Боатенг нищо не става и по-добре да не играе. От индивидуални "проблясъци" на играчи Байерн много си е патил през миналите години, особено срещу испански клубове. Люка Ернандес обаче... Бойко Величков каза през уикенда че това че един играч след контузия вече е готов за титуляр не означава че е в добра форма, така че остават въпроси. Павар не е особено стабилен, а Одриосола е енигма, като не съм сигурен и дали има право да играе. Може да се разчита единствено на Алаба и Дейвис, като последният е способен да направи разликата.
2. През по-голямата част от последните си мачове баварците показват сила и мощ не за пълни 90 минути, а намаляват темпото в даден момент, през вторите полувремена доста често. Гледах срещата Арсенал - Челси и останах с впечатлението, че сините могат да се възползват от това по най-добрия начин. На практика и във финала през 2012 г. се случи абсолютно същото. Дали към края на мача на Стамфорд бридж, дали на реванша (ако се разглежда като второ полувреме на сблъсъка) очаквам Челси да натиснат. Байерн трябва да е готов за това, футболистите да са пределно концентрирани, да не намаляват темпото, Нойер да не прави глупостите от мача с Падерборн. Именно поради тези причини считам, че размяната на 2-ки е по-вероятна от размяната на 1-ци и че 0-1 в Лондон би бил лош резултат. Сигурен съм че за последното твърдение веднага ще се намерят желаещи да ми опонират,

но мисля че достатъчно ясно се аргументирах.
3. В някои мачове забелязвам тенденцията от Гуардиолово време футболистите да създават много голови положения, но и много да пропускат. Сега, хубаво е че играчите започват да се отпушват, в началото на есента малко на брой футболисти се разписваха. Мюлер и Гнабри ще имат ключова роля в срещата, вече това дали ще е с голове и асистенции, или с пропуски може да наклони везните в едната или в другата посока. Левандовски разбира се също, защото без той да остави по-ярка следа в елиминационната фаза на ШЛ в сравнение с тази от сезон 2012/2013 Байерн трудно може да се надява на успешна кампания в Европа.