Всекидневна за Манчестър Юнайтед(Трансфери, Новини и т.н)

Модератори: MuFc1878, paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, Madridist

Потребителски аватар
vasilnv
Контакти:

Re: Всекидневна за Манчестър Юнайтед(Трансфери, Новини и т.н)

Мнениеот vasilnv » 30 юли 2019 23:46

Между другото силното представяне в турнето леко ме притеснява. Последния път когато имахме стопроцентов актив в контролите беше при ЛвГ май. Тогава играехме ебати футбола, пребихме всички и в крайна сметка почнахме сезона катастрофално. :lol:
Баси, колко неща са се променили за това време. ЛвГ тамън беше направил фурор с Холандия, Ерера беше с физиката на Гомез, Томи испанчето се виждаше колко перфектно пасва в холандската система, Де Хея тепърва щеше да прави чудеса, Рууни беше станал за постоянно капитан и това прословутото 3-5-2 изглеждаше толкова добре в началото.
Та по тая тема Евра тогава напусна и днес гледах интервю, в което признава, че Уди не си е спазил обещанието да не активира каузата за удължаване на договора му и е напуснал леко разочарован.
A Broken Plane. A Broken Dream. A Broken Heart. A Broken Team.
No Word Said. A Silent Vow. We Loved You Then. We Love You Now.

Потребителски аватар
vasilnv
Контакти:

Мнениеот vasilnv » 03 авг 2019 21:28

Not great, not terrible...

Потребителски аватар
Scholesy93
Контакти:

Мнениеот Scholesy93 » 03 авг 2019 21:31

Няколко позитива от това турне:
-Скот доста е подобрил играта си с топка в краката.Пасовете и дрибълът му изглеждат по-добре, дано ме опровергае и наистина стане качествен играч.Все повече се отдалечава от стила на Фелайни, а се доближава до стила на Карик.
-Грийнууд има доста неща да подобрява, но на тази крехка възраст има скорост, техника, добър баланс на тялото с топка в крака и е доста поливалентен.За мен ще е срамота Даниел Джеймс и Мата да му ядат от минутите.
-Уан-Бисака е най-добрият бек в Англия откъм игра в защита.Като ван Дайк е малко-ако топката се намира в радиус от 15 метра от Аарън и атаката на противника е тотално неутрализирана.Има и добра скорост и нелоша техника.Реално е на едно добро центриране от това да стане най-добрият бек в света.
-Туанзебе е готов за първият отбор.Аксел, Анхел Гомес и Грийнууд трябва да получат стабилни минути в ЛЕ, а и все може да им се дадат и минути във ВЛ
Негативи:
-Перейра е създаден да е десетка, а ние не спираме да го въртим по позициите.Дефанзивен халф, box-to-box, дясно крило....
-Марсиал не става за деветка.
-Даниел Джеймс има една скорост и смелост, но това е.Центрирането е под всякаква критика, позиционирането също, движението без топка е слабо, завършващ удар няма.Едно време взехме Бебе по съвет на Кейрош, сега Джеймс по съвет на Гигс.Следващата година Бербата сигурно ще ни пробута Станислав Костов.Джеймс ще изяде от минутите на Гомес и Грийнууд, а не мисля че е по-качествен от тях.
-Лукаку и Погба не проведоха никаква подготовка, а Уудуърд като нищо пак ще се окъка и няма да успее да ги продаде и замести до края на прозореца.Имаме спешна нужда от плеймейкър и нов нападател, а сезонът започва след седмица
-Продължавам да недоумявам защо Мата е с нов договор.
от suareshampion на 15 Авг 2014 13:29 Ти казваш,че ще сме извън 4та ,както и миналата година го твърдяхте ...но аз казвам ,че ще спечелим 19тата.

Потребителски аватар
vasilnv
Контакти:

Мнениеот vasilnv » 03 авг 2019 22:23

Аз недоумявам защо Оле толкова налага Марсиал като централен нападател... Та той е вкарал два гола, единия от дузпа, а при другия ритна топката в ръцете на вратаря и той я изпусна. На Рашфорд колкото и да му се иска да е крило, като нападател е в пъти по-полезен.

