Левски: Всичко около клуба

Модератори: TodorT, paceto, modor, kartago, SkArY_9, rhaegar, Rivaldo10, ntodorov, slavia_forever, Madridist

rane
Контакти:

Re: /анкета/Левски: Всичко около клуба

Мнениеот rane » 12 яну 2020 19:33

Der Schmarotzer написа:Що се отнася до Велко, всички мислехме, че ще стане новият Гиби, но уви, както и останалите от неговото поколение не стигнаха нивото на батковците си десетина година преди това. На финалите в САЩ беше най-големия фен на националния отбор - беше твърда резерва, но най-много се радваше и то от първия ред. Преди време, един от големите съвременни фуболисти на Аржентина, не си спомням кой беше точно, казваше, че много е искал да прилича на Велко и той му е бил идол, когато е бил малък.

Е как да ги стигнат, като след първия или втория приличен сезон и отиват в друг отбор? Конкретно за Велко, той избяга при брокерите след само 4-5 сезона при нас и беше доооста млад - 22 или 23 годишен. Гибона е бил в Левски общо около 10 сезона.
Петко Славейков: "Не сме народ! Не сме народ, а мърша,
пак ще кажа и с това ще да свърша."

Вълчан

Мнениеот Вълчан » 12 яну 2020 20:07

Велко Йотов и Георги Донков бяха еднотипни футболисти.Бързи и повратливи крила.Мисля и двамата играеха със по силен ляв крак.Може и да бъркам.Йотов направи хубави мачове в Испания а във Аржентина си беше доста известен и уважаван футболист.Тои обаче нямаше нищо общо със Гиби....по скоро със Мартин Петров.

Потребителски аватар
NOMER14
Контакти:

Мнениеот NOMER14 » 12 яну 2020 21:21

Каква легенда е Балъков за Етър с четири сезона и половина?
Иначе Легендата е само една - Бисер Иванов :)

Потребителски аватар
Der Schmarotzer
Контакти:

Мнениеот Der Schmarotzer » 12 яну 2020 22:38

rane написа:
Der Schmarotzer написа:
Ozzimozzi написа:
rane написа:
vvessel написа:
rane написа:Ако го намериш, питай го дали не съжалява, че е поел по пътя на парите като млад, че не остана в Левски - да стане шампион още няколко пъти, евентуално да влезе в 10-та за най-резултатни играчи, да играе в ЕКТ срещу Глазгоу или Вердер?
Много талант имаше в него :roll:

Абе човека си има или имал школа в Щатите и е играл преди това в Еспаньол, който не е Барселона, но си е на средноевропейско равнище. Тук тръпката със сигурност е по-голяма, но простотиите и камарите лайна които е избегнал в нашата действителност със сигурност са голям плюс, ако не броим и парите които там е изкарал ;)
Като го гледам какъв младолик и свеж изглежда и като гледам Хубчев , да речем, със сигурност не съжалява.
Ами Хубчев игра в отбори, далеч над нивото на Еспаньол и в нац. отбор беше незаминим титуляр и легенда, та си мисля, че Велко би съжалявал. Да си в анонимни и непознати отбори в чужбина(освен Еспаньол), после да движиш някаква още по-анонимна школа и като резултат почти никой да не си спомня за теб...не знам :roll: Виж да го сравним с Жоро Метъла и неговата "кариера", тогава Велко едва ли би съжалил.

Хубчев беше много добър футболист, но чак легенда е прекалено! ;)
Велко имаше талант и дори в Испания го сравняваха със Стоичков. В Аржентина направи не лоша кариера, но страдаше често от контузии и това го принуди да прекрати футболната си кариера много млад . Някъде четох че в ръководената от него школа в Атланта тренирали над 7000 деца, което си е сериозна цифра и е достойно за уважение.

Хубчев беше стълбът в отбраната на Левски и националния отбор. Двамата с Туньо бяха непробиваеми - нито топка, нито човек минаваше. Правил съм му разбивка на играта като десен бек (на домакинските мачове)- такъв игра в началото на престоя си в Левски - той за една година не направи нито едно грешно отиграване (Бай Вуцан имаше око за тея работи). Що се отнася до легенди - в последните 30-тина години този термин се разми и това е следствие на помиярите джурналисти, които го раздаваха и го раздават на ляво и на дясно. Примерно легенди за Левски за Гунди, Соколето, донякъде и Гиби, за истинското Цска - Якимов и Стоичков , за Ботев -Динко, за Локо ПД - Бонев, за Локо СФ - Котето и бате Начко, за Етър - Краси, за Черноморец - Джангъра, а останалите са добри, някои и отлични футболисти, но легенди не са. Докато пумките, като получат парици от чичко-паричко, започват да назовават всяко де е ритало известно време топка, легенди, а баламурниците почват да го повтарят като латерни.....

