Мнениеот riftwar » 25 юли 2019 10:28
Мисля, че е съвсем скоро момента, в който всички ще признаят, че това с група от 23-25 футболисти (в т.ч. 3-4 вратари), на днешно време е невъзможно. Преди години беше нормално, когато първенствата бяха с по-малко кръгове, купите на страните се решаваха в по един мач, евротурнирите нямаха по 4 предварителни кръга и летните паузи бяха значително по-дълги.
Сега е факт, че дългата пауза (без Англия) - е зимната. Тогава има време за обигравания и повече контроли, както и за по-пълноценна почивка.
В следствие на това, аз мисля, че сме стигнали до етап, в който минималния брой налични футболисти в един отбор е 27-28. Така има място, за контузии, наказания, умори и т.н. и въпреки това, достатъчно хора за избор на треньорите.
Другото решение разбира се е с наличието на активно играещ Б отбор в долните дивизии, от които при нужда да бъде дърпан футболист за А отбора, но така бройката на играчите става още по-голяма и съответно е нужен още по-сериозен бюджет.
Вариант е и по северен маниер да обърнем формата на първенството и то да завършва в края на годината и така да имаме съвсем комплектовани и силни отбори през лятото за въпросните предварителни кръгове на Европа.