Тема за политика - Свят

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

На линия
Потребителски аватар
Thsmith
Контакти:

Re: Тема за политика - Свят

Мнениеот Thsmith » 26 яну 2020 18:45

Естествено, че ще отговарям. Не сме на улицата за да мога просто да хвърля презрителен поглед към някой плебес и това да е достатъчно да постави нещата на местата. Абсолютно невъзможно е да оставя някой да повярва, че може последната дума да е негова в спор с мен. Ясно е, че не става дума за спора. Нямам фуния за наливане в празни пъпеши. Важното е съвсем друго, "съперника" да се откаже и да признае пред себе си своята невъзможност да продължи.

---
Това с тезата за гавренето е точно като пикаенето и дъжда. :lol: Той 2 + 2 не може да сметне, но си вярва. Вярва, че може да "гаври" някого, когото и да било :lol: Ебати вица :lol:

ivo55 написа::lol:

Хубаво е, че се обади. Реших, че твърде бързо се отказа :lol:

------------
Завръщане на Салвини? Регионален вот може да предизвика политически трус в Италия

Лицето на антиимигрантската политика в Италия може би се готви за завръщане на фона на днешните избори в северния регион Емилия-Романя, пише CNBC.

Матео Салвини, лидер на крайнодясната "Лига", внезапно напусна италианското правителство през лятото на 2019 г., след като се сблъска с коалиционния си партньор – Движение "Пет звезди". Салвини реши да предложи вот на недоверие към премиера Джузепе Конте. Но ходът му, смятан от критици за опит да управлява Италия сам, доведе до коалиция между "Пет звезди" и Демократическата партия. Това предотврати предсрочните избори и попречи на Салвини да сформира правителство.

На фона на днешните регионални избори обаче анализатори се чудят дали Салвини няма скоро да се върне в управлението.

"Регионалните избори в Емилия-Романя на 26 януари са досега най-важното политическо събитие, което може да определи продължителността на правителството", коментира в средата на месеца Волфанго Пиколи, съпредседател на фирмата за изследвания Teneo.

Районът Емилия-Романя, който включва емблематичния град Болоня, традиционно подкрепя леви партии. Социологически проучвания обаче показват, че кандидатът на антиимигрантската "Лига" може да спечели вота и да даде на партията девета поредна победа на регионални избори от последните национални избори през 2018 г. досега, отбелязва "Ройтерс".

"Салвини води кампания в региона от ноември, обещавайки да го "освободи" от левицата. Поражение на Демократическата партия от "Лига" на Салвини ще лиши лявоцентристката партия от символичната ѝ крепост и вероятно ще предизвика вътрешна конфронтация", добавя Пиколи.

Ако "Лига" победи на регионалния вот, и Демократическата партия, и "Пет звезди" ще бъдат под натиск, който може да сложи край на коалицията им.

"Рисковете (от изборите) са значителни, защото една загуба може не само да окуражи Демократическата партия да напусне коалицията си с "Пет звезди", докато търси нова идентичност, но може и да доведе до срив на "Пет звезди", коментира Ерик Джоунс, преподавател по европейски науки в университета "Джон Хопкинс" в Италия пред CNBC.

"Пет звезди" обикновено не се представя добре на регионални избори и в момента в социологическите проучвания получава само около 8% в региона. Но това е и регионът, от който "Пет звезди" започна и този, в който партията за пръв път влезе в местното управление.", смята още Джоунс.

ДПА отбелязва, че всъщност левите центристи загубиха в Емилия-Романя общите избори през 2018 г., както и на изборите за Европейски парламент през 2019 г. "Лига" е завладяла селските райони и малките градове, докато Демократическата партия продължава да е силна в регионалната столица Болоня и големите градове.

В Болоня настроението "но пасаран" бе подсилено от анти-Салвини Движението на сардините, основано през ноември в града. "Сардините" изпълват площадите в Италия с лозунги против десния популизъм.

Като цяло Меркел и ко изкараха доста добър "късмет" с това, че тоя пропуска преговорите за бюджета.
Ще е много забавно ако вземе да спечели в крепостта на идиотите а.к.а. комунистите.
[center][wrapimg=]https://s31.postimg.cc/edpbxz4ob/Avatar_250.png[/wrapimg]

Sometimes democracy must be bathed in blood.

