Съгласен съм с последното, но няма как да сравняваш финалите 2005-та и 2019-та. Играчи, треньор, тактика, изобщо всичко около двата мача е коренно различно. През 2005-та имахме подчертано по-класен отбор срещу себе си, който е пълен със звезди и ни превъзхожда на всеки пост. Какво правиш срещу такъв съперник, скачаш му ва банк и се самоубиваш? 2019-та пък бяхме срещу дебютант, на който му трепереха крачетата и тази дузпа от съблекалнята ги разтрепера още повече. Сега, друг въпрос е, че може би трябваше да потърсим втори гол до почивката, но какъвто и да беше плана за мача, особено след това щастливо начало, се получи и не мога да съдя никого. Убеден съм, че ако не ни бяха свирили тази дузпа, мачът щеше да е много по-хубав за гледане от гледна точка на неутралната аудитория и може би щяхме да видим повече голове, но лично мен като фен на Ливърпул това изобщо не ме вълнува. Важното е, че купата е наша, а дали ще бием с 5-0 с атрактивен, атакуващ футбол или 2-0 с прагматичен, защитен стил на игра, са просто подробности.
В интерес на истината и в двата финала, които спечелихме, имаме доста по-добра статистика в офанзивен план от вас в мача ви с Байерн, така че не знам какви претенции имаш относно нашата игра. 9 удара, 3 от които точни, срещу 35 (7) за Байерн и 20 на 1 корнера, въпреки, че точно от този пуст корнер Дрогба ви измъкна в края. А можеше и да се превърне от герой в абсолютен грешник, ако Робен беше вкарал дузпата в продълженията...