Петър Хубчев

Модератори: TodorT, paceto, modor, kartago, SkArY_9, rhaegar, Rivaldo10, ntodorov, slavia_forever, Madridist

Всеки нов треньор заслужава кредит на доверие. Вие ще му дадете ли такъв?

Да
528
61%
Не
343
39%

Общо гласове: 871

Потребителски аватар
TristaNNN
Контакти:

Re: Петър Хубчев

Мнениеот TristaNNN » 05 сеп 2019 23:02

ChelseaFUN написа:Самочувствие и изисквания, ама без покритие! Нито сме оня отбор от преди 10 години, нито сега се доближаваме до него. Напротив - много далеч сме от истината. Вярно от Левски (София) е останало само името му. Дано скоро време това се промени с новото ръководство.

За съжаление, колкото и да ми е болно и трудно да го приема, ще кажа че си прав. Безсмислено е обаче и да си заравяме главите в пясъка и да се пъчим с чифте пищови на голия си тумбак, а да лежим на старите лаври е просто абсурдно при положение, че футболният свят се развива, а ние си тъпчем на едно място, че и по-лошо - копаем дъното! Няколко години подред се опитвам да го обясня на колегите в тоя подфорум, ама те си имат друго мнение. Тяхно право. Всеки избира в каква реалност да си живее.
Оттам-насетне всичките "битовизми" около клуба са нормално и логично следствие - забавени трансфери, липса на изключително качествени такива, рехава за нашите традиционни стандарти публика, школа в недобро за името си състояние, апатия сред голяма част от привържениците, примесена със самоубийствен нихилизъм и т.н. :| И най-болното ми е, че всички левскари приемат клуба като чиста проба продукт, като консуматорство някакво, загуби се това чувство за принадлежност към Левски, усещането за братство поизчезна. Не съвсем безвъзвратно, но вече "брат за брата" отстъпва на "аз така съм си добре". Сега се замислих, че Левски гордо носи прозвището "Отбора на народа", присетих се за разни стари спомени, снимки и анали (за сведение на подрастващите тъпанари и потенциалните провокаторчета , думата не значи сексуални игри "отзад", ето да четат: http://www.onlinerechnik.com/duma/%D0%B ... 0%BB%D0%B8) и се плеснах по челото от ужас! Ами да, наистина и сега сме отбора на народа, ама нравите и идеалите на същия този народ са безвъзвратно променени вече, но за голяма жалост към по-лошо. И цялата тази деволюция се пренася и в сините редици, ние сме производно на народа. Спирам да пиша, че нещо ме схваща отляво на гръдния кош, а очите ми се насълзяват... Наздраве и Само Левски!
[offtopic]
ludnicaaa написа:Тоя ми скапа деня закво ми беше да чета тва интервю тъкмо свикнах с мисълта че сме ЦСКА тоя ся да ми каже че сме Литекс
:mrgreen:[/offtopic]

vvessel
Контакти:

Мнениеот vvessel » 06 сеп 2019 00:25

ChelseaFUN написа:Това със смяната на треньорите е много малоумно, престанете вече. Не разбрахте ли, че за нищо не ставаме и тоя сезон пак няма да го бъде. Бъдете малко реалисти и вижте как стоят нещата... За къде се борим? За титла ли? С тоя състав каква титла или пък купа? Евентуално другия сезон ако запазят треньора и състава с известни подобрения в него, може да се получи нещо... Щото отново това лято беше променен целия състав.

