Левски: Бивши играчи и треньори

Модератори: TodorT, paceto, modor, kartago, SkArY_9, rhaegar, Rivaldo10, ntodorov, slavia_forever, Madridist

Testa_di_Legno
Контакти:

Re: Левски: Бивши играчи и треньори

Мнениеот Testa_di_Legno » 14 авг 2019 14:27

damyanov1963 написа:А помните ли Мариян Христов, като дойде в Левски с големите очаквания какво дърво беше в началото? На мача с Динамо в Букурещ остана сам с// вратаря и си оплете краката, като Бербатов с/у нас, когато ни направи шампиони 2000-та. Но му трябваше около месец да се адаприра и после бележеше, като фурия, а ЦСКА-то си ги наказваше редовно, след което бе продаден в Кайзерслаутерн, или Кикерс Офенбах май беше, не помня точно.

На "Кайзерслаутерн" го продадохме Мариян и там стана първият (и засега единствен) българин, ставал шампион в Бундеслигата. 8-)
Само "Левски"!

Потребителски аватар
NOMER14
Контакти:

Мнениеот NOMER14 » 14 авг 2019 21:15

Преди Войната друг левскар става шампион на Германия, ако и да не се казва Бундеслига.

Testa_di_Legno
Контакти:

Мнениеот Testa_di_Legno » 15 авг 2019 14:44

NOMER14 написа:Преди Войната друг левскар става шампион на Германия, ако и да не се казва Бундеслига.

Става дума за великия наш нападател Михаил Лозанов (Танка), който - според някои източници, - става шампион на Бавария в края на 30-те години с "Байерн" (Мюнхен), и то като капитан на отбора. По онова време първенството на Германия се е провеждало на принципа, на който и нашето в същия период: регионални първенства, после елиминации между съответните първенци за определяне на националния шампион. Само че немският футбол, тогава аматьорски, е доминиран в този период от "Шалке 04", а "Байерн" (впрочем нарочен за "еврейски клуб") така и не става шампион на Германия по времето на Третия райх.
Само "Левски"!

Потребителски аватар
Der Schmarotzer
Контакти:

Мнениеот Der Schmarotzer » 16 авг 2019 21:16

Testa_di_Legno написа:
NOMER14 написа:Преди Войната друг левскар става шампион на Германия, ако и да не се казва Бундеслига.

Става дума за великия наш нападател Михаил Лозанов (Танка), който - според някои източници, - става шампион на Бавария в края на 30-те години с "Байерн" (Мюнхен), и то като капитан на отбора. По онова време първенството на Германия се е провеждало на принципа, на който и нашето в същия период: регионални първенства, после елиминации между съответните първенци за определяне на националния шампион. Само че немският футбол, тогава аматьорски, е доминиран в този период от "Шалке 04", а "Байерн" (впрочем нарочен за "еврейски клуб") така и не става шампион на Германия по времето на Третия райх.

Твоето твърдение и аз съм го чел някъде, ама някой май го е изсмукал от едно определено място. Ето какво пишат дойчовците за този период и Байерн - там има и защо е наречен еврейски клуб: https://de.wikipedia.org/wiki/FC_Bayern ... _Weltkrieg
Ние сме Левски, Левски (София)!!!

Потребителски аватар
NOMER14
Контакти:

Мнениеот NOMER14 » 16 авг 2019 21:26

Днес се разрових в нета...
Баварците имат само една титла от '32-ра година. Мариян наистина е единственият шампион на Германия.

Потребителски аватар
TristaNNN
Контакти:

Мнениеот TristaNNN » 19 авг 2019 16:35

Понеже сме се затъжили за тоя и оня, какво ще кажете за бродирането на Тонката Вутов и Лакето Балтанов в Ботев, за които тук се лееха реки от сълзи? :roll:
[offtopic]
ludnicaaa написа:Тоя ми скапа деня закво ми беше да чета тва интервю тъкмо свикнах с мисълта че сме ЦСКА тоя ся да ми каже че сме Литекс
:mrgreen:[/offtopic]

Потребителски аватар
tatusindo
Контакти:

Мнениеот tatusindo » 19 авг 2019 16:44

TristaNNN написа:Понеже сме се затъжили за тоя и оня, какво ще кажете за бродирането на Тонката Вутов и Лакето Балтанов в Ботев, за които тук се лееха реки от сълзи? :roll:

Перфектни са!

А какво ще кажем за капитана на черно море Васко ?
[wrapimg=]http://cache.images.core.optasports.com/soccer/teams/75x75/661.png[/wrapimg]

Потребителски аватар
TristaNNN
Контакти:

Мнениеот TristaNNN » 19 авг 2019 16:46

tatusindo написа:
TristaNNN написа:Понеже сме се затъжили за тоя и оня, какво ще кажете за бродирането на Тонката Вутов и Лакето Балтанов в Ботев, за които тук се лееха реки от сълзи? :roll:

Перфектни са!

А какво ще кажем за капитана на черно море Васко ?

И той! Зимата и тримата на Герена, в пакет! :mrgreen:
[offtopic]
ludnicaaa написа:Тоя ми скапа деня закво ми беше да чета тва интервю тъкмо свикнах с мисълта че сме ЦСКА тоя ся да ми каже че сме Литекс
:mrgreen:[/offtopic]

Потребителски аватар
tatusindo
Контакти:

Мнениеот tatusindo » 19 авг 2019 16:55

Аз ще си чакам Бабатунде!!!!! Скоро мисля да излизам на палатка през палата на Черепа, за да го върне в отбора ...
[wrapimg=]http://cache.images.core.optasports.com/soccer/teams/75x75/661.png[/wrapimg]

Потребителски аватар
Corwin
Контакти:

Мнениеот Corwin » 19 авг 2019 18:50

tatusindo написа:Аз ще си чакам Бабатунде!!!!! Скоро мисля да излизам на палатка през палата на Черепа, за да го върне в отбора ...

Изображение

Върни се в “Левски”