Със сигурност са повече легендите на отборите, които си изброил, много повече дори! Примерно за П. Курдов съм съгласен, че няма как да се нарече легенда на Левски, но често е определян като такава от журналята, но има поне още 20-на играчи, които ти не си споменал, дето с пълно право могат да се нарекат легенди на Левски.

Двадесетина? А ти сигурен ли си, че говориш само за футболисти? Футболни легенди (в истинския смисъл на думата, не говорим за Легендата, са футболисти, които са класи над всички останали, не само в собствените си отбори, хора които си оставят сърцето и душата на терена, заради които хората пълнят стадионите. От тези, които съм гледал, с огромного ми уважение към тях, нито Ивков, нито Емо Спасов, нито Павката, когото всички много, много обичахме, нито Байко (исках да бъда като него), нито дори НС (за този без уважение), нито Бобата мога да нарека легенди. Освен, че бяха чудесни футболисти, друго не мога да кажа.
Разбира се и други отбори имат фуболисти, които може да се нарекат легенди - от това, което съм чел, без да съм ги гледал + споменатите вече от мен - Локо Сф - Спиро Дебърски, Славия - Жужо (великолепен футболист, с огромна класа, гледал съм доста негови мачове), Шаламанов, Спартак ПД - Тодор Диев, Спартак Пл - Пламен Гетов (също от преки впечатления), Берое - П. Петков (от преки впечатления), истинското ЦСКА - Иван Колев, Гацо Панайотов, Найденов, Левски - Пешев, Панчев, Валяка, Ласков, Лозанов, Соколов (бащата на Жоро) но това са само по внушения джурналистическиЙ, макар и от времето, когато имахме истинска спортна журналистика.
Последна промяна от Der Schmarotzer на 12 яну 2020 22:57, променено общо 2 пъти.
Ние сме Левски, Левски (София)!!!

Потребителски аватар
Der Schmarotzer
Контакти:

Мнениеот Der Schmarotzer » 12 яну 2020 22:41

NOMER14 написа:Каква легенда е Балъков за Етър с четири сезона и половина?
Иначе Легендата е само една - Бисер Иванов :)

Питай великотърновци, ако не беше Балъков да ги влачи, едва ли щяха да станат шампиони. Той е направил за великотърновския футбол толкова, колкото всички останали взети заедно. И беше наистина велик футболист - от ранга на Бонев и Якимов.
Ние сме Левски, Левски (София)!!!

kostko
Контакти:

Мнениеот kostko » 12 яну 2020 23:11

Според мен всички които са спечелили медали от световен или евро форум за България са си легендарни
Един за всички, всички за ЛЕВСКИ!

Потребителски аватар
rhaegar
Контакти:

Мнениеот rhaegar » 12 яну 2020 23:24

Легенда и с един сезон може да станеш. Зависи как играеш и какво си спечелил. Ако Балъков не е легенда на Етър, то не знам кой е.
Blue_Girl написа:Аз мисля, когато се налага

Изображение

rane
Контакти:

Мнениеот rane » 13 яну 2020 02:30

Der Schmarotzer написа:
rane написа:
Der Schmarotzer написа:
Ozzimozzi написа:
rane написа:
vvessel написа:Абе човека си има или имал школа в Щатите и е играл преди това в Еспаньол, който не е Барселона, но си е на средноевропейско равнище. Тук тръпката със сигурност е по-голяма, но простотиите и камарите лайна които е избегнал в нашата действителност със сигурност са голям плюс, ако не броим и парите които там е изкарал ;)
Като го гледам какъв младолик и свеж изглежда и като гледам Хубчев , да речем, със сигурност не съжалява.
Ами Хубчев игра в отбори, далеч над нивото на Еспаньол и в нац. отбор беше незаминим титуляр и легенда, та си мисля, че Велко би съжалявал. Да си в анонимни и непознати отбори в чужбина(освен Еспаньол), после да движиш някаква още по-анонимна школа и като резултат почти никой да не си спомня за теб...не знам :roll: Виж да го сравним с Жоро Метъла и неговата "кариера", тогава Велко едва ли би съжалил.

Хубчев беше много добър футболист, но чак легенда е прекалено! ;)
Велко имаше талант и дори в Испания го сравняваха със Стоичков. В Аржентина направи не лоша кариера, но страдаше често от контузии и това го принуди да прекрати футболната си кариера много млад . Някъде четох че в ръководената от него школа в Атланта тренирали над 7000 деца, което си е сериозна цифра и е достойно за уважение.

