Highlander написа:olimpi написа:Highlander написа:olimpi написа:Мариани е във формата на живота си. Явно няма как да го задържим нито като заплата нито като оферта
Ако и в Лудогорец разсъждаваха по същия начин, нито щяха да играят два пъти в ШЛ, нито щяха да са редовен участник в ЛЕ, нито пък щяха да просъществуват досега.
За да получиш, първо трябва да дадеш.
Успешно се славизира не само отбора, но и феновете. То същност май това е и целта.
С тази разлика, че Делиормана НЯМА многомилионни дългове, а ние едвам взехме лиценз за ЕКТ, заради "мъдрото" управление на срасовци и тоневци (с много малки букви).
За да върви Левски възходящо трябва да има приходи. Най-много такива могат да се появят с класиране в групите на един от двата евротурнира. За да стане това на първо място ти трябва качествен отбор. Качествен отбор може да бъде изграден от добри футболисти. След като нон стоп махаш всеки по-добър и отличил се футболист за или без трансферна сума стигаш най-много до бараж и втори, максимум трети кръг в квалификацийте. Приходите остават нищожни и продължаваме да се въртим в един порочен кръг.
Умен човек изглеждаш, много добре разбираш за какво говоря.
А с това съм съгласен. Аз за това съм писал славизация, след поредната подобна изцепка. За съжаление, това е може би единственият начин да отлепим - участие в ЕКТ, но реално трудно ще си задържим читавите играчи. ВБ май не гори от желание да изсипва пари с черпака. Ако наистина се инвестира в школата и станем поне като някои близки нам географски отбори т.е. да си връзваме бюджета от ЕКТ + продажба на собствени и/или развити от нас кадри може и да оцелеем и да станем в последстие нормален клуб.
За Мариани ми е криво, но няма гаранция че догодина ще е в същата форма, вероятността да минем през малаките след тройката е минимална, така че от някъде ще трябва да има кинти (отделно заплатата му е май бая височка). Следва до продадем Павлин, Стаси и Холмар като се оправи. Това ще е поне докато не се поизчистят дълговете и дай боже с малко късмет има пробив в ЕКТ, коеот ще е повече с късмет, заради горното т.е. продажба на играчи.
Да с Мариани на някои щеше да му притрепери във вътрешното първенство, но така като ги гледам и те се мъчат с опашкар, отделно не съм сигурен дали въобще са на фитка от последните 2-3г., не че ме интересува.
Поне за мен пътят е развитие на школата, чистене на дълговете и прбив в ЕКТ (ЛЕ). Дори с куц състав ще се класираме за ЕКТ, а за шампиони ще трябва да дебнем конкуренцията да се поцепи сама + да си развиваме отбора.