Берое - Левски | 30.11 | 17:30 часа

Модератори: TodorT, paceto, modor, kartago, SkArY_9, rhaegar, Rivaldo10, ntodorov, slavia_forever, Madridist

Как ще завърши срещата

1
69
34%
Х
22
11%
2
111
55%

Общо гласове: 202

Потребителски аватар
mikata

Re: Берое - Левски | 30.11 | 17:30 часа

Мнениеот mikata » 01 дек 2019 10:46

alexdb написа:
metodito написа:
wilge написа:Когато безкомпромисните защитници на противника резнат крилата на крилата и все едно играем с половин отбор.

Неведнъж съм писал тук, че схемата, която изповядваме в последните години (с кратко прекъсване при Топчо и сърбина, както и есента на Роси, когато играхме за кратко с обърнати крила) с две крилца-бегачки и колче - но в най-шаблонния вариант, ми е супер противна. Гледам доста футбол, и... не е само при нас. Ако един отбор разчита единствено на това дървеното две крилца и колче по средата, и другия отбор/треньор го знае - хваща им крилата и дотам. Почва се едно мачкане по тъча, а назад, а напред, и дотам. Отделно, Райнов и Тиам се ограничават до центъра на терена. А, иначе още преди няколко кръга ми хрумна и вчера се затвърди. Хубчев копира своя Берое с Мапуку. "Фърлай напред на негрото, то ще я стигне", а отзад едно кюскане и ръганье.
Бях оптимист по време на подготовката и в мачовете с Ружомберок - до продажбата на Давиде. Топката се движеше основно по тревата, сменяха си местата в хода на мача, имаше фантазия и разнообразие, динамика. Няма и помен от това.

Хваща им крилцата ама ако може ;) . Много отбори изповядват точно тази схема. Всъщност Каузата играе по същия начин и печели. Това, което се видя и вчера, а и в други мачове е, че и двете ни крила са изключително статични и изобщо не си дават зора да играят без топка. Причината вероятно е, че са зле с физическата подготовка. Отделно и Паулиньо и Иванов са изключително бавни за тези позиции, отделно и хилави. Мамка му като гледам Робърта и Ст. Иванов които са на една възраст разликата е очевидна. Отгоре на всичко са и адски зле в защита и дори случайно да отнемат топката извън някакъв къс пас настрани те не могат да подават и изнасят. Да, Мариани определено липсва и то много. Той успяваше много добре да канализира атаките, макар че ако гледаме обективно играта на отбора като цяло си беше пак на същото трагично ниво. Не знам правилно решение ли беше продажбата му за тия смешни пари, но там ако си спомняш от предната година имаше някакви бонуси по договора му които не му платиха и е напълно възможно той да е натискал да го пуснат на всяка цена. Другият вариант е ръководството да се е отървало от него пак по същата причина.

Нали ПК каза,че Мариани няколко пъти е говорил с него затова,че искал да се маха.
България има природни богатства,

България има народ несломим,

България има от всичко по малко

но само един - ЛЕВСКИ футболен тим !

Потребителски аватар
metodito
Контакти:

Мнениеот metodito » 01 дек 2019 10:47

alexdb написа:
metodito написа:
wilge написа:Когато безкомпромисните защитници на противника резнат крилата на крилата и все едно играем с половин отбор.

Неведнъж съм писал тук, че схемата, която изповядваме в последните години (с кратко прекъсване при Топчо и сърбина, както и есента на Роси, когато играхме за кратко с обърнати крила) с две крилца-бегачки и колче - но в най-шаблонния вариант, ми е супер противна. Гледам доста футбол, и... не е само при нас. Ако един отбор разчита единствено на това дървеното две крилца и колче по средата, и другия отбор/треньор го знае - хваща им крилата и дотам. Почва се едно мачкане по тъча, а назад, а напред, и дотам. Отделно, Райнов и Тиам се ограничават до центъра на терена. А, иначе още преди няколко кръга ми хрумна и вчера се затвърди. Хубчев копира своя Берое с Мапуку. "Фърлай напред на негрото, то ще я стигне", а отзад едно кюскане и ръганье.
Бях оптимист по време на подготовката и в мачовете с Ружомберок - до продажбата на Давиде. Топката се движеше основно по тревата, сменяха си местата в хода на мача, имаше фантазия и разнообразие, динамика. Няма и помен от това.

Хваща им крилцата ама ако може ;) . Много отбори изповядват точно тази схема. Всъщност Каузата играе по същия начин и печели. Това, което се видя и вчера, а и в други мачове е, че и двете ни крила са изключително статични и изобщо не си дават зора да играят без топка. Причината вероятно е, че са зле с физическата подготовка. Отделно и Паулиньо и Иванов са изключително бавни за тези позиции, отделно и хилави. Мамка му като гледам Робърта и Ст. Иванов които са на една възраст разликата е очевидна. Отгоре на всичко са и адски зле в защита и дори случайно да отнемат топката извън някакъв къс пас настрани те не могат да подават и изнасят. Да, Мариани определено липсва и то много. Той успяваше много добре да канализира атаките, макар че ако гледаме обективно играта на отбора като цяло си беше пак на същото трагично ниво. Не знам правилно решение ли беше продажбата му за тия смешни пари, но там ако си спомняш от предната година имаше някакви бонуси по договора му които не му платиха и е напълно възможно той да е натискал да го пуснат на всяка цена. Другият вариант е ръководството да се е отървало от него пак по същата причина.

