Петър Хубчев

Модератори: TodorT, paceto, modor, kartago, SkArY_9, rhaegar, Rivaldo10, ntodorov, slavia_forever, Madridist

Всеки нов треньор заслужава кредит на доверие. Вие ще му дадете ли такъв?

Да
528
61%
Не
343
39%

Общо гласове: 871

Потребителски аватар
metodito
Контакти:

Re: Петър Хубчев

Мнениеот metodito » 06 сеп 2019 12:34

@Tristann: Ти си непоправим. :lol:
А за Божинов... Много си малък, бате, да го храниш по този начин само да оправдаеш действията на двамата неадекватника начело на "Левски".

Потребителски аватар
metodito
Контакти:

Мнениеот metodito » 06 сеп 2019 12:35

[offtopic]
vvessel написа:
metodito написа: Просто се случи една безпринципна работа сега. Това се случи.

Е, сега, безпринципно било. Не си прав. Има си принцип. Дошли сме и ние да намажем нещо от Левски. Като завъртим десетина трасферчета ще капне някоя комисионна, това-онва под масата. Принципа е ясен, а приказките за българи, колани, заплати си е за замазване на очите. Безпринципното е друго. Че има хора които безкритично приемат нещата и проявяват безкрайна толерантност към треньорска или управленска некадърност. но за сметка на това скачат на всеки дръзнал да критикува ръководството. И лошото е ,че повечето хора не изглеждат тъпи, което повдига някои морални и/или финансови въпроси.

В това също си има принцип.[/offtopic]

Потребителски аватар
TristaNNN
Контакти:

Мнениеот TristaNNN » 06 сеп 2019 12:49

metodito написа:@Tristann: Ти си непоправим. :lol:
А за Божинов... Много си малък, бате, да го храниш по този начин само да оправдаеш действията на двамата неадекватника начело на "Левски".

Ще си храня когото си искам, нали е форум. 8-)
В случая оправдавам двамата неадекватника за решението да се разделят с приключилия за големия футбол 33 годишен пропилян из дискотеките и между силиконови бозки мегаталант наречен Валери Божинов, който от многомилионните оферти за него, реши да избере най-добрата и пак да се завърне в северозападния Ню Йорк. Нито може да го продадем, нито е същият футболист като едно време, нито ще се напъва да е усърден в тренировките и да се развива като футболист, хеле пък като човек, нито ще научи малките на друго освен позьорщина, лигавщини и гуляи, нито ми е драго да го гледам как се прави на по́ треньор от старши треньора. Все факти, които избягвате да коментирате за Божи86, а който е слушал внимателно пресконференциите, е чул, че за такива лица място в Левски вече няма.
[offtopic]
ludnicaaa написа:Тоя ми скапа деня закво ми беше да чета тва интервю тъкмо свикнах с мисълта че сме ЦСКА тоя ся да ми каже че сме Литекс
:mrgreen:[/offtopic]

Потребителски аватар
modor
Контакти:

Мнениеот modor » 06 сеп 2019 12:56

TristaNNN написа:И какво му е на новия вратар? Човекът не е стабилен ли, липсват ти Митрев и Кръстев ли.........

Внимавай какво пишеш, че от СЗ ще ти счупят костите :lol: Нали си техен защитник :mrgreen:
"Компромисът е краткия път към провала!" -
Станимир Стоилов.

Потребителски аватар
metodito
Контакти:

Мнениеот metodito » 06 сеп 2019 12:57

Не, предпочитам да коментирам престоя му в Италия и в Англия, и това, че ни класира за Европа. Не си мисли, че съм му фен. Просто Хубчев изтъкна един много "футболен" аргумент за освобождаването му. И ти гледам, че това коментираш. А не футболните му качества.

Warped
Контакти:

Мнениеот Warped » 06 сеп 2019 13:03

Съгласен съм, съглсен съм...
Непринуден:
Нямам време за странични неща. В момента най-важното е това на снимката. Гледам го, любувам се и бия чикии.

Kiril2681

Мнениеот Kiril2681 » 06 сеп 2019 13:38

TristaNNN написа:
metodito написа:.....
Това е тотално невярно. НО! Има едно "но", в конкретния случай не знаем дали нещо зависи от Хубчев. Защото ПК веднъж каза как трансферната политика не зависи от треньора (което е правилно - клубът няма да си отиде заедно с треньора), а после каза точно обратното - че трансферите са в ръцете на треньора. Ако Хубчев е пренебрегнал с лека ръка резервен бек в името на Милош и централен защитник в лицето на Давид, той е...
...