Хубчев беше стълбът в отбраната на Левски и националния отбор. Двамата с Туньо бяха непробиваеми - нито топка, нито човек минаваше. Правил съм му разбивка на играта като десен бек (на домакинските мачове)- такъв игра в началото на престоя си в Левски - той за една година не направи нито едно грешно отиграване (Бай Вуцан имаше око за тея работи). Що се отнася до легенди - в последните 30-тина години този термин се разми и това е следствие на помиярите джурналисти, които го раздаваха и го раздават на ляво и на дясно. Примерно легенди за Левски за Гунди, Соколето, донякъде и Гиби, за истинското Цска - Якимов и Стоичков , за Ботев -Динко, за Локо ПД - Бонев, за Локо СФ - Котето и бате Начко, за Етър - Краси, за Черноморец - Джангъра, а останалите са добри, някои и отлични футболисти, но легенди не са. Докато пумките, като получат парици от чичко-паричко, започват да назовават всяко де е ритало известно време топка, легенди, а баламурниците почват да го повтарят като латерни.....

Със сигурност са повече легендите на отборите, които си изброил, много повече дори! Примерно за П. Курдов съм съгласен, че няма как да се нарече легенда на Левски, но често е определян като такава от журналята, но има поне още 20-на играчи, които ти не си споменал, дето с пълно право могат да се нарекат легенди на Левски.

Двадесетина? А ти сигурен ли си, че говориш само за футболисти? Футболни легенди (в истинския смисъл на думата, не говорим за Легендата, са футболисти, които са класи над всички останали, не само в собствените си отбори, хора които си оставят сърцето и душата на терена, заради които хората пълнят стадионите. От тези, които съм гледал, с огромного ми уважение към тях, нито Ивков, нито Емо Спасов, нито Павката, когото всички много, много обичахме, нито Байко (исках да бъда като него), нито дори НС (за този без уважение), нито Бобата мога да нарека легенди. Освен, че бяха чудесни футболисти, друго не мога да кажа.
Разбира се и други отбори имат фуболисти, които може да се нарекат легенди - от това, което съм чел, без да съм ги гледал + споменатите вече от мен - Локо Сф - Спиро Дебърски, Славия - Жужо (великолепен футболист, с огромна класа, гледал съм доста негови мачове), Шаламанов, Спартак ПД - Тодор Диев, Спартак Пл - Пламен Гетов (също от преки впечатления), Берое - П. Петков (от преки впечатления), истинското ЦСКА - Иван Колев, Гацо Панайотов, Найденов, Левски - Пешев, Панчев, Валяка, Ласков, Лозанов, Соколов (бащата на Жоро) но това са само по внушения джурналистическиЙ, макар и от времето, когато имахме истинска спортна журналистика.

Ами то си е до човек и до възприятия.
Не мислиш ли, че в първия отбор на Левски станал шампион няма футболисти, заслужаващи да се нарекат легенди. Та те са помели всичко по пътя си тогава. 17 срещи с общо 76 отбелязани гола. Капуй става голмайстор с 27 гола отбелязани в 13 изиграни срещи. Същият този футболист и до ден днешен е сред 10-те най-големи голмайстора на Левски в България. Нима той, Панчев, Танка, Р. Мазников или Ласков не могат да се нарекат легенди. Хора, които са гледали последния, твърдят че играта му с глава е легендарна - нито Гунди, нито Сираков са можели да му стъпят на малкия пръст в този компонент. Ударът му с глава е бил като шут с крак! Мазников пък е футболистът с най-много сезони в Левски.
Ами Патрата или Сашо Костов?
Байко, Панов, Ивков, Жечев, Аладжов - големи играчи, които са част от един много силен отбор. И до днес К. Миланов е единственият футболист на Левски голмайстор на турнир в ЕКТ. Жечев и Ивков са били стълбове в защитата на отбора. Жечев освен всичко друго е и единственият играч попадал в разширения състав на нац. отбор на 4 СП, а е играл на 3 от тях.
Сираков(футболиста, а не човека), Емо Спасов, Гиби.
От най-последните поколения Гонзо и Топчо. Иванков също е легендарен в някаква степен - колко ли са вратарите с толкова голове. Иванков има голове за Левски за шампионат, купа и ЕКТ.
Петко Славейков: "Не сме народ! Не сме народ, а мърша,
пак ще кажа и с това ще да свърша."

Потребителски аватар
metodito
Контакти:

Мнениеот metodito » 13 яну 2020 08:19

rhaegar написа:

Легенда и с един сезон може да станеш. Зависи как играеш и какво си спечелил. Ако Балъков не е легенда на Етър, то не знам кой е.

Е, как? Веско Геров, разбира се! :mrgreen:

dedra
Контакти:

Мнениеот dedra » 13 яну 2020 09:07

Der Schmarotzer написа:Що се отнася до Велко, всички мислехме, че ще стане новият Гиби, но уви, както и останалите от неговото поколение не стигнаха нивото на батковците си десетина година преди това. На финалите в САЩ беше най-големия фен на националния отбор - беше твърда резерва, но най-много се радваше и то от първия ред. Преди време, един от големите съвременни фуболисти на Аржентина, не си спомням кой беше точно, казваше, че много е искал да прилича на Велко и той му е бил идол, когато е бил малък.

Меси.
http://www.novsport.com/news159080_1024.html

Върни се в “Левски”