ГРАДСКО ДЕРБИ НОМЕР 1

Модератори: paceto, Модератор ЛокоПД, Irish stout, kartago, SkArY_9, slavia_forever, Madridist

lsssss
Контакти:

ГРАДСКО ДЕРБИ НОМЕР 1

Мнениеот lsssss » 26 ное 2008 16:09

Не знам дали на някой му прави впечатление, но остават броени дни до дербито на Пловдив, а обичаните от мен „журналисти“, по различни вестници, сайтове и радиа, продължават да се занимават с това кой ще е есенен шампион, крокодил ли е Мъри, разбира ли му се нещо на чичо Пенчо и орки ли са в Перник?

Далеч съм от мисълта, че синьо-червеното медийно статукво някога ще бъде нарушено, както и че е възможно пловдивското дерби да бъде възприето като по-важно и интересно от нов чалга клип, в който участва жената на Данчо Тодоров.

Нещата отдавна са отровени и изкривени. Който не вярва, нека просто погледне прогнозата за времето, по която и да е телевизия. От години насам емисиите вървят в следния стил: „...утре в София ще бъде еди какво си времето. Над страната ще бъде ....“

Другата България отдавна не е телевизионно предаване! Облъчването по оста София – България не е от днес и няма да е до утре. Това касае всеки аспект на социалния живот, логично и българския спорт, в частност футбол.

Да, мнозина от „водещите“ журналисти определят дербито на Пловдив, като поредния локален мач, за местна консумация, който не може да бъде конкуренция на най-голямото дерби Левски – ЦСКА.

Съвсем не смятам да споря по този въпрос. Напротив, абсолютно съм съгласен!

Двете дербита не бива да се мерят едно с друго, защото нямат нищо общо! Единствено безпристрастният зрител, който няма симпатии към никой от четирите отбора, може да решава кое е по-интересно.

Защо нямат нищо общо?

Левски – ЦСКА е дербито на България. Това е факт. Оставям настрана неговия логически и исторически произход. Това са двата най-титулувани клуба в България. С най-много привърженици в цялата страна. Точно това е причината този мач да бъде определян за мач №1.

Дербито на Пловдив обаче е градско дерби №1 !

Ето я и малката разлика. Това е причината, поради която безпристрастният зрител определя дербито на майните, като по-зрелищен, по-интересен и по-емоционален футболен спектакъл. Разковничето е в думата ГРАДСКО!

В дербитата между Ботев и Локомотив не може да видите знамена и транспаранти, на които да е изписано: Разлог, Дуванлии, Асеновград, Карлово, Пазарджик, Видин и т.н.

Ботев – Локомотив е мачът на пловдивчани! За този мач не е необходима медийна истерия, половин година преди срещата, за да може накрая да отидат 10 000 зрители, които на фона на 40 000 стадион да изглеждат толкова тъжно. В Пловдив стадионите врят и кипят, когато дойде въпросната среща. Целият град живее в очакване на дербито!

Под тепетата никой не се самоубива, когато е завършил на второ място в първенството. Тук липсва мутацията, че за да обичаш клуба си и да си горд с него, той трябва да е на всяка цена шампион! Пловдивчани истински обичат клубовете си, затова дербито на Пловдив е градско дерби номер едно, а Левски – ЦСКА национално такова.

В събота, за пореден път, футболните запалянковци от цялата страна ще седнат пред своите телевизори, за да гледат 12-ия срещу 13-ия в класирането !!! Ще гледат, защото хората са зажаднели за истински футбол, претъпкани стадиони и безрезервна подкрепа до последната секунда...

...а дори и след нея, без значение, че единият отбор е загубил!

