Michael_Buble написа:Здравейте! Това с 30лв. на месец от 50000 левскари ми се вижда утопично и неустойчиво.
Аз предлагам нещо друго. Управление и финансиране на клуба с членство посредством членски карти(ЧК).
Те да бъдат няколко вида. Например, платинена, златна, сребърна и стандартна.
Те ще са годишни и цената им ще се определи от маркетингови специалисти в зависимост от средния жизнен стандарт на потенциалните картодържатели. Аз бих предложил 400/200/100/50лв. Така ЧК ще могат да си закупят от студенти, през хора от средната класа, до по-заможни.
Но не цената е от значение, това е подробност.
Фундаменталната промяна, която би изстреляла Левски в друга орбита е, че всеки картодържател с идентификациония номер на картата си ще е в обща база данни и ще може да гласува електронно, като в референдум за президент, независимо дали е в Канада, Авснралия, Чикаго или Карнобат. Различните карти ще имат различна тежест- 1, 2, 4, 8 гласа съответно.
Президентът ще с мандатност от 4 години. На края на всяка година се прави годишно общо събрание на цялото оперативно ръководство-директори, треньори и прочие. Всеки член получава онлайн кратък отчетен доклад от събранието и на базата на него и впечатлението си от развитието на клуба, гласува в референдум от няколко точки. Ако резултатите от него не са задоволителни в 2 последователни години, може да те стигне до преизбиране дори на нов президент.
ЗА ФИНАЛ: С добро презентиране на модела, съм сигурен, че много българи(също и от чужбина) ще се асоциират с него, защото ще даде реалното усещане за съпричастност в нещо с перспектива, в реален процес на прозрачно управление на любимия клуб. Българина за 30 години е омерзен от пошлостта и несправедливостта и едно такова начинание ще бъде като магнит за много честни и достойни левскари, които по една или друга причина бяха и са дистанцирани от любимия клуб, заради тъмния начин на управление и нечестивите персони гравитиращи около него. Аз виждам спокойно едни 200 000 с тези от чужбина, които ще изковат едно независимо функционирате на отбора. Когато има идеал, ще се учудите колко хора ще се присъединят.
Кампанията от последната седмица само доказа това!
Преди време имаше сходна на тази идея представна пред старото ръководство.
Може би от там се появиха и картите "Ние сме Левски" (по памет).
Имаше няколко цели:
1. Да се съберат някакви средства регулярно (веднъж годишно)
2. Да се даде на феновете някаква опция за взимане на решение и съпричастност с клуба (анкета за екипи, каква да е цената на безалкохолната бира, какво да се предлага още, проучване за оределени разходи и насоки и др.)
3. Да се включат феновете от чужбина и от провинцията.
4. Преброяване на активните фенове. При по сериозна бройка може да се лобира за спонсорски договори ТВ права и др.
5. На феновете да се предоставя важна финансова информация и стратегия за клуба.
Според мен подобен вариант за електроно участие на феновете е добре дошъл.