Всъщност, с риск отново да ме обявят за амбразурчик, адвокат на ПК, адвокат на СЗ или адвокат на дявола, ще кажа, че за пореден път думите се интерпретират както е угодно с леки, но значителни промени с цел да се угоди на дадена теория.
Колев не каза, че трансферната политика не зависи от треньора, или поне не в този смисъл, а имаше предвид, че треньорът трябва да задава профилите на играчите съобразно трансферната политика на клуба, те да се обсъждат и вече други хора (скаути, директори, Патлашковци, пичовете с модерните софтуери и бази данни и т.н.) да се занимават с търсенето и пазаренето на зададения профил. Сетне каза, че треньорът ще има последната дума за даден трансфер, след като е постигнат консенсус с другите нива и след като Хубчев лично проведе разговори с дадения играч. Каква е разликата? Така треньорът не може да си придърпва Иванчо, който е син на състудента му, на хранилка в Левски и да си правят врътчици с комисионни под масата само щото треньорът иска и дава дума. За справка - трансферната политика на гьонсурата от село Плоски при вече фалиралите. И като цяло, по тази схема би трябвало да се гарантира, че хем не се нарушава политиката на клуба (примерно фонд заплати, бюджет за трансфери, възраст на играча и т.н.), хем и търсеният от треньора профил (примерно биткаджия, определен пост, физическа издръвливост, чупливост, дрибъл с еди кой си крак, по-малко "хахо-хихи" и т.н.) е налице.
Сега, дали този модел ще бъде успешен предстои да видим, но сякаш не е лишен от логика, поне според мене.

Много интересна тема сте отворили, ще ме извинявате, ама не мога да се сдържа :) Всъщност в света има два модела - 1: Модел със спортен директор. При този модел ( който се използва в повечето страни ) треньора се занимава с това да тренира футболистите, които СД му е довел, да избира титулярите и да определя тактиката за мачовете, както и да носи отговорност за резултатите. СД се явява като "проводник" на идеите на собственика, като негов доверен човек, който трябва да се вмества в спуснатите му финансови рамки. В същото време той трябва да е доверен човек и на треньора. В смисъл - да разбира и приема неговите идеи за развитието на отбора ( не на клуба!, нещо което Методи често забравя :) ), да е съгласен с неговите виждания за футбола, който този отбор да играе, защото футбола зависи както от треньора, така и от играчите. При този модел треньора не е безгласна буква в трансферите, защото той също може и предлага играчи, които харесва на СД, но само от последния зависи дали тези играчи ще бъдат взети-продадени. Простичко казано веригата е : собственик - СД - скаутско звено - СД - треньор! И модел 2 - този на опърничавите албионци : с мениджър! Там мениджърът изпълнява няколко роли : тази на СД, тази на треньор, а често и тази на финансист, защото е негово задължение да влиза в спуснатите от собственика финансови рамки. Под него има няколко треньора ( напоследък, по американски модел, строго профилирани : на вратари, на защитници, на нападатели и т.н.). Съра често не се е включвал въобще в тренировките - той просто задава това, което иска да се тренира и оттам треньорите имат грижита. Общото между двата модела е скаутското звено. Само дето при модел 1 треньор казва на СД, че търси ляв бек, той праща скаутите да търсят, те се връщат с 15 имена, СД харесва 3-ма, обсъжда ги с треньора, гледат ги и накрая взима решение кой ще е! Докато при модел 2 - мениджъра праща скаутите, те му връщат имената, той гледа, отсява , преговаря, преценява, взима и праща бека на треньорите, които започват да го домоделират по начина, който желае боса! И, разбира се, има модел 3 - българският! :) Собственик - СД- треньор, без скаутско звено ( що ни е, те онези тъпаци на запад нищо не разбират ). Най-често в нашия модел има и един играч в сянка - някой като Ст.Стоилов или Караманджуков, или П.Колев, хора които са някакви, но всъщност изпълняват по няколко функции - трансфери, съдийски комфорт, медиен такъв и прочие, и прочие, все неща, с които в белите страни просто не се занимават. Тук се работи с познати мениджъри, с мениджърски къщи, с връзки, с брат на братовчеда на лелята на чистачката, която е прабаба на шофьора, който е син на шефа на охраната на собственика....разбирате ме. Е?! От два работещи модела в света, ние сме избрали трети. Идва негрото и вика "бос" на всички, щото всички са му босове - некой му шушне да не слуша друг, другия му казва, че първия е мръсник и така...докато не отиде на тренировка и не разбере, че треньора играе 4-2-3-1 и се нуждае от ляв бек. Е, нашето хипотетично негро е дясно крило, ама нали никой не го е гледал, що пък да не се пробва на бека?! Ще се научи, а и да не се - ще дойде 1-во число на месеца и той ще се почувства научен, дори звезда ще е . А после, споменатите по-горе господа ще отидат при шефа и ще кажат - миииии.....той добър футболист, обаче треньора не му е намерил мястото, търпение, ще стане. А след няколко месеца тренера ще си тръгне, ако пък не, негрото ще си отиде, обаче с няколко заплати компенсация. И бизнеса върви. Тича направо! При нас лошото е, че сме 2019 година, а хората, които се занимават с футбола ни живеят в 1994, някои дори по-рано. И докато има 1-во число ще е така - ние ще се ядосваме и дърлим, годините ще си минават, трибуните ще се опразват, негрото ще е доволно, комисионерчетата също. Е, от време на време ще се питаме кой ,кога, къде и кого е гледал на живо, ама и това ще премине - накрая ще стане ракиено време и ще им ударим по една майна! ....До следващия път! :) Тъжно , но пък си е наше, ако въобще това топли някого....мен-не!
от Kris_men2000 » 31 юли 2019 00:31

Целият проблем на Левски не е в ръководството или в славинизацията а в това , че 90% от феновете са тъпи като магарета и грам не разбират от футбол

Потребителски аватар
TristaNNN
Контакти:

Мнениеот TristaNNN » 06 сеп 2019 13:59

metodito написа:Не, предпочитам да коментирам престоя му в Италия и в Англия, и това, че ни класира за Европа. Не си мисли, че съм му фен. Просто Хубчев изтъкна един много "футболен" аргумент за освобождаването му. И ти гледам, че това коментираш. А не футболните му качества.

