Лига Европа/ ЦСКА-Зоря / 08.08.2019 г./ 20:30 ч.

Модератори: Модератор ЦСКА, paceto, mistreated, kartago, SkArY_9, delqnski47, slavia_forever, Casper, vaskonti, Madridist, Udoji90

Mitata
Контакти:

Re: Лига Европа/ ЦСКА-Зоря / 08.08.2019 г./ 20:30 ч.

Мнениеот Mitata » 09 авг 2019 06:49

krumeto написа:
Kiril2681 написа:Абсолютно безсмислена точка и вметка в правилата - много ми е любопитно как хем ще падаш, хем ще мислиш къде да си сложиш ръката?! По тази логика трябва да я сложиш ПОД тялото си - да, вероятно ще я счупиш, но важното е, че няма да увеличиш обема му!! Пълен идиотизъм! Ръката на Албентоса НЕ Е разперена нагоре...няма значение, просто вметка! А повечето "храните" Соу, но забравяте, че в момента просто го мъчат да играе т.нар. "тежък нападател", а той просто не е такъв! Соу има усета да "бяга" от защитниците, играейки на ръба на засадата, но сега играе с гръб към вратата, за да ( уж ) сваля топки към Евандро и Тиаго! А "бягащия" нападател е Евандро. Получи се неприятен резултат, надявам се да успеем да вкараме гол в Запорожие! Ако успеем ги елиминираме!

Не се възнасяй, "от високо се пада лошо" (твои думи)! :lol:

Срещу тия дългучи номерът е да се свали топката, да се атакува по крилата, така стана голът. Високите топки, изсипвани към Соу ставаха лесна плячка за домакините, мисля, че Алито спечели една или две от тях за цял мач, всичко останало беше пропиляно. Може би става въпрос за лоша преценка на треньорското ръководство.

За реванша шансове имаме, стига само реферът да не е п....ст. Ще се наложи да тръгнем в атака малко по-смело. Един гол в наша полза може и да е достатъчен за победата.
ЦСКА, ЦСКА всичко започва и свършва така,
ЦСКА, ЦСКА, затова е измислен света!

Потребителски аватар
Red_Neck
Контакти:

Мнениеот Red_Neck » 09 авг 2019 07:05

Kiril2681 написа:! А повечето "храните" Соу, но забравяте, че в момента просто го мъчат да играе т.нар. "тежък нападател", а той просто не е такъв! Соу има усета да "бяга" от защитниците, играейки на ръба на засадата, но сега играе с гръб към вратата, за да ( уж ) сваля топки към Евандро и Тиаго! А "бягащия" нападател е Евандро.

+1948
Али е жертван по подобие на Тиаго в началото на миналия сезон.
Най-лошото е, че хвърля много сили и се пилее в идиотски тактически задачи, които пряко рефлектират върху играта и самочувствието му, а един ЦН без второто е кръгла нула!
Аз вярвам, че Соу има качества.
Дано пърцуцан прогледне....

ПП : Ако Али не бе увлякал двойката ЦЗ на първа греда снощи, Евандро нямаше да е сам на гюме на дузпата ;)
"Левски срещу мракобесието - борба на волята срещу системата, доброто срещу злото! Това е заложено при нас. Отборът на народа срещу апарата, най-общо казано."
Из размислите на един „Дисидент“, или Как отборът на МВР и ДС пребори комунизма.

hydetoshi
Контакти:

Мнениеот hydetoshi » 09 авг 2019 07:43

popokutepetel написа:
анто маина написа:
Kiselichko написа:
CSKA 78 написа:Няма какво да кажем повече! Съдията ни закла :evil: :evil: и подари гол на украинците!

имаше дуспа за разперена ръка и спиране на пас в атака, стига с тия съдий :? Дедо немаше атака днеска а без атака не може

Киселичко,можеш ли да направиш шпагат с прибрани ръце до тялото,да си направиш клип ,и да го качиш във форума?

И каква връзка има това дали можеш или не можеш при положение, че правилото е ясно - отклоняваш топката с ръка дузпа. Това с топката ударила ръката вече го няма. Друг е въпросът, че като гледам българските съдии май още не са го разбрали, както и българските фенове, но това не променя нещата. Напълно правилно отсъдена дузпа. Тоя вашият да опита и на реванша същото изпълнение и пак ще му отсъдят същото.

