Левски: Трансферно лято

Модератори: TodorT, paceto, modor, kartago, SkArY_9, rhaegar, Rivaldo10, ntodorov, slavia_forever, Madridist

Потребителски аватар
metodito
Контакти:

Re: Левски: Трансферно лято

Мнениеот metodito » 22 авг 2019 12:22

TristaNNN написа:
metodito написа:.... Ако беше направено финансово усилие основата на отбора на Роси да бъде запазена ....

Разбирам тезата ти и донякъде съм съгласен с нея, но нека отново да си припомним какво реване падна тука за заплатите на Обертан, Гомес, Ривалдиньо, Кабрал, Мариан и не помня още кой. Също така да си спомним какво реване беше след като отборът на Роси стана трети и отпадна безславно от Вадуц-а, както и загубената купа от Славия. Та нали тука половин година и кусур всеки ревеше, че няма смисъл да се дават толкова пари за чужденци, като всичко това можело да бъде "постигнато" с еФтини българчета и юнУши. Сега пък, що не сме били направили финансово усилие да запазим основата на Роси, която беше основно от чужденци.
Е, ... :|

Да. Когато нямаш дълбок джоб, се простираш според него. Ако си взел играч от ранга на Обертан се предполага, че имаш пари да му плащаш. Само че се оказа нещо доста различно. Обертан, Роси, Гомес... на гол шкембак, чифте пищови.

Потребителски аватар
TristaNNN
Контакти:

Мнениеот TristaNNN » 22 авг 2019 12:25

metodito написа:
TristaNNN написа:
metodito написа:.... Ако беше направено финансово усилие основата на отбора на Роси да бъде запазена ....

Разбирам тезата ти и донякъде съм съгласен с нея, но нека отново да си припомним какво реване падна тука за заплатите на Обертан, Гомес, Ривалдиньо, Кабрал, Мариан и не помня още кой. Също така да си спомним какво реване беше след като отборът на Роси стана трети и отпадна безславно от Вадуц-а, както и загубената купа от Славия. Та нали тука половин година и кусур всеки ревеше, че няма смисъл да се дават толкова пари за чужденци, като всичко това можело да бъде "постигнато" с еФтини българчета и юнУши. Сега пък, що не сме били направили финансово усилие да запазим основата на Роси, която беше основно от чужденци.
Е, ... :|

Да. Когато нямаш дълбок джоб, се простираш според него. Ако си взел играч от ранга на Обертан се предполага, че имаш пари да му плащаш. Само че се оказа нещо доста различно. Обертан, Роси, Гомес... на гол шкембак, чифте пищови.

Ми, именно. С гол тумбак сме и сега, та не знам защо изобщо ти хрумва да са се били правили опити да се запазва оня отбор. :roll:
[offtopic]
ludnicaaa написа:Тоя ми скапа деня закво ми беше да чета тва интервю тъкмо свикнах с мисълта че сме ЦСКА тоя ся да ми каже че сме Литекс
:mrgreen:[/offtopic]

Kiril2681

Мнениеот Kiril2681 » 22 авг 2019 12:25

metodito написа:
Kiril2681 написа:Аз пък гледах Звезда срещу Младите швейцарски момчета ( които имаха 2 бели! )! Звезда бях с 3 чужденци, които са напълно в обсега на нашите клубове - последната им покупка беше от Пафос, имаше и един португалец играл в Олянензе..напълно постижими играчи за нашите клубове! А да, хубаво е да задържаш отбора си 2-3 години, но защо не се замислиш какво правиш ако самите играчи не искат да останат?!? Това не са роби все пак!Нещата не опират само до пари , виж Фабрини - жена му иска в Букурещ...пример давам само. Струва ми се, че опростяваш нещата - доста по-сложни са!

Никой не е казал, че са баш толкова прости, но не е квантова физика. При вас, не знам, при нас титулярният състав се променя всеки сезон. Никога не може да стане така.

Казва се, че селекцията е своеобразно "стягане на коланите". Ми, глупости. Тея си получават нормални пари за стандарта си. Селекция тип "затягане на коланите" беше на Гонзо, когато подбра някакви от кол и въже несретници.