За сравнението между Робърта и Стаси и аз си го мисля, макар че е чернокож, а те са ....физически по-...съвършени от белите. Но не е сериозно Стаси да стои с тази физика. Здравко примерно е доста по-здрав и вчера беше по-удачен избор. За Паулиньо, абе всъщност е полезен - отнема немалко топки, които без фал няма начин да му вземеш без фал. Проблемът му, според мен е, че е бразилец - егоист, тактически зле - търчи, лъже, ако може с топката във вратата да излезе. А за Мариани, аз няма да спра да го повтарям. Не ти ли се струва съмнително относно "нечакваността" на офертата за него, след като преди това се взема човек като Мазурек със същия профил на Мариани? Аз не знам някой да играе с два плеймейкъра...
Иначе относно това с крилата, зависи от инструкциите на треньора. Ако крилото го срещат винаги по двама човека, и Мбапе да е...

Serafim
Контакти:

Мнениеот Serafim » 01 дек 2019 10:48

metodito написа:
Serafim написа:Хубчев според мен малко го играе като Роси. Опитва се да гради нещо бавно, но не е задължително да му се получава. А и феновете нямат много търпение, така че...

Пич, тоя излезе за равен и си го получи. Айде, стига. Разбери, че на това де му е отредено да пълзи, нема полети.

Същото правеше и Роси. Излизаше с идеята да не загуби. После обясняваше как добре се спазват указанията. Или не и за това не са спечелили.

Потребителски аватар
alexdb
Контакти:

Мнениеот alexdb » 01 дек 2019 10:50

W84me написа:Аз не знам какво сте очаквали в тая корида предложена от Берое. Тия са адски озлобен и противен отбор, изграден от нереализирани полу-футболисти. Бандаловски, Еуженио, Минчев си бяха за директни червени картони, като Минчев даже не получи и жълт. В същото време Холмар получи картон за леко нарушение. Съдията си беше яко подкован, да не позволи на Левски да спечели. Не ме разбирайте погрешно, не е само той причината. Но при такъв озлобен противник, озлобен Херо, (много малък човек)
малките моменти решават мачовете. Иначе на Левски му липсваха доста неща в мача, трябват си бекове, като Горанов може и да става, но ако е във форма, каквато в момента не е. От другата страна Живко Миланов е видно, че това му е последния сезон като титуляр. Ако няма пари за селекция, да се вземат два бека и едно крило, по другите позиции можем да се оправим. Това с уговорката, че не продадем никой.

Е, сега то противника играл нахъсано та затова ние не сме показали нищо :lol: . Дай да гледаме обективно Берое има прилични футболисти които ако се напънат успяват успешно да се противопоставят на изключително бавния и непривлекателен футбол който играем към момента. Реално бързите ни атаки се броят на пръсти, числено превъзходство при тази бавна игра не можем да създаваме, а като цяло са единици случаите в които се получава пас на средно и дълго разстояние в което нападателя може да поеме топката необезпокояван (пак поради бавната и тромава игра). Такива отборчета като Берое и повечето средняци от Бг лигата като Арда, Локо Пд, Ботев, ЧМ могат безпроблемно да се преодолеят с много движение и пасове с едно докосване. Да, ама при нас това чудо не се получава. От едната страна е Паулиньо който трябва да си спре топката пък после да се завре в най-наситената зона, че да падне и а спечели фал, а не. От другата е Ст. Иванов за който спиране на топката е проблем, а отиграването с едно докосване е някакво чудо невиждано. И резултатите са повече от видни - или топката се губи и то далеч от противниковата врата или се бута до аутлинията и се рита към нак. поле белким нещо стане, но там е прекалено наситено от играчи които спокойно са се върнали в защита. Във вчерашния мач почти всички първи топки в нападение бяха загубени, а в редките случаи в които ги взехме загубихме втората топка. В защита беше същото - Берое практически овладяваше почти всяка изритана дори безцелно напред топка.
Ами при това положение няма как да чакаме точки и победи в такива мачове.

Warped
Контакти:

Мнениеот Warped » 01 дек 2019 10:57

Мани го ПК, и той нищо не казва за далавери дето са правили в БФС.
Така или иначе мачовете за купата са важните вече/. Домуса все още пръска парипо Луноходец
Непринуден:
Нямам време за странични неща. В момента най-важното е това на снимката. Гледам го, любувам се и бия чикии.

Потребителски аватар
metodito
Контакти:

Мнениеот metodito » 01 дек 2019 11:03

Serafim написа:
metodito написа:
Serafim написа:Хубчев според мен малко го играе като Роси. Опитва се да гради нещо бавно, но не е задължително да му се получава. А и феновете нямат много търпение, така че...

