Висша лига - сезон (2019-20)

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Bernaleo
Контакти:

Re: Висша лига - сезон (2019-20)

Мнениеот Bernaleo » 08 окт 2019 02:18

Националности не раси,моя грешка . :lol:

Потребителски аватар
kingofpop
Контакти:

Мнениеот kingofpop » 08 окт 2019 02:24

Thsmith написа:
kingofpop написа:
Thsmith написа:Какво общо има спечелването на ШЛ с качеството на дадено първенство? :lol:

по твоята логика и отбор от А група може да спечели ШЛ дори и след като качеството ни е ниско, аз така го разбирам. За мен най-силно първенство е това, в което играят най-силните отбори и най-добрите футболисти. Или викаш спед 5 поредни ШЛ в Англия са по-добрите отбори :geek: :mrgreen: :mrgreen:

По коя логика? Нищо общо няма. Естествено, че в Англия в последните 20 години са били много по-добрите отбори. И акцентирам върху отбори. Това е основната съставка на дадено първенство. Много отбори. Това по никой начин не означава, че даден отбор е най силния в света през конкретната година.

Bernaleo написа:
ivan56 написа:Най-скъпите тв. права се плащат за ВЛ, и това не е от вчера.

Нормално като играят играчи от 20 различни раси,което само по себе си увеличава интереса многократно.

Какви са тези 20 раси ми е интересно? Чувал съм за европеидна, негроидна и монголоидна, уж имаше и още някакво измислено разклонение, но чак 20
Освен ако каталунците не сте станали вече и отделна раса? : )

kingofpop написа:Лично за мен най-правилният аргумент по спора кое първенство е по-силно е да се вземат преките двубои в елиминационни двубои между испански и английски отбори в ШЛ. Който иска да си направи сметката, мисля че за последното десетилетие балансът е нещо от сорта 20-5 за испанците. Ако ви не е срам да говорите, че ВЛ е по-силна продължавайте :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Двубои, които нямат нищо общо с качеството и силата на дадено първенство.
Наистина ми е чудно теб как не те е срам да говориш за подобни работи.

Според мен си на доста тежки наркотици :mrgreen: :mrgreen: само ми отговори на един въпрос

защо след като английските отбори са по-добри или както ти казваш в последните 20 години са били по-добри....от началото на века 10 пъти испански отбори са вдигали ШЛ, а само 4 пъти английски са го правили...я да чуем твойта логика защо е така след като уж английските отбори са по-силни...и внимавай кво ще изръсиш тоя път

имаме 10 ШЛ срещу 4 ШЛ ти казваш че английските отбори са по-силни в последните 20 години....последно ? :mrgreen:
Последна промяна от kingofpop на 08 окт 2019 02:27, променено общо 1 път.
ralka_levskarka написа:Голяма радост. Човек ще си помисли, че вкарват на Тер Щеген заеби.. След няколко месеца Вила да не се чудят откъде им е дошло :mrgreen: Иначе малките не цъкат лошо. Елиът изпъква и всичко хубаво идва от него.

:lol:

Потребителски аватар
kingofpop
Контакти:

Мнениеот kingofpop » 08 окт 2019 02:27

И може би най-важното ако трябва да сме обективни....4 пъти от началото на века испански отбор се изправвя срещу английски на финала на ШЛ. Мисля, че е излишно да казваме кой печели и в четирите случая :roll:
ralka_levskarka написа:Голяма радост. Човек ще си помисли, че вкарват на Тер Щеген заеби.. След няколко месеца Вила да не се чудят откъде им е дошло :mrgreen: Иначе малките не цъкат лошо. Елиът изпъква и всичко хубаво идва от него.

:lol:

Потребителски аватар
Groucho
Контакти:

Мнениеот Groucho » 08 окт 2019 04:08

Очаквах Челси да има повече проблеми в атака този сезон след напускането на Азар, но лондончани бързо намериха нужните хора за нападението. Би трябвало без проблем да се класират в топ 4, ако заздравят малко защита, още повече, че Ютд и Тотнъм се представят доста неубедително.