Гледай мачове от тук нататък и забележи,че няма да е точно така. Бас хващам. Това правило,както и правилото , че няма засада на една линия, ги въведоха за спешни ситуации ,ако трябва да се спасява някой правилен отбор в лош момент. Тук просто изгоряхме от съдия-натегач. И сега очаквам ново тактическо упражнение на тренировки- "Цели ръката на противника за дузпа". И като почнат да стават по 3-4 такива ситуации на мач с по 3-4 дузпи, иУЕФА ,и ФИФА ще се насерат здраво с великото ново правило.
Arsenal- a new era begins ! Again!...

peliforewer
Контакти:

Мнениеот peliforewer » 09 авг 2019 07:53

ivan56 написа:
peliforewer написа:
Dust написа:
HardWork написа:Много пресилена дузпа! Сега става адски трудно! Съдията за мен има двоен стандарт при картоните. Ще е истинско геройство ако успеем да спечелим.

Това е една от промените във футболните правила влезнали в сила от това лято:

2. Крaй c тeрминa „нeумишлeнa игрa c ръкa”
Игрaтa c ръкa щe бъдe нaкaзвaнa пo вcякaкъв нaчин в нaкaзaтeлнoтo пoлe. Тeрминът „нeумишлeнa игрa” oтпaдa. Дoкocнe ли тoпкaтa тaзи чacт oт тялoтo нa футбoлиcт oт oтбoрa, кoйтo ce зaщитaвa, cъдиятa щe oтcъждa дузпa. Cъoтвeтнo гoлoвe, вкaрaни c ръкa, нямa дa ce зaчитaт, дoри и при cлучaeн дoceг c тoпкaтa.

ИГРА С РЪКА (правило 12)
Промени
Всяка игра с ръка се наказва с отсъждане на нарушение
* При следните ситуации на игра с ръка, дори и неволно, ще се отсъжда нарушение:
** топката влиза във вратата при докосване в ръката на играч от атакуващия отбор
** ако при нейното овладяване топката се удари в ръката на играч, а след това той отбележи гол или създаде голово положение
** топката се удари в ръката на играч, която не е в естественото си положение и така прави тялото на футболиста неестествено уголемено
** топката се удари в ръката, която е вдигната по-високо от рамото му (освен ако това е неумишлено след предишен контакт с топката)
Играта с ръка не се счита за нарушение на правилата в следните ситуации:
** ако топката се удари в ръката на футболист, след като преди това се е отбила в друга част от тялото му или от стоящ наблизо друг футболист.
** ако топката се удари в ръката на играч, но тя не е отделена от тялото
** ако футболист пада и топката се докосне в ръката, с която той се опитва да се предпази при удара в земята (но не прави тялото по-голямо по неестествен начин)
** вратарят може да играе с ръка, ако преди това неуспешно е ритнал топката при пас към себе си от съотборник или при изпълнение на тъч.
Обяснение
Заради множеството тълкувания на играта с ръка при различни ситуации се налага да бъдат направени по-сериозни уточнения:
* Неетично е реализирането на гол с ръка, дори и това да става неумишлено.
* Във футбола се очаква всеки играч да бъде наказан, ако овладее топката с ръка, за да даде предимство за отбора си или да създаде голова възможност.
* Напълно естествено е футболист да опита да се предпази с ръце при падането на земята.
* Поставянето на ръката над височината на рамото не е естествената й позиция. Футболистите рискуват в такава ситуация да бъдат наказани при игра с ръка, дори това става при плъзгане по терена.
* Почти невъзможно е да се избегне контакт на топката с ръката при рикошет в друга част на тялото или в друг стоящ наблизо футболист.
Писна ми от малоумници които не само че не разбират от футбол и не четат правилата ами и коментират нонстоп по форумите.

Чукча писател, не читател.
Хубаво си ги постнал правилата, ама пропускаш най- важното.
** ако футболист пада и топката се докосне в ръката, с която той се опитва да се предпази при удара в земята (но не прави тялото по-голямо по неестествен начин)
Сега изгледай пак ситуацията и виж, къде му е ръката на испанеца и дали не се разширява обема на тялото.

Четеш правилника като дявол Евангелието, показах какви са нововъведенията в правилата за игра с ръка за да не пишете наизуст глупости. Изумен съм че не можеш да прецениш ситуацията при дузпата на кое тълкуване на новите правила отговаря, имам две обяснения или не вдяваш грам от футбол или си толкова заблуден че няма смисъл да си губя времето да те ограмотявам.
W84me ( Блатер) ..
Айнтрахт е по-висока класа от Айнтрахт и въпреки това срещу тях мога да ти изброя 3 положения от игра. Днес 0...
След Левски - АЗ Алкмаар 0-2 ...