Потребителски аватар
Jackxxx
Контакти:

Мнениеот Jackxxx » 05 авг 2019 09:07

Рашфорд е много добър, когато пред него има пространство. Дрибълът не му е толкова добър колкото на Марсиал, но е страшно бърз и може да надбяга почти всеки защитник във ВЛ. Марсиал може да играе много добре с гръб към вратата. За това Марсиал е девятка а Рашфорд играе отстрани. Друг е въпроса, че Марсиал не успява да се справи достатъчно добре в тази си роля. Аз мисля, че двамата ще се комбинират най-добре в схема 4-4-2 и играят рамо до рамо. Но тогава трябва да имаме много добър дефанзивен халф и много добър плеймейкър. Ако Скот продължи развитието си дефанзивният го имаме. Погба ако по някаква фантастична причина спре с глупостите имаме и плеймейкърът.
[center]The team that gets me excited is Manchester United!
Manchester United - Once in a lifetime[/center]

Потребителски аватар
smoothc
Контакти:

Мнениеот smoothc » 06 авг 2019 04:39

Три дни преди края на трансферния прозорец положението при Манчестър Юнайтед е следното(ще се опитам да опиша т.нар. психологическо състояние на играчите, колкото и абсурдно да звучи):

Вратари

Де Хеа - Ще преподписва ли, няма ли да преподписва, все още няма никаква яснота/индикации?
Ромеро/Грант - положението около тях е спокойно.

Защитници

Уан-Бисака - твърд титуляр. В ТОП 3 на най-добре представилите се през подготвителния период, така че остава само да запази този подем и да бъде здрав.
Хари М. - твърд титуляр, но ще има двойно напрежение при него. Първо, поради трансферния рекорд и второ, поради "несигурността" около приемането му в колектива, визирайки т.нар. му колеги Джоунс, Смолинг и Линдельоф. Проблемът е, че Магуайър не е със статус на топ звезда, реално няма и половината от трофеите им, а също така е и по-млад от т.нар. ветерани в отбора Джоунс и Смолинг, което според мен може да породи напрежение. Да, с този трансфер Оле индиректно им заявява, че един вид "вие ще трябва да си заслужите мястото/не сте толкова добри(колкото Хари М.)", което в някои аспекти може и да е така, но някак си много рязко се пращат "в трета глуха". Според мен ще е нездравословно за колектива, ако поне един измежду Джоунс/Смолинг(да не кажа и двамата) не напусне. В крайна сметка разликите между Джоунс/Смолинг и Хари М. не са и кой знае колко големи в полза на втория, вярно, по-добре изнасял топката, повече голове вкарвал и пр., но така или иначе Хари М. ще трябва всеки мач да не оставя съмнения, че метофорично казано се доближава повече до Рио/Видич, отколкото до най-добрите дни на Смолинг/Джоунс(които в интерес на истината, не са и никак малко, ако някой си мисли обратното).
Линдельоф "го сложих встрани малко", при все че според медиите именно той ще е т.нар. партньор на Хари М., но в този аспект пък се поражда и друг казус, а именно, че реално 3-ма се борят за 1-място и това косвено ще създаде напрежение и между тях.
Най-големият проблем е, че самият Хари М. буквално трябва да докаже час по-скоро, че е толкова класен(за 87М €), защото и малките деца знаят, че той нито е чак толкова утвърден в играта(тип ветеран ала Рамос например, Тиаго Силва и т.н.), нито има успехите на т.нар. нашите убавци, които все пак са и ставали няколко пъти шампиони, участвали са в ШЛ и т.н. И тук хипотетично излиза и нещо друго, че ако например Джоунс/Смолинг/Линдельоф се мотивират двойно и току виж засенчат Хари М., който от своя страна пък не успее да влезе в ритъм от раз и т.н.... какво правим?
Дано Хари М. буквално да влезе в обувките на Рио/Видич час по-скоро, защото иначе ще има доста главоболия за всички, а хищните медии и само това чакат, да налеят допълнително масло в огъня. Личната ми позиция е, че едва ли нашите защитници имат и особен респект към кариерните постижения на Хари М., гледайки го и метафорично казано с очите на топ ветеран. Разбира се, всичко това което казвам са някакви мои хипотези, но ако се вгледаме по-задълбочено в действителност ще видим, че има едно иновационно форсиране в дефанзивното звено, което е ОК като цяло, но успоредно с това трябва и час по-скоро да се "стиковат" отделните играчи, защото към момента имаме 12 футболисти в първия състав(без контузения Бейли), от които единствено Хари М. и Уан-Бисака ще са твърди титуляри/знаят си мястото.
Очевидно е, че Оле има стремежи да утвърди т.нар. английска защита, но трябва всичко да е с мярка и баланс!

