HardWork написа:Sstefanov написа:Gotzev.88 написа:HardWork написа:Какво ли си мислят играчите с които преговаряме за трансфер зимата? Какво ли си мислят Бикел, Мазику и Соу? Вчера беше Отабор, а утре те ще бъдат обект на расизъм.
Мислил съм (какво си мислят)... На първо място, разбира се, са парите. После... Ако футболистът е роден след 1995 и/или идва от далечен континент, то (мисля си де) първо би написал CSKA в гугъл. Може да изгуби минута, две да осъзнае, че не става дума за Москва... И като стигне до снимка на стадиона си казва- то даже тук (в третия свят) поне грандовете имат нормални стадиони.
Сега сериозно. Ако ме иска отбор от другия край на света в някаква рандъм държава (да кажем- Суринам) и видя, че в отбора, и в лигата като цяло, вече има и много други българи,то съвсем естествено е да се свържа почти веднага с тях. Едва ли се информират само от медиите. При африканците също съм забелязал, че си се приемат като братя независимо от коя държава са и винаги се търсят като са на чуждо място. Сигурен съм, че тези неща се знаят. Щом идват, явно не е чак толкова голям проблем, или не ги притеснява чак толковаДа, наистина напоследък расизма ни е болна тема и е добре, че започва да се говори за него, но това не е нещо ново по нашите терени. Имало го е винаги. То само като отвориш фейсбук след равен или загуба (та и след победи профилактично) ставаш свидетел на расизъм във всеки трети коментар. Футболистите ни не четат фейсбук?! Собственик на клуб (Венцито) си говори пред всички медии директно за Мапуку, Набуку, черно, черно, черно... та даже и като водеща новина го слагат. И нито го глобяват, нито нищо. Не знаем и какво ли пък им се случва извън терена. Длъжен съм да кажа- живял съм на много места и расизъм си има навсякъде малко или много, под една или друга форма, но на други места се наказва. Това е разликата
.
Стига с тази глупост разисъм, в България никога е нямало расизъм и никога няма да има. Също така и света, преекспонира самата дума. Тези футболисти са някакви лесно раними душички, щом се засягат от някакви фейсбук коментари или от подвикванията на стадион ( това важи за всички футболисти по света). Да се стегнат малко и да бъдат мъже. Ми то нито един мач не трябва да завършва заради обиди по футболистите. Всеки футболист/човек сам трябва да си извоюва правото да бъде уважаван. Ако си некадърен, боли ме х... дали си черен или зелен или бял, няма да те харесвам защото си НЕКАДЪРЕН. Огромни (само визуално) мъже, с характер на женчвоци (че да не казвам другата дума).
Съгласен съм само до някъде. Темата с расизма се преекспонира в световен мащаб, също свободата на словото допуска човек да си изкаже мнението с риск да засегне чувствата на някой друг.
Расизмът обаче съществува и е признак на нисък интелект, и ксенофобия. Аз също бих критикувал и подвикнал на някой слаб играч, да го обиждаш обаче на база цвят на кожата е нещо недопустимо и много грозно. Това хората да бъдат съдени и пришивани към някаква групова идентичност е една от най - страшните болести на съвремието. Ставаме ежедневно свидетели на дискриминация и обиди на расистка основа. Никой черен не е виновен за това, че е черен, нито носи вина за това, че черните като цяло са все още в ранен етап от развитието си. Въпреки, че сред тях има индивиди със забележителни качества и постижения почти във всички области. Аз няма как да изпитвам уважение към расист. За мен лично расистите са най - нисшата утайка (важи и за черните които дискриминират бели)!
Расизма са го измислили, формулирали и наложили точно тези западни колониални расисти, които и до ден днешен управляват по расистки.Демагогията им и преместването на махалото в другата крайна точка в медийната пропаганда на променя нещата.За тези боклуци и ние сме низши същества.