Сега, за оправданията на шефовете не отговарям, говорим си за реалностите в една фирма, каквато е един футболен клуб. Ако съм роден в Словакия ( абсолютно примерно избирам примерите ), дошъл съм да изкарам някой лев в Б-я, обещана ми е хубава работа и кариерно развитие ( участие в ЕКТ), обаче идвам и в тази прословута Европа срещам някой АЕК, Зоря...и сме дотам! Остава ми да изляза горд и надъхан срещу Бистрица, Царско село и т.н. Дотук добре! Излизам и гледам на трибуните 700-1000 души, започвам да "работя" и насреща ми двама еднакви - единия се казва Веско, другия Йордан...изчаластрят ме два-три пъти по пищяла, някой съдия...от Шумен, примерно, вика "Играй", от публиката почват да ме псуват...След това отивам да "работя" в Русе, потъвам до топките в калта по терена....и.....се обаждам на мениджъра си..."Айде да се махаме" - как, по дяволите ще ме спреш?!
от Kris_men2000 » 31 юли 2019 00:31

Целият проблем на Левски не е в ръководството или в славинизацията а в това , че 90% от феновете са тъпи като магарета и грам не разбират от футбол

Потребителски аватар
metodito
Контакти:

Мнениеот metodito » 22 авг 2019 12:38

Kiril2681 написа:Сега, за оправданията на шефовете не отговарям, говорим си за реалностите в една фирма, каквато е един футболен клуб. Ако съм роден в Словакия ( абсолютно примерно избирам примерите ), дошъл съм да изкарам някой лев в Б-я, обещана ми е хубава работа и кариерно развитие ( участие в ЕКТ), обаче идвам и в тази прословута Европа срещам някой АЕК, Зоря...и сме дотам! Остава ми да изляза горд и надъхан срещу Бистрица, Царско село и т.н. Дотук добре! Излизам и гледам на трибуните 700-1000 души, започвам да "работя" и насреща ми двама еднакви - единия се казва Веско, другия Йордан...изчаластрят ме два-три пъти по пищяла, някой съдия...от Шумен, примерно, вика "Играй", от публиката почват да ме псуват...След това отивам да "работя" в Русе, потъвам до топките в калта по терена....и.....се обаждам на мениджъра си..."Айде да се махаме" - как, по дяволите ще ме спреш?!

Ако парите ме устройват, си седя и си джиткам тука и като дойдат турнирите изоравам тревата да ме харесат. Как така "Айде да се махаме"? Нали се сещаш, че щом е тука е нямало на много места, където да отиде. :lol: А и вашия бивш треньор - оня инглиш сърбина, направи доста любопитно изказване - как австрийските клубове не можели да си позволят да плащат, както в България. Това много ме впечатли.

Потребителски аватар
TristaNNN
Контакти:

Мнениеот TristaNNN » 22 авг 2019 12:38

Kiril2681 написа:Сега, за оправданията на шефовете не отговарям, говорим си за реалностите в една фирма, каквато е един футболен клуб. Ако съм роден в Словакия ( абсолютно примерно избирам примерите ), дошъл съм да изкарам някой лев в Б-я, обещана ми е хубава работа и кариерно развитие ( участие в ЕКТ), обаче идвам и в тази прословута Европа срещам някой АЕК, Зоря...и сме дотам! Остава ми да изляза горд и надъхан срещу Бистрица, Царско село и т.н. Дотук добре! Излизам и гледам на трибуните 700-1000 души, започвам да "работя" и насреща ми двама еднакви - единия се казва Веско, другия Йордан...изчаластрят ме два-три пъти по пищяла, някой съдия...от Шумен, примерно, вика "Играй", от публиката почват да ме псуват...След това отивам да "работя" в Русе, потъвам до топките в калта по терена....и.....се обаждам на мениджъра си..."Айде да се махаме" - как, по дяволите ще ме спреш?!