Какъв беше проблема тоя сезон да запазят състава и да надградят??
От януари до сега са разкарани или продадени 17-18 човека и сменени трима треньори. Това не го ли намираш за малоумно и каква е гаранцията, че няма да продължи? Защото от действията на новото ръководство никаква стратегия не личи. Това ли е реалността, че да бъдем реалисти? Реално няма разлика от други години, значи да се примирим и да чакаме някакво чудо? Треньора ако не става (което според мен е на 100%) да си обира крушите. Защо трябва да чакаме до пролетта та и слепите да прогледнат и от юни да почнем да "градим" наново. Т.е. да гоним старите, които изглежда не стават( а всъщност треньора не става) и да събираме нови според вижданията на новия треньор. И така до края на света...
Трябва да има клубна стратегия и постоянен състав, а треньора да се избира спрямо нея и да се съобразява с наличните футболисти и само да надгражда. Освен това трябва да е с манталитет на победител, а не мишка и селски тарикати като сегашния темерут.
За съжаление собственика по никакъв начин не показва, че се вълнува от клуба, а разни неграмотници се упражняват да управляват и ни закопават все повече.

Потребителски аватар
ChelseaFUN
Контакти:

Мнениеот ChelseaFUN » 06 сеп 2019 01:00

vvessel написа:
ChelseaFUN написа:Това със смяната на треньорите е много малоумно, престанете вече. Не разбрахте ли, че за нищо не ставаме и тоя сезон пак няма да го бъде. Бъдете малко реалисти и вижте как стоят нещата... За къде се борим? За титла ли? С тоя състав каква титла или пък купа? Евентуално другия сезон ако запазят треньора и състава с известни подобрения в него, може да се получи нещо... Щото отново това лято беше променен целия състав.

От януари до сега са разкарани или продадени 17-18 човека и сменени трима треньори. Това не го ли намираш за малоумно и каква е гаранцията, че няма да продължи? Защото от действията на новото ръководство никаква стратегия не личи. Това ли е реалността, че да бъдем реалисти? Реално няма разлика от други години, значи да се примирим и да чакаме някакво чудо? Треньора ако не става (което според мен е на 100%) да си обира крушите. Защо трябва да чакаме до пролетта та и слепите да прогледнат и от юни да почнем да "градим" наново. Т.е. да гоним старите, които изглежда не стават( а всъщност треньора не става) и да събираме нови според вижданията на новия треньор. И така до края на света...
Трябва да има клубна стратегия и постоянен състав, а треньора да се избира спрямо нея и да се съобразява с наличните футболисти и само да надгражда. Освен това трябва да е с манталитет на победител, а не мишка и селски тарикати като сегашния темерут.
За съжаление собственика по никакъв начин не показва, че се вълнува от клуба, а разни неграмотници се упражняват да управляват и ни закопават все повече.

Според мен отиваш при Божков и му казваш - "Аз ще оправя Левски". Абе ти да не мислиш, че под дърво и камък хората искат да дойдат в Левски и да го управляват. Та клуба е с милиони дългове и беше пред фалит, а ти очакваш да се борят за титли и купи? Кой ще се навие да дойде в тая кочина, да не са луди? Ако имаш идеи, отиваш да ги предлагаш. С тази постоянна смяна на треньори тъпчем на едно и също място, ВЪОБЩЕ не полезно. Как за един сезон може да смени 4 треньора, това нормално ли е? Тия изгъзици стават само в България заради малоумното управление. Тия играчи или вече не им се седи в Левски и затова са си тръгнали, или просто имат твърде висока заплата, която В МОМЕНТА не може да се заплати! Или като цяло треньора не ги харесва. Един треньор не е задължен да работи с футболисти, които не му допадат и не желае да работи с тях. Просто, колега, искам да се замислиш едно хубаво за положението ни в отбора. Проблемите се коренят още в горните етажи и това мрънкане няма да докара доникъде! Най-много да последваме примера на ЦСКА-СОФИЯ(София) и така. Да, ама кой ще дойде да се занимава с нас както Гришата с тях. Колко ръководители се изредиха в Левски, то вече не остана кой да дойде. Ако си тръгне Божков не виждам кой ще ни спаси. Да закриват и във В група.