Испанското беше най-силното първенство oт сезон 2008/2009 до трансфера на Роналдо в Италия. В момента двете европейски купи са притежание на английски отбори, така че ВЛ с пълно право може да се определи за по-силен шампионат от Ла Лига. Да си го кажем честно, няма смисъл да се самозаблуждаваме и да живеем в миналото :lol: :lol: :lol: :lol:

Макар че е забавно да се гледа как част от Каталунските фенове кресливо обясняват, че статуквото от периода 2008-2018 ще се запази завинаги, само защото на тях така им се иска :lol:

Иберийските клубове през този сезон ще трябва да си върнат трофея в ШЛ, за да има право отново Ла Лига да претендира за номер едно в света. Докато това не стане факт, Ла Лига е зад Висшата Лига.

А текущата форма на трите гранда в испанския футбол не изглежда много бляскава: Атлетико е вкарал едва седем гола в 8 мача във вътрешния шампионат, изгуби най-добрият си защитник, който отиде в Интер. Реал почна в ШЛ с 0-3 от ПСЖ и равен с Брюж, като Мадридчани са в процес на обновление на състава.
В Барселона всичко е цветя и рози, там требълът е сигурен, стига да не поведат на някой отбор с три гола в първата среща от елиминационната фаза на ШЛ :lol:

Забавно е и как част от Каталунските фенове хем изтъкват титлите в ШЛ като основен аргумент за превеса на Примера над ВЛ, хем твърдят, че последните купи на Реал в ШЛ са незаслужени и е нямало да се случат, ако мадридчани не били подпомогнати от реферите, разбираш ли :lol: Леко шизоидно поведение, още повече, че най-бутаният от съдии клуб в ШЛ е именно Барселона, с голяма преднина пред всички останали.

Потребителски аватар
KOPScousers
Контакти:

Мнениеот KOPScousers » 08 окт 2019 08:00

Ем за мен все още е мистерия защо съдиите се подиграха така с Челси 2009-та. Реално каталунците нямаше да имат тоя бадж на лявото си рамо, защото още щяха да са с 4 ШЛ, но това е друг въпрос. Отделно от това е факт, че приносът на отбори като Реал и Севиля е много по-голям за тая доминация на Испания в последните 5-6 години, но пък техните успехи все така трудно се признават и се преписват на някои други... Не, че аз не преписвам последната ШЛ на Реал на един рус паляк, дето сега "пази" за Бешикташ. :mrgreen: :mrgreen:
Los Che написа:Цар Поп може да си снима извлечението от банковата сметка, нали печели 1000 пъти повече от нас нисшите.
:mrgreen:
[center][wrapimg=]https://64.media.tumblr.com/a41d2b9b2ef5da9269e970939b73eb12/fba1847d5f32aa89-b3/s400x600/b801d85a34567902da1b9c5a80dc6f6c37c40ad8.gif[/wrapimg][/center]

На линия
Потребителски аватар
rhaegar
Контакти:

Мнениеот rhaegar » 08 окт 2019 09:25

Недей да повдигаш въпроса за 2009, че сега ще ти обяснят как ТЕ са ощетените в онези мачове.
Blue_Girl написа:Аз мисля, когато се налага

Изображение

Потребителски аватар
Alexx
Контакти:

Мнениеот Alexx » 08 окт 2019 09:48

Bernaleo написа:Първо колко АНГЛИЧАНИ играят в ''висшата лига да попитам случайно

ОТ какво значение е колко англичани има във ВЛ?

Bernaleo написа: второ стилът на игра на повечето отбори е толкова примитивен че ще трябва да се лутам в уикипедия да търся кога за последно са играли техничен футбол без центрирания и ръгби приоми.

Клишета, клишета и пак клишета. Ако тръгваме по пътя на клишетата, то испанския футбол е само 22 играча които лъжат,мамят, правят цигански номера и са слаботелесни женчовци.
Въобще латино футболът съдържа всичко което критикуват американците в нашия футбол - измамници, пусита, женчовци, симулатори и малко голове.

