Магията ЦСКА! (Всекидневна)

Модератори: Модератор ЦСКА, paceto, mistreated, kartago, SkArY_9, delqnski47, slavia_forever, Casper, vaskonti, Madridist, Udoji90

Непринуден
Контакти:

Re: Магията ЦСКА! (Всекидневна)

Мнениеот Непринуден » 14 юли 2019 23:53

Идва мач с ЧМ. Въртят ми се няколко въпроса.

Те ще играят ли с титулярите или ще изкарат половината отбор и ще пуснат юноши заради опасност да не са купени по-опитните играчи?
Полиграф ще има ли след този мач и кога ще стане ясно, че го е имало? Преди мач на ЧМ с пряк конкурент на ЦСКА независимо колко е отдалечен във времето?
"В началото на 1969 година Левски пък бе превзет от милиционерите и техния клуб Спартак"(Жаклин Михайлов)
50 години без софийския Левски (1914-1969), мир на праха му.

Непринуден
Контакти:

Мнениеот Непринуден » 15 юли 2019 00:29

Отвори се една тема, за граденето на отбора, но там където коментираме конкретни мачове и затова пиша тук, в по-общата тема.

Очевидно е желанието да се гради ако може около млади и/или български футболисти. ОК и аз искам така, но на 100% не става. Гледам и Димитър Пенев, който най-добре прави точно това (отбори от млади момчета, които ги нахъсва). Винаги се иска един-двама ей така дори за цвят. Помня при Бербатов и Петрови, че имахме Валентин Станчев, Бончо Генчев, Ламята, все дъртаци. Помня и при Стоичков-Пенев-Костадинов как беше Джеки, а при първия сезон след преименуването и Стойчо Младенов. Явно така начисто и изцяло само с млади не става. В Барса продуктите им Шави, Иниеста, Меси първо поиграха около Роналдиньо.

Това става по-нататък. 89-та бяхме на полуфинал без никакъв Стойчо. Героите в САЩ 94 бяха без Джеки. Испания взе с ядрото на Барса три големи титли и без Роналдиньо да е там.

Става когато младите станат на средна възраст, да речем минат над 25 години и вече не ти трябват старите. Когато младите имат няколко сезона, едно поне 3-4 и опита им е голям, изградени футболисти са. Тогава можеш да заложиш на това ядро и да ти дойде ерата на Барса или американското лято.

86-та бихме Левски с 3:1 със страхотен дебют на Любо Пенев. Гол и спечелена дузпа от която последва гол.........но другите два гола бяха на Стойчо Младенов.
Пак в нея година ми се мерна наскоро една статитика нищо незначеща. Дуна Русе - ЦСКА 0:2 и една от смените през второто полувреме е Стойчо Младенов излиза и влиза Христо Стоичков. Готино а? Какъв голям отбор сме! Въртим ротационно екзекутора на еврошампион със Златна топка. Нещо като Барса, все звезди.......една малка подробност. Стойчо играе последния си сезон при нас и вече е свършил. Стоичков още нищо не е направил и едва догодина ще ни донесе титлата в един пряк мач с Левски. Пената не си е позволил лукса да е само с младите, въпреки че така изглежда кариерата му. Дошъл в ЦСКА, наложил ги и айде на 19-20 години 87 шампиони. Ама преди това малко поиграха покрай някои стари. Дори в първия полусезон на следващата година пак победа срещу Левски дойде от защитник, но опитен, Безински.

Значи тия старите, опитните си ги има. Не може без тях. В сегашния случай чужденците имам предвид (или БГ играчи като Жоро Илиев, Камбуров, Бадема, Петков). Постепенно ги махаш, но не рано. Определено тези младите ако ще стават отбор, в първата фаза на успехите му ги има и старите, не само при обиграването в началото.

Георги Велинов се появи в началото на 90-те на 40 години, за да елиминираме Парма с негова спасена дузпа....а Парма в следващите три издания на турнирите стигаше до финал като два от тях спечели.

От тук, вече е ясно, че трябва да има чужденци, само дето не трябва да са насипно и цял отбор португалци, бразилци и други ментета. И тук вече мисля, че собствениците на отборите бъркат като не могат да пресметнат чисто математически дребните детайли.