Потребителски аватар
metodito
Контакти:

Мнениеот metodito » 06 сеп 2019 08:42

ChelseaFUN написа:
vvessel написа:

Според мен отиваш при Божков и му казваш - "Аз ще оправя Левски". Абе ти да не мислиш, че под дърво и камък хората искат да дойдат в Левски и да го управляват. Та клуба е с милиони дългове и беше пред фалит, а ти очакваш да се борят за титли и купи? Кой ще се навие да дойде в тая кочина, да не са луди? Ако имаш идеи, отиваш да ги предлагаш. С тази постоянна смяна на треньори тъпчем на едно и също място, ВЪОБЩЕ не полезно. Как за един сезон може да смени 4 треньора, това нормално ли е? Тия изгъзици стават само в България заради малоумното управление. Тия играчи или вече не им се седи в Левски и затова са си тръгнали, или просто имат твърде висока заплата, която В МОМЕНТА не може да се заплати! Или като цяло треньора не ги харесва. Един треньор не е задължен да работи с футболисти, които не му допадат и не желае да работи с тях. Просто, колега, искам да се замислиш едно хубаво за положението ни в отбора. Проблемите се коренят още в горните етажи и това мрънкане няма да докара доникъде! Най-много да последваме примера на ЦСКА-СОФИЯ(София) и така. Да, ама кой ще дойде да се занимава с нас както Гришата с тях. Колко ръководители се изредиха в Левски, то вече не остана кой да дойде. Ако си тръгне Божков не виждам кой ще ни спаси. Да закриват и във В група.

Няма смисъл от сарказъм и подпорки. Тази "постоянна смяна" продължи и при БоШков и ПК.

Един треньор не е задължен да работи с футболисти, които не му допадат и не желае да работи с тях.

Това е тотално невярно. НО! Има едно "но", в конкретния случай не знаем дали нещо зависи от Хубчев. Защото ПК веднъж каза как трансферната политика не зависи от треньора (което е правилно - клубът няма да си отиде заедно с треньора), а после каза точно обратното - че трансферите са в ръцете на треньора. Ако Хубчев е пренебрегнал с лека ръка резервен бек в името на Милош и централен защитник в лицето на Давид, той е...
Та, човек, не е вярно защото имаме неща, като устойчиво развитие и надграждане. Първо беше скандалното изключване на ТРИМА титуляра в хода на СЕЗОНА, след това пренебрегването им. НАДграждане. Забелязваш ли представката "над"? Имаш градеж, слагаш отгоре, а не събаряш всичко и градиш наново. Ок? Та той треньорът може да си иска много неща, но директорът не трябва да му позволява това. Ако утре някой смени Валверде, да речем Моу. И Моу каже: "Пике не ме кефи. Бускетс също. Както и Ленгле. Могат да си търсят нови отбори, щото няма да ги пускам. Ще вземем този и онзи. Те са по-добри". Тоя стадиона ще го изрине с парцалите, а с него ще литне и директорът им. Намираш заместник на Пике, почваш да го пускаш като смяна, в някой по-лабав мач и като титуляр. Постепенно. Защото това е устойчива стратегия. И центъра на защитата е супер чувствително място. И ако е по-добър от Пике, нещата ще си дойдат на мястото и липсата му, примерно след един сезон или два, няма да се усети. Но няма как двама централни защитници да си паснат от един мач, и това ще се отрази на резултатите. Най-вероятно ще се отрази на целия сезон. А сега си представи как Моу е дошъл и е казал: "Ленгле, Пике, Бускетс, Суарес и Семедо - аут - на часа!".

Това с финансите и селекцията... това просто не е вярно. Над милион и половина са изхарчените пари. И това са без заплатите им, които ще се дават. Знаеш ли кое е селекция тип "свиване на коланите"? Селекцията на Гонзо от 2014. Помниш ли когато нещата бяха опрели до кокала и събра едни несретници - Стефано Кунчев, Борко Стойчев, Пламен Крумов и тъ нъ. Нищо подобно нямаме тук. Просто се случи една безпринципна работа сега. Това се случи.