Поздравления за хубавия пример, тиреецо! Дано повече хора да го прочетат и най-важното - да го разберат!
[offtopic]
ludnicaaa написа:Тоя ми скапа деня закво ми беше да чета тва интервю тъкмо свикнах с мисълта че сме ЦСКА тоя ся да ми каже че сме Литекс
:mrgreen:[/offtopic]

ikar
Контакти:

Мнениеот ikar » 22 авг 2019 12:54

Kiril2681 написа:
metodito написа:
Kiril2681 написа:Аз пък гледах Звезда срещу Младите швейцарски момчета ( които имаха 2 бели! )! Звезда бях с 3 чужденци, които са напълно в обсега на нашите клубове - последната им покупка беше от Пафос, имаше и един португалец играл в Олянензе..напълно постижими играчи за нашите клубове! А да, хубаво е да задържаш отбора си 2-3 години, но защо не се замислиш какво правиш ако самите играчи не искат да останат?!? Това не са роби все пак!Нещата не опират само до пари , виж Фабрини - жена му иска в Букурещ...пример давам само. Струва ми се, че опростяваш нещата - доста по-сложни са!

Никой не е казал, че са баш толкова прости, но не е квантова физика. При вас, не знам, при нас титулярният състав се променя всеки сезон. Никога не може да стане така.

Казва се, че селекцията е своеобразно "стягане на коланите". Ми, глупости. Тея си получават нормални пари за стандарта си. Селекция тип "затягане на коланите" беше на Гонзо, когато подбра някакви от кол и въже несретници.

Сега, за оправданията на шефовете не отговарям, говорим си за реалностите в една фирма, каквато е един футболен клуб. Ако съм роден в Словакия ( абсолютно примерно избирам примерите ), дошъл съм да изкарам някой лев в Б-я, обещана ми е хубава работа и кариерно развитие ( участие в ЕКТ), обаче идвам и в тази прословута Европа срещам някой АЕК, Зоря...и сме дотам! Остава ми да изляза горд и надъхан срещу Бистрица, Царско село и т.н. Дотук добре! Излизам и гледам на трибуните 700-1000 души, започвам да "работя" и насреща ми двама еднакви - единия се казва Веско, другия Йордан...изчаластрят ме два-три пъти по пищяла, някой съдия...от Шумен, примерно, вика "Играй", от публиката почват да ме псуват...След това отивам да "работя" в Русе, потъвам до топките в калта по терена....и.....се обаждам на мениджъра си..."Айде да се махаме" - как, по дяволите ще ме спреш?!

Браво колега доста ме разсмя със сравнението и близнаците, дано само не разсърдиш Кирил Ивков защото при старшата той им бе треньор и едва ли точно това е искал да им предаде?

Потребителски аватар
Michael_Buble
Контакти:

Мнениеот Michael_Buble » 22 авг 2019 13:26

Kiril2681 написа:Ако съм роден в Словакия ( абсолютно примерно избирам примерите ), дошъл съм да изкарам някой лев в Б-я, обещана ми е хубава работа и кариерно развитие ( участие в ЕКТ), обаче идвам и в тази прословута Европа срещам някой АЕК, Зоря...и сме дотам! Остава ми да изляза горд и надъхан срещу Бистрица, Царско село и т.н. Дотук добре! Излизам и гледам на трибуните 700-1000 души, започвам да "работя" и насреща ми двама еднакви - единия се казва Веско, другия Йордан...изчаластрят ме два-три пъти по пищяла, някой съдия...от Шумен, примерно, вика "Играй", от публиката почват да ме псуват...След това отивам да "работя" в Русе, потъвам до топките в калта по терена....и.....се обаждам на мениджъра си..."Айде да се махаме" - как, по дяволите ще ме спреш?