Потребителски аватар
boabbb
Контакти:

Мнениеот boabbb » 09 авг 2019 08:27

Абе, слабо си играхме ... пак :lol: Едно голче и мача заспиваше, ама съдията се напъна да се прави на специалист и поосра работата. Не мисля, че това е дузпа. Другото нещо, което ми направи неприятно впечатление е Черни - за чий к*р се хвърля на другата страна при дузпата :?: Оня тъпак Алисон оня ден същата история ... При важна дузпа в мача 4 от 5 играчи ще бият "навътре" дузпата и е пълна малоумщина да се хвърля в обратната посока. Аз лично съм леко раздвоен за реванша с тая ни игра :roll: Мачът си го хващах на точен резултат без изпълненията на съдията ...
Леевски, оле :lol: :lol: :lol:

d.milanov
Контакти:

Мнениеот d.milanov » 09 авг 2019 08:43

За мен дузпа имаше. Бях на 30 метра от ситуацията в сектор А и се видя ясно. Друг е въпроса, че тоя гейзер само чакаше да ни заколи. А колко нарушения направиха украинците преди първия им жълт картон не е истина. Още повече, че самата ситуация за жълтия им картон беше предхождана от авантаж на нарушение за още един.

На линия
Потребителски аватар
W84me
Контакти:

Мнениеот W84me » 09 авг 2019 09:59

Имате ли наказани, че бая нашарени бяха пак снощи.
БФС: ЦСКА София има 4 титли, да мислят за емблема

Потребителски аватар
MASTER_COOL
Контакти:

Мнениеот MASTER_COOL » 09 авг 2019 10:02

Изненадващо играхме добре, дори бих казал тотално надиграхме съперника. Трудно ми е да си спомня за тяхно 100 % положение за гол. Ние стояхме доста добре и в двете фази, като изключим че не бяхме настоятелни в фаза атака. Можеше с една идея по - смело да се натиснат и да отнесат поне още два гола. Дузпа имаше, но меко казано съдията беше безобразен и позволи на украинците да играят грубо.
Реванша е отворен и мисля, че имаме поне 50% шанс да продължим напред.
[center]Важното е да излезеш с чест ![/center]

Kiselichko
Контакти:

Мнениеот Kiselichko » 09 авг 2019 10:23

CSKA 78 написа:
Kiselichko написа:
CSKA 78 написа:Няма какво да кажем повече! Съдията ни закла :evil: :evil: и подари гол на украинците!

имаше дуспа за разперена ръка и спиране на пас в атака, стига с тия съдий :? Дедо немаше атака днеска а без атака не може

Дузпа се пише със "З"! И не нямаше дузпа, защото игра с ръка нямаше! А ако твърдиш, че е имало, тогава си за очен лекар!

ПП Кажи колко удара в очертанията на нашата врата имаха украинците?! При нормално съдийство щяхме да го вземем този мач!

ти си за очен лекар не аз. Даже колегите ти твоите колеги казват, че има игра с ръка въпроса е дали умишлено или не но спира голова атака и голов пас. Ама игра с ръка има.
Бръм, бръм, бръмбаааар ... :?

Потребителски аватар
CSKA 78

Мнениеот CSKA 78 » 09 авг 2019 11:45

Kiselichko написа:
CSKA 78 написа:
Kiselichko написа:

Дузпа се пише със "З"! И не нямаше дузпа, защото игра с ръка нямаше! А ако твърдиш, че е имало, тогава си за очен лекар!

ПП Кажи колко удара в очертанията на нашата врата имаха украинците?! При нормално съдийство щяхме да го вземем този мач!

ти си за очен лекар не аз. Даже колегите ти твоите колеги казват, че има игра с ръка въпроса е дали умишлено или не но спира голова атака и голов пас. Ама игра с ръка има.

Айде, прегледай тази статия, а след това хапни нещо кисело!!!
ПП Виж и снимката!!!
https://topsport.bg/cska/po-starite-novite-i-nepisanite-pravila-duzpa-nyama.html
[rimg]https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/9/99/CSKA_Sofia_logo_2018-19.png/611px-CSKA_Sofia_logo_2018-19.png[/rimg]
Вече тече 77-тата година от създаването на ЦСКА! ЦСКА ще пребъде!

Върни се в “ЦСКА”