Потребителски аватар
TristaNNN
Контакти:

Мнениеот TristaNNN » 06 сеп 2019 11:12

metodito написа:.....
Това е тотално невярно. НО! Има едно "но", в конкретния случай не знаем дали нещо зависи от Хубчев. Защото ПК веднъж каза как трансферната политика не зависи от треньора (което е правилно - клубът няма да си отиде заедно с треньора), а после каза точно обратното - че трансферите са в ръцете на треньора. Ако Хубчев е пренебрегнал с лека ръка резервен бек в името на Милош и централен защитник в лицето на Давид, той е...
...

Всъщност, с риск отново да ме обявят за амбразурчик, адвокат на ПК, адвокат на СЗ или адвокат на дявола, ще кажа, че за пореден път думите се интерпретират както е угодно с леки, но значителни промени с цел да се угоди на дадена теория.
Колев не каза, че трансферната политика не зависи от треньора, или поне не в този смисъл, а имаше предвид, че треньорът трябва да задава профилите на играчите съобразно трансферната политика на клуба, те да се обсъждат и вече други хора (скаути, директори, Патлашковци, пичовете с модерните софтуери и бази данни и т.н.) да се занимават с търсенето и пазаренето на зададения профил. Сетне каза, че треньорът ще има последната дума за даден трансфер, след като е постигнат консенсус с другите нива и след като Хубчев лично проведе разговори с дадения играч. Каква е разликата? Така треньорът не може да си придърпва Иванчо, който е син на състудента му, на хранилка в Левски и да си правят врътчици с комисионни под масата само щото треньорът иска и дава дума. За справка - трансферната политика на гьонсурата от село Плоски при вече фалиралите. И като цяло, по тази схема би трябвало да се гарантира, че хем не се нарушава политиката на клуба (примерно фонд заплати, бюджет за трансфери, възраст на играча и т.н.), хем и търсеният от треньора профил (примерно биткаджия, определен пост, физическа издръвливост, чупливост, дрибъл с еди кой си крак, по-малко "хахо-хихи" и т.н.) е налице.
Сега, дали този модел ще бъде успешен предстои да видим, но сякаш не е лишен от логика, поне според мене.
[offtopic]
ludnicaaa написа:Тоя ми скапа деня закво ми беше да чета тва интервю тъкмо свикнах с мисълта че сме ЦСКА тоя ся да ми каже че сме Литекс

Потребителски аватар
metodito
Контакти:

Мнениеот metodito » 06 сеп 2019 11:34

Ами не, просто каза две различни неща.

Поне според мен, треньорът трябва да се съобразява с философията на клуба

Това беше преди да дойде Хубчев. След това дойде общата им прес-конференция и глупостите, които наговори там за какви играчи искал, отстраняването на Божинов, и така. ;) Мисля, че и ти може да видиш, че нещата са си напълно в ръцете на Хубчев. Отстраняването на Бекали от трансферите, Божинов(, Михайлов), Насиру.
Това е най-хубавото при този трансфер (Насиру Мохамед) е, че идва от първенство, което се играе. Гледал съм го.

Колко го е гледал се разбра май после.
Ако има философия, то е някаква шизофренична.

P.S. Погледнете съставите на големите отбори и титулярите им. А и не само на големите. Това, което се случи и се случва при нас всеки сезон го видях само в Олимпиакос преди два сезона. Когато подмениха общо взето цял отбор. Но там говорим за мноооого пари и стратегия в истинския смисъл, тъй като не го направиха същото упражнение. А при нас още от сега виждаме пропуски. Като например така дискутираните бекове, средата на терена и реална алтернатива на Стаси, както и какво се случва с Михайлов.
Последна промяна от metodito на 06 сеп 2019 12:08, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
TristaNNN
Контакти:

Мнениеот TristaNNN » 06 сеп 2019 12:05

metodito написа:Ами не, просто каза две различни неща.