A.Pinochet[/center]

Потребителски аватар
ivo55
Контакти:

Мнениеот ivo55 » 26 яну 2020 19:42

Да се откажа от какво? :lol:
Омръзна ми да ти натискам бутона и да гледам неминуемата реакция - подскачане и плямпане на глупости. :mrgreen:
CSKA 78 написа:Ганчев засега е най-добрия собственик/ръководител!

На линия
Потребителски аватар
Thsmith
Контакти:

Мнениеот Thsmith » 27 яну 2020 03:45

E очаквах малко повече инат, а то... :lol: Омръзнало му да демонстрира липсата на разбиране заобикалящия го свят и просто се отказал. :lol:

---

A.Pinochet[/center]

Потребителски аватар
ivo55
Контакти:

Мнениеот ivo55 » 27 яну 2020 07:31

Много преди да напишеш, че Путин се чудел как да се оттегли от властта, бях осъзнал, че само си бръщолевиш и ставаш само за забавление и кодошене. :lol:

На линия
Потребителски аватар
Thsmith
Контакти:

Мнениеот Thsmith » 27 яну 2020 10:08

ivo55 написа:Много преди да напишеш, че Путин се чудел как да се оттегли от властта, бях осъзнал, че само си бръщолевиш и ставаш само за забавление и кодошене. :lol:

Вече освен очевидната невъзможност да разбираш текст, виждам включването и на някакви неизвестни думички. Вероятно нещо от "ваше село". Само дето тук не копаем картофи :lol:

----
Никога не съм твърдял, че Путлер "се чудел как да се оттегли от властта". Твърдял съм най отговорно и то многократно, че той е като воденичен камък и действа изключително и само срещу интересите на народа си в дългосрочен и краткосрочен план и само в интерес на себе си и олигарсите си. Може да се разровиш и естествено ще останеш крайно разочарован. Мен в подобни "крачки" няма как да ме хванеш.
Що се отнася до това, което отново не си разбрал (или тепърва ще ти трябва известно време да загрееш), това е статия на Дойче Веле най-вероятно. Не си спомням къде я четох, но щом е на бг не е фокс нюз или ббц, който преглеждам с чая си. Следователно е или на Дойче Веле или препечатано в Дневник от УП, НЙ Таймс или нещо подобно. Има си автор и той излага гледната си точка и дава своята прогноза. Аз от друга стана я споделям просто като интересна гледна точка, която предполага възможност за дискусия. Това, че споделям нечия прогноза или анализ, как точно означава, че аз съм заявил същото? :lol:
Оф, стига! Стана много сложно за теб и ще вземеш да прегрееш ако го мислиш твърде много. 8-)

A.Pinochet[/center]

Потребителски аватар
ivo55
Контакти:

Мнениеот ivo55 » 27 яну 2020 12:06

Върти се, пумпалче :)

Nilim

Мнениеот Nilim » 27 яну 2020 12:17

ivo55 написа:Много преди да напишеш, че Путин се чудел как да се оттегли от властта, бях осъзнал, че само си бръщолевиш и ставаш само за забавление и кодошене. :lol:

Само че е прав. Путин настъпи твърде много хора и деня в който спре да е на власт ще стане мишена. Човек, който е яхнал тигъра но не смее да слезе от него. И с това не давам някаква оценка на работата и личността му, просто е логично човек засегнал толкова интереси да стане уязвим ако загуби подкрепата на цялата държавна машина (например при оттегляне). Да не говорим че винаги докато е жив ще има един страх сред останалите от влиянието му дори да не заема пост, все пак малко ли време беше на власт.

Nilim

Мнениеот Nilim » 27 яну 2020 12:17

Само че е прав. Путин настъпи твърде много хора и деня в който спре да е на власт ще стане мишена. Човек, който е яхнал тигъра но не смее да слезе от него. И с това не давам някаква оценка на работата и личността му, просто е логично човек засегнал толкова интереси да стане уязвим ако загуби подкрепата на цялата държавна машина (например при оттегляне). Да не говорим че винаги докато е жив ще има един страх сред останалите от влиянието му дори да не заема пост, все пак малко ли време беше на власт.

Потребителски аватар
fcb_bg
Контакти:

Мнениеот fcb_bg » 27 яну 2020 12:44

Пак бива, в Щатите ги свиткат такива, още докато са на поста.
Спрете да си хвърляте поне фасовете на земята.
Дедите ви не са ляли кръв тук за това.

Потребителски аватар
ivo55
Контакти:

Мнениеот ivo55 » 27 яну 2020 16:22

Хихи, двама сте. Путин се е уплашил и панически сдава властта :mrgreen:

Върни се в “Свободна зона”