Автор: Стефан Попов

Power_Play
Контакти:

Re: ГРАДСКО ДЕРБИ НОМЕР 1

Мнениеот Power_Play » 26 ное 2008 16:16

Аз съм свикнал вече, Гонг, Канал 3, БНТ, БТВ, НОВА и т.н. могат да се нарекат софийски медии, но не и да се наричат национални...

kalo
Контакти:

Мнениеот kalo » 26 ное 2008 16:17

Пак комплекси! ;) ;) ;) ;)

Потребителски аватар
0007
Контакти:

Мнениеот 0007 » 26 ное 2008 16:17

Aбе ей смешко-на Левски и ЦСКА имаще 13 000 зрители,а на ващите мачове-ЛОКОІБОТЕВ и толкова няма.Плчс това чвия срещу втория е 3 пъти по-интересно отколкото 12-13 :D :D :D
Изображение
Groucho написа:Славиша требе а позиционира един нападател у кабинката на крана, който изгражда сектор А. Поне половината центрирания на колегите си в атака ще може да засече.

Потребителски аватар
djany76
Контакти:

Мнениеот djany76 » 26 ное 2008 16:19

Не знам какво подскочихте като ущипани госпожички. Мисля че написаното е абсолютно вярно.
BOTEV FOREVER

Потребителски аватар
lauta hools
Контакти:

Мнениеот lauta hools » 26 ное 2008 16:24

0007 написа:Aбе ей смешко-на Левски и ЦСКА имаще 13 000 зрители,а на ващите мачове-ЛОКОІБОТЕВ и толкова няма.Плчс това чвия срещу втория е 3 пъти по-интересно отколкото 12-13 :D :D :D

22 000?????????Кой беше най-посетенят мач от миналото първенство,сещаш ли се?
[center]Изображение

Раето свещено на гърдите блести,
носете го с гордост и страст,
когато загубите, нас ни боли,
но пеем ”Винаги с Вас”
[/center]

Потребителски аватар
0007
Контакти:

Мнениеот 0007 » 26 ное 2008 16:32

lauta hools написа:
0007 написа:Aбе ей смешко-на Левски и ЦСКА имаще 13 000 зрители,а на ващите мачове-ЛОКОІБОТЕВ и толкова няма.Плчс това чвия срещу втория е 3 пъти по-интересно отколкото 12-13 :D :D :D

Еми ок да кажем че си прав.Хората се сърдят че на Левски-ЦСКА футбола не е качествен.ЕСТЕСТВЕНО че няма да бъде като се борят за 1вото място.Всяка грешка ще е фатална.Друго си е да се бориш за място в 10ката-там няма такова голямо напрежение за футболистите.За феновете може би има.Ето това е мойто обяснение.Иначе тъй като съм фен на Левски ми е 10 пъти по-интересен Левски-ЦЦСКА.А може би и хората по телевизията гледат повече Левски-ЦСКА
Изображение
Groucho написа:Славиша требе а позиционира един нападател у кабинката на крана, който изгражда сектор А. Поне половината центрирания на колегите си в атака ще може да засече.

Потребителски аватар
lauta hools
Контакти:

Мнениеот lauta hools » 26 ное 2008 16:39

0007 написа:
lauta hools написа:

Еми ок да кажем че си прав.Хората се сърдят че на Левски-ЦСКА футбола не е качествен.ЕСТЕСТВЕНО че няма да бъде като се борят за 1вото място.Всяка грешка ще е фатална.Друго си е да се бориш за място в 10ката-там няма такова голямо напрежение за футболистите.За феновете може би има.Ето това е мойто обяснение.Иначе тъй като съм фен на Левски ми е 10 пъти по-интересен Левски-ЦЦСКА.А може би и хората по телевизията гледат повече Левски-ЦСКА

Еми да тука съм съгласен,но за нас тва си е дербито,за вас дербито и може би за по-голяма част от Бълария е Левски-цска.И да напрежението е за феновете,и се случват и добри мачове напоследък между Локо и Ботев,именно заради това,че футболистите не са под напрежение,за тая година може и да е по-различно защото така като гледам и двата отбора май ще се борят да се спасят от изпадане.
[center]Изображение

Раето свещено на гърдите блести,
носете го с гордост и страст,
когато загубите, нас ни боли,
но пеем ”Винаги с Вас”
[/center]

Потребителски аватар
0007
Контакти:

Мнениеот 0007 » 26 ное 2008 16:41

Надявам се да останат двата отбора в групата-има по-слаби:Беласица,Спартак Варна,Пирин може би и Вихрен
Изображение

Върни се в “Локо Пловдив”