Поне според мен, треньорът трябва да се съобразява с философията на клуба

Това беше преди да дойде Хубчев. След това дойде общата им прес-конференция и глупостите, които наговори там за какви играчи искал, отстраняването на Божинов, и така. ;) Мисля, че и ти може да видиш, че нещата са си напълно в ръцете на Хубчев. Отстраняването на Бекали от трансферите, Божинов(, Михайлов), Насиру.
Това е най-хубавото при този трансфер (Насиру Мохамед) е, че идва от първенство, което се играе. Гледал съм го.

Колко го е гледал се разбра май после.
Ако има философия, то е някаква шизофренична.

Какви две различни неща е казал? Обобщих ти казаното. И що намесваме Божинов в трансферите, не те разбирам? :roll:
Приемам, че Хубчев се поиздъни с изказването за Насиру, че не знаел елементарни неща, ама пък дано негърчето го опровергае.
[offtopic]

Потребителски аватар
metodito
Контакти:

Мнениеот metodito » 06 сеп 2019 12:10

Как защо намесвам Божинов, човек? Кое не ти е ясно? Че решението за махането на Божинов го е взел еднолично Хубчев и то напълно безпринципно? А за вземането на нов вратар и закотвянето му за титуляр? Коментирай и вземането на Мазурек?

Потребителски аватар
TristaNNN
Контакти:

Мнениеот TristaNNN » 06 сеп 2019 12:28

metodito написа:Как защо намесвам Божинов, човек? Кое не ти е ясно? Че решението за махането на Божинов го е взел еднолично Хубчев и то напълно безпринципно? А за вземането на нов вратар и закотвянето му за титуляр? Коментирай и вземането на Мазурек?

Божинов е заварен, затова се чудя защо го намеси в трансферите. По същия начин заварен е и Горанов, примерно, само дето вторият още си е при нас, даже е и вицекапитан. Не се ли замисляш пък ти защо е така? И що да е безпринципно - Божинов си пада по хахо-хихито, постоянно се прави на треньор край тъчлинията, постоянно бучеше на дечурлигата и в малкото минути, които беше на терена през пролетта. А дузпата срещу Верея в Стара Гъзора, забрави ли я? Снимки по дискотеките, снимки с разни курвентии, малки котета, Трепни-Трепни, но не и футбол. Кой треньор иска такъв типаж в обора си? Да, Кокала и Сашо Ангелов може да ги обича такива и да си жулят заедно усикита по дискотеките, ама в Левски трябва и футбол, трябва и лично отношение и уважение към професията.
И какво му е на новия вратар? Човекът не е стабилен ли, липсват ти Митрев и Кръстев ли, играе лошо с крака ли, какво? Бе вие наистина не знаете какво искате повечето! 2 години оревахте форума, че нямаме стабилен вратар, че нямаме стабилен резервен вратар, сега имаме цели двама национални вратари и що пазел единия!!! :evil:
Няма какво да му коментирам на Мазурев, момчето е тука от едва два месеца и нещо. Оставям коментарите на спецовете, които говореха същите приказки и за Мариани в началото, ама после надуха гайдите що гадното мръсно ръководство продава най-добрия ни играч.
[offtopic]

vvessel
Контакти:

Мнениеот vvessel » 06 сеп 2019 12:33

metodito написа: Просто се случи една безпринципна работа сега. Това се случи.

Е, сега, безпринципно било. Не си прав. Има си принцип. Дошли сме и ние да намажем нещо от Левски. Като завъртим десетина трасферчета ще капне някоя комисионна, това-онва под масата. Принципа е ясен, а приказките за българи, колани, заплати си е за замазване на очите. Безпринципното е друго. Че има хора които безкритично приемат нещата и проявяват безкрайна толерантност към треньорска или управленска некадърност, но за сметка на това скачат на всеки дръзнал да критикува ръководството. И лошото е ,че повечето хора не изглеждат тъпи, което повдига някои морални и/или финансови въпроси.
Последна промяна от vvessel на 06 сеп 2019 12:40, променено общо 1 път.

Върни се в “Левски”