Добре, ама защо е този пусти захлас към миналото? Нали искаме развитие, надграждане, стратегия, светло бъдеще. :roll:
Да, класира ни за Европа, вкара момчето. Ама то и други футболисти вкарваха през сезона и в предни сезони също са ни класирали с головете си. То май затова и получават заплати, нали? И наистина не мога да разбера какъв е проблемът гадното мръсно ръководство и намръщеният мръсен темерут да решат да освободят Божи86, при посочените вече от мен по-горе аргументи, които са явни и нескрити за всички нас. Може да има и други аргументи, неявни и скрити. И какви Англии, какви Италии, взехме го от Ботев Враца и пак там се е върнал. Човек, годината е 2019, а формата му се видя, следствието от нея е логично. Ако не беше така, досега да беше вече я при арабелите, я при китайците, я при някой друг, на тлъста заплата.
[offtopic]
ludnicaaa написа:Тоя ми скапа деня закво ми беше да чета тва интервю тъкмо свикнах с мисълта че сме ЦСКА тоя ся да ми каже че сме Литекс
:mrgreen:[/offtopic]

drvasko98
Контакти:

Мнениеот drvasko98 » 06 сеп 2019 14:01

vvessel написа: За4щото от действията на новото ръководство никаква стратегия не личи. Това ли е реалността, че да бъдем реалисти? Реално няма разлика от други години, значи да се примирим и да чакаме някакво чудо? Треньора ако не става (което според мен е на 100%) да си обира крушите. Защо трябва да чакаме до пролетта та и слепите да прогледнат и от юни да почнем да "градим" наново. Т.е. да гоним старите, които изглежда не стават( а всъщност треньора не става) и да събираме нови според вижданията на новия треньор. И така до края на света...
Трябва да има клубна стратегия и постоянен състав, а треньора да се избира спрямо нея и да се съобразява с наличните футболисти и само да надгражда. Освен това трябва да е с манталитет на победител, а не мишка

Значи няма разлика от предните ръководства, няма стратегия, махнали сме емнайсе играчи, но първата препоръка за "стратегия" е да махнем треньора, щото бил мишка. Обаче треньорите с топки като Херо и Мъри нещо не желаят да се заемат с каузата, с която се е заела мишката.
И един въпрос. Какво ако бяха направили за 8 те месеца ръководството, щеше да кажеш - Браво, тези имат стратегия?

Потребителски аватар
metodito
Контакти:

Мнениеот metodito » 06 сеп 2019 14:08

TristaNNN написа:
metodito написа:Не, предпочитам да коментирам престоя му в Италия и в Англия, и това, че ни класира за Европа. Не си мисли, че съм му фен. Просто Хубчев изтъкна един много "футболен" аргумент за освобождаването му. И ти гледам, че това коментираш. А не футболните му качества.

Добре, ама защо е този пусти захлас към миналото? Нали искаме развитие, надграждане, стратегия, светло бъдеще. :roll:
Да, класира ни за Европа, вкара момчето. Ама то и други футболисти вкарваха през сезона и в предни сезони също са ни класирали с головете си. То май затова и получават заплати, нали? И наистина не мога да разбера какъв е проблемът гадното мръсно ръководство и намръщеният мръсен темерут да решат да освободят Божи86, при посочените вече от мен по-горе аргументи, които са явни и нескрити за всички нас. Може да има и други аргументи, неявни и скрити. И какви Англии, какви Италии, взехме го от Ботев Враца и пак там се е върнал. Човек, годината е 2019, а формата му се видя, следствието от нея е логично. Ако не беше така, досега да беше вече я при арабелите, я при китайците, я при някой друг, на тлъста заплата.

Пак не чух нещо за футболните му качества. Вкара в баража, преди това ни вкара два гола на Герена. Казах ти не съм му фен, както и на Михайлов - и двамата са мъжки кифли. Но това не засяга футболните им качества. Тоест, мнението ми може би се доближава до това на Хубчев, но аз съм "форумен специалист", а Хубчев се предполага, че е истински специалист и не се влияе от подобни неща. И другото, което е такъв в съблекалнята може да е трън в задника, да, но може и да е човекът, който да вдигне отбора на полувремето, да влезе като резерва и да вкара решителен гол, защото той просто си го разбира това животинче футбола. И на Ники не съм фен, както казах. Не съм му фен заради това, което прави извън терена. Но начинът, по който влезе във форма говори само за едно - пичът е професионалист.

Върни се в “Левски”