Изцяло психиката е проблема. Таланта го има, защото видяхме, че първия сет беше по-добрия на корта ............обаче психиката пречи да вземе важните точки и оттам победата

Трябва или противникът да бърка повече от него в тия моменти, или Гришо просто да има късмет въпреки колебанията да станат нещата ...което понякога става, но не винаги
Освен това не може след загубен 1 сет ......вече да си паднал! Никакъв тонус и настроение нямаше втория сет, така че този мач беше приключен още при 1:0 ....

И защо беше приключен?! Защото Григор знаеше, че беше по-добър 1я сет дето загуби и оттам голямо разочарование и така .....Това съм го гледал стотици пъти.
Имам чувството, че само аз мога да му помогна на това момче да се справи с всичките тия простотии психологически. Просто на него му трябва много различен поглед върху нещата почти във всичко ...и определено не ми се вярва да намери някой с по-шантаво и нестандартно и абсурдно мислене от моето. Само че го чака много тормоз Григор и провокиране от моя страна и хич няма да му е приятно ....ако се окаже обидчив не съм сигурен дали ще се получат нещата, ама дано да разбере, че е за негова полза и инак няма как да стане това развитие и пречупване на самия себе си. Абе, сериозно - някой ако може да ме свърже с него да го направи. Току-виж сме спечелили някой и друг ГШ

Преди тоя мач мислех, че нещо явно се е променило .....ама сега виждам пак същите работи и едно голямо въртене в кръг. Наистина не виждам как някой друг може да се справи с наш Гришо колкото и нескромно да звучи ...иначе досега да бяха станали нещата

Но ме съмнява някой да има реален контакт с него, така че ще продължаваме да гледаме и занапред подобни издънки ...по-добър, но без да спечели нещо кой знае какво. Даже си мисля, че по-скоро ще дръпне назад. Т.е. пак ще вземе да се придвижва към 78 място .....разочарованията очевидно доста му се отразяват, така че тоя УС опен колкото и да е положителен, толкова и полуфинала ще е доста отрицателен за Григор и пак ще почне да се колебае в себе си. Да беше се отказал до края на сезона ми се вижда по-добрия вариант. Още миналата година говорех на баща ми, че колкото и абсурдно да звучи, по-добре да зае*е няколко месеца да си избистри главата като го гледах как играе и психическото му състояние и абсурдни двойни грешки ....ама Гришо е упорит, не ще да се откаже ...от пари и слава или каквото е там. Дори и тая година имало вариант да не играе и да лекува контузията ама наш Гришо решил да играе ....абе, човече ...понякога, за да направиш крачка напред, трябва да направиш крачка назад. Да погледнеш нещата от страни ....ти като си въвлечен в играта, си затънал в блатото един вид..... дръпни се малко и се огледай

И не говоря да зареже тениса тия месеци, а да зареже турнирите, да работи върху мисленето си, себе си, психиката си.... айде, спирам, че се набрах ....всичко е тотално сбъркано за мен в главата на Гришо, въпреки полуфинала. Има талант за повече, но едва ли ще го видим някога това повече.