Край на първа част от мнението ми. По-късно ще продължа.
"В началото на 1969 година Левски пък бе превзет от милиционерите и техния клуб Спартак"(Жаклин Михайлов)

Dust
Контакти:

Мнениеот Dust » 15 юли 2019 00:40

Ако си репетирал повърхностно, представлението ти ще е лошо и тук няма стари, млади и т.н.
Всичко останало е бла-бла.

Джарета идеално го е казал:

Това, че си по-възрастен, не означава, че няма какво да научиш. Професионалният играч не бива да изразходва само час-два на ден за футбола. Необходимо е повече време. И затова след тренировките всеки трябва да провежда още едно индивидуално занимание в някаква конкретна област. От своето идване и до момента, не съм видял такова желание във футболистите.

Точка по въпроса.
Гриша Ганчев написа:До 15 март 2021-а година ЦСКА ще има нов стадион. Реконструиран, по всички изисквания на ФИФА и УЕФА. Ще бъде най-висока категория.

Непринуден
Контакти:

Мнениеот Непринуден » 15 юли 2019 00:53

Аз не говоря за това дали възрастните продължават да тренират сериозно и да се самоусъвършенстват.
Понеже не дискутирам тренировъчния процес се предполага да е правилен, а не пиене на бири или бой по кръчмета.

Коментирам как се прави отбор според сегашните дадености в България. Това което реално може да се направи.

Не споделям твоето мнение, освен ако не гоня само текущи успехи, най-добрите да играят и няма възраст за добрите футболисти.

Mitata
Контакти:

Мнениеот Mitata » 15 юли 2019 07:22

Ясно е, че само с младежи не може да се изгради силен отбор. Но е добре да се дава път на най-способните, на най-упоритите сред тях. Защо ни е ДЮШ в края на краищата? Без чужденци не може да се мине, както много пъти е споделяно, те трябва да са класа над българите в състава, да служат за пример във всяко отношение. Съвсем не е наложително да са 3/4 от титулярите или 1/2 от тях. Трима, най-много четирима са напълно достатъчни, за да не утежняват прекомерно ФРЗ на отбора. Останалите може да са българи с доказани качества, без задължително да са скъпи като Тодор Неделев. Има немалко българи с опит, играли както по българските терени, така и в чужбина, част от тях са бивши армейци, към тях трябва да се насочим. Това е по-евтиният вариант.

Има и скъп такъв, чрез който се гарантира по-бързо постигнане високи резултати - привличане на повече класни чужденци. За случая са нужни мощни спонсори. Към, към тях трябва да минат и фирмите на ГГ и Инджов, които в момента кредитират ЦСКА. Въпросът е дали двамата биха били склонни на подобно действие.

Другото задължително условие за успехи, е да не се пристъпва към продажба на най-добрите, веднага след като се намери купувач, предлагащ повече, отколкото е инвестирано в определен футболист. Нужно е по-продължително обиграване на постоянен състав.

Останалото е къртовски труд, много тренировки, плюс добре подбрани треньорски екипи на формациите от ДЮШ и представителния отбор на ЦСКА.
ЦСКА, ЦСКА всичко започва и свършва така,
ЦСКА, ЦСКА, затова е измислен света!

gihuelo
Контакти:

Мнениеот gihuelo » 15 юли 2019 07:32

За мен Тиаго и Фабрини не трябва да бъдат едновременно на терена.
И двамата в игра в защита са почти кръгла нула. Единия трябва да е на пейката.
С Етър играхме само с един опорен халф (Пинто) и той направи трагичен мач!
Демек бяхме без нито един и почти всички контри на Етър бяха с числено преимущество ,кога с един ,кога с двама футболисти.
Както отбеляза един седящ до мен фен - Това не може да е тактика на Дедо.
При него всички играят в защита и покриват определена зона от терена.
С Етър бяхме като в махалата :) :) петима напред и петима в защита :)
Прави впечатление , че всичките ни крила са "обърнати" и няма никой които да играе на мястото си.
СОУ все едно е влюбен :) Много разсеян изпусна много !
Сигурен съм, че за 2-3 мача Дедо ,ще ги нареди.
Дедо има КЕШ ! Това за всички ,които го плюват и му се смеят колко кила бил на 80 години.
За мен Фабрини е много добър играч . От много време не сме имали такъв играч , които може да излъже 2-3 противници и да подаде или да шутира.
Англичанина също ми харесва , опитва се да шутира от всякакво положение.
Митко Митков го гледах точно преди около една година с Ботев (u19) в Пловдив.
Развинти ги и след негов удар дойде победния гол. Има нещо макар и малко от характера на Ицо , поне в този мач се държа арогантно с майните и публиката (около 100 човека ) няколко пъти искаше да се саморазправя с него.