Аз като написах преди няколко месеца, че проблема ни е куртурно-цивилизационен, тука ме наричаха иронично "философ". Преди да мислим за добри чужденци и пробиви в ЕКТ, трябва да си оправим и хардуеъра и софтуеъра. Първото е стадионите, а второто манталитета. Поне в София, Пловдив, Ст.Загора, Варна и Бургас трябва да се направят стадиони тип молове във формата на пръстен. Мача е от 20ч. Ти отиваш със семейството в 17ч. Хапваш нещо със съпругата в Spageti Company, после оставяте детето в Playground или детски кът, тя си обикаля по магазините, а ти отиваш да си гледаш мача. Ако е момченце, взимаш и малчугана, за за го направиш левскарче от малък. :)
Мога да си заложа апартамента, че този подход ще докара средна посещаемост(поне на Левски) около 15 хил. средно на мач на сезон. С печалбата от билети и тази от търговските обекти, наеми от "Zara", H&M, ресторанти, ентъртейнмънт и прочие, за 10-12 години ще се избие цялата инвестиция от около 100 млн. лева.
Има, за съжаление, едно голямо НО!!!
Всичко описано по-горе става абсолютно безмислено, ако на стадиона идват хора отишли на война, с освирепял поглед, които кълнат и псуват, защото са нещастни в личния си живот. А в делнични дни пребиват с метални пръти хора около стадиона, които са на всичкото отгоре служители на клуба. Е, с такива "посетители" на спортно събитие аз не бих си закарал детето, пък ако ще да ми направят стадион като орбитална станция.

drvasko98
Контакти:

Мнениеот drvasko98 » 22 авг 2019 13:35

metodito написа:Ако беше направено финансово усилие основата на отбора на Роси да бъде запазена - не говоря за онзи отбор на Стойчо и Гонзо вече, говоря за едно разстояние от година, АЕК не знам за отстраняване, но нямаше да ни спука от бой така. И Берое едва ли щеше да го направи. .

Значи викаш, ако АЕК вместо със 7-0 ни бяха отстранили с 2-1, финансовото усилие щеше да си заслужава. Ти гледал ли си им визитките на Обертан, Гомес, Кабрал. Те хората се препитават от "свободните си трансфери". Ще стоят тука да правим 3 години отбор. Друг е въпросът колко футбол имаше в тях през 2017, а още по-друг - през 2019

Потребителски аватар
metodito
Контакти:

Мнениеот metodito » 22 авг 2019 13:43

drvasko98 написа:
metodito написа:Ако беше направено финансово усилие основата на отбора на Роси да бъде запазена - не говоря за онзи отбор на Стойчо и Гонзо вече, говоря за едно разстояние от година, АЕК не знам за отстраняване, но нямаше да ни спука от бой така. И Берое едва ли щеше да го направи. .

Значи викаш, ако АЕК вместо със 7-0 ни бяха отстранили с 2-1, финансовото усилие щеше да си заслужава. Ти гледал ли си им визитките на Обертан, Гомес, Кабрал. Те хората се препитават от "свободните си трансфери". Ще стоят тука да правим 3 години отбор. Друг е въпросът колко футбол имаше в тях през 2017, а още по-друг - през 2019

Е, що не? А и забравяш май хора, като Яблонеца, Мариани, Роман, Кабрал. И защо пък да отпадаме от АЕК. Там май Хубчев реши още на полувремето развръзката и на двата двубоя. Вместо да заменят всеки, можеше... Но трябва далаверааааа. АЕК не бяха нищо особено, човек. Спомни си думите ми след края на мача Гент - Риека. ;),

Потребителски аватар
zlatan
Контакти:

Мнениеот zlatan » 22 авг 2019 14:33

И аз да кажа мнението си.Всичко започва от селектирането,ясно ни е на всички че от там идват белите ни.Няма да давам за пример големи отбори като Порто,Бенфика,Борусия Дортмунд и т.н.Тези отбори са избрали дестинация-Африка и Латинска Америка.Взимат млади играчи и започват тренировки,тренировки докато от 10 негърчета и 10 латино излязат 2-4 играчи.Каква ми е идеята в БГ няма вече деца,защото с родителите си са в чужбина,тук са останали само дечицата на чичко паричко,който плаща в съответния клуб миличкото му момченце да рита топка,щото така искало.Специалисти също нямаме,защото няма нито един клуб в БГ,с ясна концепция за това какво искат ръководителите им.
LEVSKI_FOREVER

Върни се в “Левски”