Линдельоф - той ли ще е партньорът на Хари М. или ?
Смолинг/Джоунс - трансферът на Хари М. си е удар по реномето им, никаква сигурност няма за тях. Може би са и ядосани на Оле, нормално е.
Рохо - каква надежда да има и за него? Логично е да си бие камшика, дори и на левия бек няма надежда да бъде титуляр.
Шоу/Йънг - Двама конкуренти на левия бек, явно ще се въртят(според обстоятелствата).
Дало - Хм, тъмни времена настъпиха и за него. Трябва да се бори с титуляра Уан-Бисака на десния бек, а на левия(където също може да играе, но изобщо не му е силата) с Шоу и Йънг.
(Освен да го правим дясно крило, ха-ха.).
Туанзебе/Фосу-Менса - Изобщо си нямам представа какво ще става с тях? Наем ли, остават ли, що ли?
Дармиан - По подобие на Рохо и за него вече няма никаква надежда(то кога ли е имало де).
7- неизвестности/проблема в дефанзивното звено, които трябва да се разрешат час по-скоро!
* Ако зависи от мен, аз лично бих избрал Смолинг за партньор на Хари М. Да, повечето медии(дори и гласуване на феновете) спрягат/искат Линдельоф, но често казано шведът все още не е успял да докаже стабилността си, за разлика от Смолинг например, който и реално ни е най-утвърденият/с най-много игрови минути от всички.

Халфова линия

Погба - На хартия ни е най-класният халф(и един от най-класните играчи в състава), но спекулациите около неговото бъдеще продължават да са неизвестни. Ще има ли трансфер в Реал Мадрид(нещо което очевидно го съблазнява)? Ако пък остане, ще бъде ли в действителност мотивиран/отговорен за благото на отбора, или ще отбива номера и ще всява конфликти?
Мата - Преподписа човекът, но какво да очаквам от него? От няколко години той буквално си крета, което на фона на това, че си е специален играч/утвърден в Англия... създава неприятно чувство и респективно критики, в частност и към мениджърите, които не спряха да го пускат на дясното крило, а не на топ позицията му №10(зад нападателя).
Джеймс - Така като го гледам, бързакът с лъвско сърце, мисля че ще се наслаждава на всяка минута, която му бъде дадена. Едва ли има претенции да е твърд титуляр(поне засега), така че косвено това го превръща и в идеалния ротационен играч.
Перейра - Не мога да кажа, че е нещо уау, по-скоро си е средна класа(с проблясъци), но проблемът е, че е малко особен(като всеки латинос) и според мен иска доста повече игрови минути, а Оле на практика няма как да му ги осигури, което в един момент може и да го настрои като вид контра срещу него.
Фред - И при него положението не е никак розово. До момента сме изцяло вътре с този трансфер, и поради контузиите му, и поради липсата на спокойствие/баланс в играта му. Скот/Матич например съвкупно са в пъти по-тромави/не технични от него, но разликата е, че са хладнокръвни и дори и да не са в топ форма, пак мениджърът би им гласувал доверие.
Скот/Матич - Спокойни. Умишлено ги разглеждам и като едно цяло. Може би са и хората, които най-малко биха създали някакви проблеми в колектива, визирам мрънкания или недоволство от игрови минути и пр., което косвено ги превръща в ключови довереници и балансьори.
Лингард - За десерт си го оставих. Един от най-големите късметлии в отбора, който прави-струва, но някак си винаги се провира между капките(визирайки преборването за титулярно място. Днес може и да е резерва, но пък знае, че в следващите 3 мача пък ще е титуляр. Ами така де, живурка си човека!