kiril.a.d
Контакти:

Мнениеот kiril.a.d » 15 юли 2019 10:09

Mitata написа:
kiril.a.d написа:Днес, Джарета е направил много хубаво и точно изказване, с чудесен разбор! - как играчите ни, дори по-старите, трябва още да се учат на футбол, щото...не знаят някои от тях, правещи се на стари, дори да спират топката!!!
Четете, учете се и...па бъзикайте се! - нали и вие толкова разбирате от футбол...Някой седнал да ми прави статистика на Черни, с 41 сухи мрежи...Е и? - нали са сухо срещу слаби отбори, а когато трябва да е суха и автогол си вкарваше? И ко праим ся, бе статистици и анализатори, толкова много разбиращи от футбол?...Сигурно пред комютъра и статистиките разбирате от футбол ;)..А като ви говори футболист от златните години на България, вие...сигурно си цъкате на Плейстейшъна :lol: :lol: :lol:

И забележете! - Джарета говори че и италианските футболисти са такива мързеливци, което май всички виждаме?! - дори статистиците ;)...Къде беше Италия на последното СП?...а на всяко СП, те ми бяха фаворит за Световната титла!!!

Черни е най-малко виновният в ЦСКА за недотам добрите ни резултати. Който не играе, той не греши. Проблемът е, че някои в ЦСКА грешат повече от необходимото, Черни не е сред тях. Вярно е, че не умее да играе с крака, но рефлексът му не е никак лош. Ако беше перфектният вратар, вратарят - мечта, отдавна нямаше да е на вратата на ЦСКА.

За публиката Джарета е прав. Нямам обяснение, че на представянето на отбора и последвалия мач с Вихрен А сектор бе почти пълен, на двубоя с Титоград присъстваха 10-11 хиляди, а на първия двубой в новата лига дойдоха не повече от 2,5 хиляди. Историята сочи, че в много случаи публиката е била 12-тия играч на червените.

Мите, аз Черни съм го оставил на мира, много отдавна - още февруари месец ми хареса, че достатъчно е работил над себе си!
Да, безгрешни няма! но като бивш вратар, да ти кажа ли че накрая все вратаря е виновен за загуба? ;)...А не е така! Ето че и ти си го видял...
Джарета е прав за онези неща, спортно-технически, които аз съм описал! Колкото до публиката и тя 12-ти играч, това си е...легенда сред ходещите на мачове! - професионалния футболист или футболиста обичаш футбола, не му влияе публиката на стадиона!!! Гледа си играта и си върши работата...стига да може! А Джарета каза че...нещо не могат ;)...

И темата Бодуров - маже би наистина е време да окачи бутонките, след като има дискова херния...
Честно казано, когато "Чорбата" както му викате, е на терена, без Бодуров играе много по-добре! А когато Бодуров е там, май всички чакат на него да спре противниковия нападател. Е, твърде тежка задача, за човек с болежки...
И от тук дойде загубата на 2 точки, срещу Етър!
Понеже се видя че не можем да станем французи, махам Марсилезата. В Ориента си е по-добре, нали?

kiril.a.d
Контакти:

Мнениеот kiril.a.d » 15 юли 2019 10:24

gihuelo написа:За мен Тиаго и Фабрини не трябва да бъдат едновременно на терена.
И двамата в игра в защита са почти кръгла нула. Единия трябва да е на пейката.
С Етър играхме само с един опорен халф (Пинто) и той направи трагичен мач!
Демек бяхме без нито един и почти всички контри на Етър бяха с числено преимущество ,кога с един ,кога с двама футболисти.
Както отбеляза един седящ до мен фен - Това не може да е тактика на Дедо.
При него всички играят в защита и покриват определена зона от терена.
С Етър бяхме като в махалата :) :) петима напред и петима в защита :)
Прави впечатление , че всичките ни крила са "обърнати" и няма никой които да играе на мястото си.
СОУ все едно е влюбен :) Много разсеян изпусна много !
Сигурен съм, че за 2-3 мача Дедо ,ще ги нареди.
Дедо има КЕШ ! Това за всички ,които го плюват и му се смеят колко кила бил на 80 години.
За мен Фабрини е много добър играч . От много време не сме имали такъв играч , които може да излъже 2-3 противници и да подаде или да шутира.
Англичанина също ми харесва , опитва се да шутира от всякакво положение.
Митко Митков го гледах точно преди около една година с Ботев (u19) в Пловдив.
Развинти ги и след негов удар дойде победния гол. Има нещо макар и малко от характера на Ицо , поне в този мач се държа арогантно с майните и публиката (около 100 човека ) няколко пъти искаше да се саморазправя с него.

А за мен, Фабрини, Тиаго и Пинто, трябва да играят заедно във всеки мач и ако се наложи, Дедо да им тресне един зад врата, за да не си правят евентуални номера и двама да мързелуват, третия да играе! - имам лошото чувство, че Тиаго и Пинто правят обструкция на Фабрини, за да го изместят от отбора! Щото виждат колко е добър и се чувстват заплашени...Такава конкурентна обструкция не трябва да се допуска!!! - къде е Сър Алекс, да хвърли някоя гуменетка по някой от тях ;)...
Да, с Етър бяхме като новосъбран махленски отбор...А Соу, да върви да тренира как се спира топката!!! - дано Джарета го научи ;)...Честно! - вече почвам да избеснявам на Соу, че вечно е с гръб към вратата, като му подадат спира топката в краката на противников защитник и от това, ефективността му е твърде малка!!! - освен, ако срещу него не играе стресиран от името му защитник...Няма лошо че е с гръб към вратата - това е ролята на Централния нападател! НО, трябва да умее да спре топката, да я овладее, да се обърне и стреля във вратата на противника!!!
А "англичанина" за момента не го забелязвам - просто си тича, както са свикнали в Англия...Дори не правя разлика м/у двамата от Острова, че и имената им нещо не мога да запомня...току ще взема и аз да се изказвам като Пената - онова вратарчето...и тоя пред него...и тичащия отляво... :lol:
Последна промяна от kiril.a.d на 15 юли 2019 10:56, променено общо 1 път.
Понеже се видя че не можем да станем французи, махам Марсилезата. В Ориента си е по-добре, нали?

SLAP
Контакти:

Мнениеот SLAP » 15 юли 2019 11:36

Цялата тази драма с равния С/у Етър е безсмислена.
Тия дето гледат внимателно, би трябвало да знаят, че нашите в решим по мач на 3 дни няма да издържат.
Не можеш да поставиш Динката за конфекционен и да очакваш чудеса, моите уважения, ама каквито и играчи да вземат, всички ще се представят на посредствено ниво. Извън форма, апатични, мудни, бързо гаснещи, изобщо ей това ни чака.
Без кониционен треньор нищо добро не ни чака.
Лошото е, че работата вече е изпусната и няма да минем пресявката на втори предварителен.
Хърватите ще ни размажат, с игра, за резултат не знам, ама игриво, тактически, кондиционно ще ни смажат
Да търсят кондиционен, поне купата да хванем, че всички знаем какво става там през пролета...
Титка дори можем да годним, ако имаме физическа подготовка през втората половина на сезона...

Потребителски аватар
cskarcheto92
Контакти:

Мнениеот cskarcheto92 » 15 юли 2019 11:54

Твъдре много се изговори след този злополучен мач срещу Етър. Факт е,че нашите се представиха много слабо, играчите бяха дезориентирани и резултата е заслужен, а дори можеше и да е по-лош за нас. Хубавото е, че се случва в началото и може да се предприемат необходимите мерки. Рано е за оценки към треньорското ръководство и играчите. Играчите трябва бързо да забравят мача срещу Търново и да се концентрират за следващите. Ще има ротации в състава докато се уцелят точните 11.
[wrapimg=]https://media.giphy.com/media/TgL7lPFfyAFITuszOA/giphy.gif[/wrapimg]

Върни се в “ЦСКА”