metodito написа:terata написа:metodito написа:А на мен ми се искаше да видя една халфова линия - Славчев-Ната-холандеца. Примерно.

Сагичка се заформя около Спийрингс май. Това е хубаво. Хубаво е, че поддържаме поглед към холандския пазар. И то с години. Вместо да се опитваме да измисляме топлата вода с някакви екзотични дестинации. Добре ще е и към Испания да хвърляме по едно око.. В тази връзка, има ли някой идея кой е най-добрия пазар, откъдето сме имали чужди футболисти? Май сръбския, нали? Имам предвид като успешни/неуспешни трансфери? Или Бразилия? Или Испания. Оттам... двама испанци сме имали досега само: Аниете и Бедоя.
Дефинирай "успешен трансфер". Защото според доста от форумните "професори" Бедоя и Аниете са слаби футболисти, тъй като с тях сме играли във втората седмица.
Не знаех.
Играчи, които са оправдали обличането на синята фланелка. Макар че има страни, от които сме имали по един-двама играчи (Словакия, Сенегал, Полша). Аз си мисля, че играчите от бивша Югославия почти винаги са оправдавали пристигането си при нас. Миятович в момента, за последно Йорга и Плешо (Горан).
Ми ей ти живия пример над мен, били отпадък. Резултатите го доказвали.

А иначе от Бразилия успешните трансфери са далеч по-малко от неуспешните. Общо сме имали 16 бразилци - Леонидас, Рожерио Гаучо, Уилям Роча Батиста, Марсело Виейра-Вава, Лусио Вагнер, Клаудио Диану, Зе Соареш, Жеан Карлос, Жоазиньо, Жозе Жуниор, Марсиньо, Рамон Лопес, Рафаел Бастос, Паулиньо, Ривалдиньо и Луан Виана. От тия според моето мнение само Жо, Зе Соарес, Вагнер и Паулиньо са успешни трансфери. Но от Холандия примерно почти нямаме грешка с изключение на Слори и Луис Педроо. При нас са играли общо 8 холандци - Андре Бринг(този не го знам), Мюлдер, Грийн, Слори, Сьорд Арс, Гари Родригес, Луис Педро, Де Нойер. От Португалия също имаме нелоши попадения, докато например от Франция с изключение на Бардон и Обертан всичко друго е трагедия - Диаби, Ромейн Ели, Белмонт, Китамбала, Сукуна.