Bernaleo написа:Ънглия и премиър лигата никога няма да бъдат номер 1 първенство...

Всъщност до преди няколко години беше номер 1... само казвам

Bernaleo написа:Да НЯКОЛКО отбори играят този футбол в ''висшата лига'',но погледнете мачовете от чемпиънШИТ и надолу и ще разберете що за футбол се играе в Ънглия.

Да погледнем отборите извън топ6 в Испания? Аз лично не намират голяма разлика. Да не говорим,че на никого не му пука за отборите извън топ6 в Испания, за разлика от Англия където хората се интересуват от цялостния продукт наречен висша лига.

Потребителски аватар
JackPackage
Контакти:

Мнениеот JackPackage » 08 окт 2019 10:18

kingofpop написа:Лично за мен най-правилният аргумент по спора кое първенство е по-силно е да се вземат преките двубои в елиминационни двубои между испански и английски отбори в ШЛ. Който иска да си направи сметката, мисля че за последното десетилетие балансът е нещо от сорта 20-5 за испанците. Ако ви не е срам да говорите, че ВЛ е по-силна продължавайте :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

И то от тия 5 загуби на испанците вашите отцепници сигурно са с 3 от тях :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
delqnski47 написа:Аз лично не искам да ви наказват без публика с нашия реванш,щот ще е тъпо за нас феновете на ЦСКА да сме сами на стадиона.
onegavon написа:На Гришата и свирки ще му правим....

[center][wrapimg=]http://i.imgur.com/G65A5Mg.png[/wrapimg][/center]
[center][wrapimg=]http://atleticofans.com/wp-content/themes/af/images/adlogo.png[/wrapimg][/center]

Потребителски аватар
JackPackage
Контакти:

Мнениеот JackPackage » 08 окт 2019 10:24

ivan56 написа:Отцепниците продължават да творят глупости.
Сащ и Китай :mrgreen:
Сигурно се избиват в света да закупят правата на мега сблъсъците между Чикаго и Далас и Хуан Хъ и Ян дзъ. :lol:

Очакваш ли друго от свидетелите на Плешова? :lol: :mrgreen:

KOPScousers написа:Ем за мен все още е мистерия защо съдиите се подиграха така с Челси 2009-та. Реално каталунците нямаше да имат тоя бадж на лявото си рамо, защото още щяха да са с 4 ШЛ, но това е друг въпрос.

Е те тогава благодарение на онзи пладнешки обир взеха 6 купи в една година, вместо 3-те домашни и оттам тръгна мита за "великия" плешив наркоман и как направил революция сред съдиите....ъъъ футбола! :lol: :mrgreen:
delqnski47 написа:Аз лично не искам да ви наказват без публика с нашия реванш,щот ще е тъпо за нас феновете на ЦСКА да сме сами на стадиона.
onegavon написа:На Гришата и свирки ще му правим....

[center][wrapimg=]http://i.imgur.com/G65A5Mg.png[/wrapimg][/center]
[center][wrapimg=]http://atleticofans.com/wp-content/themes/af/images/adlogo.png[/wrapimg][/center]

SilentKiller

Мнениеот SilentKiller » 08 окт 2019 12:27

И отборите извън топ6 на Испания отново са по-добри от еквивалентите в Англия, по горе го описах това как Уест Хям или някой подобен и 70млн.евро да взема от тв права пак ще бъде отупан от свой еквивалент испански средняк, който взима няколко пъти по-малко и не прави трансфери за 30-40млн. То затова и съотношението е 20-5, не броим само мачовете между топ отборите от двете страни в ШЛ, а общо между всички вкл. и в ЛЕ, където играят следващото стъпало отбори и също е имало директни мачове.
смито тъпото едва ли има смисъл да го коментираме (той си живее в свой паралелен свят на делюзия), за него трета дивизия на Англия също е топ първенство, понеже има кюскане и ръгби футбол, а топката лети във въздуха от едното наказателно до другото почти 90 минути - критерия за качество на този екземпляр е именно това. :lol:

Върни се в “Архив”