Пич, тоя излезе за равен и си го получи. Айде, стига. Разбери, че на това де му е отредено да пълзи, нема полети.

Същото правеше и Роси. Излизаше с идеята да не загуби. После обясняваше как добре се спазват указанията. Или не и за това не са спечелили.

Разбрах те. В този смисъл съм съгласен. И Хубси и Роси са треньори, които предпочитат да завършат наравно, отколкото да рискуват точката рискувайки. Иначе, според мен Роси се опитваше да гради нещо в по-дългосрочен план, докато при Хубчев не виждам такова нещо. Както посочиха няколко колеги, целта е по-скоро как да изклатим противника и дотам.

Потребителски аватар
alexdb
Контакти:

Мнениеот alexdb » 01 дек 2019 11:05

metodito написа:
alexdb написа:
metodito написа:

За сравнението между Робърта и Стаси и аз си го мисля, макар че е чернокож, а те са ....физически по-...съвършени от белите. Но не е сериозно Стаси да стои с тази физика. Здравко примерно е доста по-здрав и вчера беше по-удачен избор. За Паулиньо, абе всъщност е полезен - отнема немалко топки, които без фал няма начин да му вземеш без фал. Проблемът му, според мен е, че е бразилец - егоист, тактически зле - търчи, лъже, ако може с топката във вратата да излезе. А за Мариани, аз няма да спра да го повтарям. Не ти ли се струва съмнително относно "нечакваността" на офертата за него, след като преди това се взема човек като Мазурек със същия профил на Мариани? Аз не знам някой да играе с два плеймейкъра...
Иначе относно това с крилата, зависи от инструкциите на треньора. Ако крилото го срещат винаги по двама човека, и Мбапе да е...

Абе остави ти чернокожия по-добре сложен. Това във фитнеса и работа с диетолог и кондиционен треньор се компенсира. За Здравко Димитров не знам. По-добре сложен е, но в последния мач в който игра ми направи впечатление, че е качил ненужни килограми и е загубил огромна част от бързината си която показваше в Септември.
За Мариани ти казах, мисля че там ставаше дума за пари и тоя трансфер дойде като компромисен вариант за двете страни. Реално тия 500 хил. които се твърди, че сме му взели не са решили някакъв сериозен проблем - т.е. можело е с тях, но е можело и без тях. За Мазурек нямам мнение за момента. Има нещо което му пречи да покаже какво може, но не знам какво. Вижда се, че има бързина, води топката съвсем близо и много трудно може да му се отнеме, в защита също показва, че може да отнема топки ама при все това в организационен план не успява да направи нищо.
В интерес на истината в Левски от години се случва едно и също - не се гледа в перспектива и се подменят играчи без много да се мисли. А от това което виждаме много малка част футболисти веднага се вписват в нов отбор. На повечето им трябва един сезон да свикнат и да се адаптират. Виж как в Каузата правят нещата и си спомни първите сезони на Вандерсон, на Лукоки пък и не само. Бяха си дървеса, но после показаха качества. При нас положението с Кабрала беше подобно. Първите месеци поне на мен ми скъса нервите. После вече се представяше на прилично ниво дори успя да реши няколко важни мача.
Но като цяло на нас главните проблеми ни идват от халфовата линия. Трудно се отнема топката чисто, а реално дори в тия случаи не стават бързи атаки защото няма кой да изнесе топката бързо. Тук много съфорумци плюят Райнов, но той поне се опитва да изнася. Тиам в това отношение е гола вода.
Абе пак си отиваме на това дет си го знаем - отборът се развива без грам визия и се мисли от днес до утре. И затова берем ядове.

Потребителски аватар
metodito
Контакти:

Мнениеот metodito » 01 дек 2019 11:14

alexdb написа:
В интерес на истината в Левски от години се случва едно и също - не се гледа в перспектива и се подменят играчи без много да се мисли.

Помниш: "Ще намерим по-добри".

Потребителски аватар
W84me
Контакти:

Мнениеот W84me » 01 дек 2019 11:17

NOMER14 написа:Име на световен халф чакам от нивото на Балъков.

Модрич, без да те бавя, без да го мисля твърде много.
БФС: ЦСКА София има 4 титли, да мислят за емблема

Потребителски аватар
ivo55
Контакти:

Мнениеот ivo55 » 01 дек 2019 11:37

Здравко Димитров е взел участие в 38 мача на Септември, като е вкарал колосалните 3 (три) гола. По-малко от 1 гол на 10 мача. В Локо Сф за 23 мача е вкарал 1 гол. По-малко от 1 гол на 20 мача. Но има хубави клипчета с някакви финтове и пробиви. И всичките му 4 гола.

Направиха добра далавера, даже и Стойкас Стоилас участва - 1 година упорито пускаха слуха, че от Армията ей сега всеки момент ще го вземат този "диамант", освен ако някой не ги изпревари за съвсем малко с много добра оферта. :lol:
CSKA 78 написа:Ганчев засега е най-добрия собственик/ръководител!

Върни се в “Левски”