Нападение

Санчес - Четох, че във футболен аспект не бил щастлив в отбора, разбира се, във финасов е на другия полюс, но това е друга тема... Та, реално не знам какво ще става с него(може да е решил да си търси късмета другаде), но истината е, че просто трябва да си възвърне формата от Арсенал, иначе... всичко е кауза пердута.
Лукаку - Очевидно е, че той е тотално зачеркнат от сметките, но по-интересни са причините за това, при положение, че от всички нападатели(че и доста други играчи) той би следвало да е е един от последните, на когото трябва да се тегли ножа, предвид че е основният голмайстор в последните 2 години и чисто технически ни спечели доста мачове(точки), с победни или изравнителни голове. Не изглежда и да е конфликтен човек, което предполага, че просто за Оле не е онзи човек, който да му води атаката.
Марсиал - Господин Непукист. Жалко, че в действителност има потенциал, но за съжаление, той буквално само веднъж успя да задържи топ форма... първите 3 месеца след идването си(септември, октомври, ноември 2015 г.). Но човекът преподписа и реално какво толкова може да загуби? Нищо!
Рашфорд - За наша радост той изглежда най-мотивираният ни играч, поставил си е за цел да вкара 20+ гола през сезона, така че... освен да му пожелаем успех и кураж, друго няма какво. И разбира се, да е здрав и да изиграе минимум 30 мача през сезона във Висшата лига.

Младоци
Чонг/Гомес/Грийнууд/Гарнър - Интеграцията им трябва да продължи! Те може би са най-чистите души, които ще си оставят и бели дробове, за да докажат, че може да им се довериш и за следващия мач.

Входящи трансфери
Уан-Бисака - 55 М €
Хари М. - 87 М €
Джеймс - 17 М €

Общо: 159 М €

Топ въпроси?
1. Бъдещето на Погба?/Ще има ли заместник, ако напусне?
2. Бъдещето на Лукаку/Ще има ли заместник на Лукаку?

Трансферни спекулации(някои уж се отхвърлиха, други продължават да циркулират)
Милинкович-Савич
Бруно Фернандеш
Пауло Дибала
Марио Манджукич
Шон Лонгстаф
Давид Нерес
+ Ериксен
(като "врътка", че Тотнъм уж щели да вземат Бруно Фернандеш, който да е комбо с новия им трансферен рекорд Ндомбеле).

* Моят идеален сценарий(може би и имагинерен, но все пак надеждата умира последна) е:
Фернандеш и Бейл за заместници на Погба и Лукаку
Ериксен и Бейл за заместници на Погба и Лукаку
Ако Погба остане, възможно е да остане естествено, просто трябва да извадим пачките за Бейл, който да е в ролята на заместник на Лукаку, за който и няма никакво съмнение, че ще напусне.

С други думи, мен ме интересува да вземем Гарет Бейл, който и за първи път от 6 години е отново на тезгяха(казано на жаргон) и Реал Мадрид буквално чакат добра оферта за него, пък и той самият едва ли му се играе за мениджър, който публично го "разформирова" и голям брой фенове, които го освиркват непрекъснато.

p.s.
Може и да греша, но така като гледам имам усещането, че Оле се стреми/ще направи опит да импликира/копира моделът Англия на Сауттейт в някои аспекти и при Манчестър Юнайтед, гарнирайки я с типичната философия на клуба, такава каквато той я помни.
Аз лично съм много ОК с това, просто защото винаги съм вярвал в британската същност/стил на Манчестър Юнайтед.
Случайност или не, но за последно подобна "британска инвазия" наблюдавахме в периода 2011-2012, когато по мое мнение играхме изключително атрактивен и нападателен стил футбол, и то с младоци играчи като Клевърли, Уелбек, Йънг и т.н.

Потребителски аватар
vasilnv
Контакти:

Мнениеот vasilnv » 16 авг 2019 14:27

Между другото сме отборът, излязъл с най-младия стартов състав в първия кръг.

Потребителски аватар
vasilnv
Контакти:

Мнениеот vasilnv » 20 авг 2019 15:52

Лингардиньо има две асистенции за последните 12 месеца във Висшата лига. И това е играч на Манчестър Юнайтед, дами и господа.

Потребителски аватар
vasilnv
Контакти:

Мнениеот vasilnv » 24 авг 2019 17:34

Линдельоф аутист...

Потребителски аватар
Scholesy93
Контакти:

Мнениеот Scholesy93 » 24 авг 2019 17:37

Лингард и Джеймс са на нивото на Чемпиъншип.Ама нали сме на вълната От Британското по-ууубааво нема.....
от suareshampion на 15 Авг 2014 13:29 Ти казваш,че ще сме извън 4та ,както и миналата година го твърдяхте ...но аз казвам ,че ще спечелим 19тата.

Върни се в “Манчестър Ю”