realist написа:Добър ден и честита 6-та титла на Европа на всички истински, неистински, прикрити, завоалирани, позитивни, негативни фенове и суперфенове!Абе честито на всички, които обичат Ливърпул!
За тези, които са се притеснили, че ме няма тук от месец и нещо, бъдете спокойни, намирам се в крепко здраве, духовен мир и щастие озарява дните миБеше много емоционален месец, в който прекарах известно време в любимия си град. На 12-ти май чудото не стана и празненствата не се състояха, въпреки че не съжалявам, че бях там. Атмосферата беше уникална в целия град и се усещаше, че разочарованието от изгубената титла отстъпва място на увереността и оптимизма за много бъдещи успехи и поводи за радост. И те настъпиха доста скоро. Началото на юни ми донесе най-емоционалните и незабравими два дни в живота ми, от които още не мога да се отърся. Плакахме, скачахме, пяхме, прегръщахме се - напълно непознати, от всякакви краища на света, велико!
За финала може би всичко е казано и написано тук и по медиите, затова ще съм кратък. Изключително съм щастлив, че взехме този финал точно по този начин. Може да не беше особено атрактивен мач за неутралните зрители, но за мен беше перфектен. Дори да бяхме били с 4:0 със смазване на противника, нямаше да съм толкова доволен, защото това сме го правили много пъти и знаем, че го можем. В случая изиграхме финала като много голям, много класен отбор. Да, ако трябва с една дума да опиша представянето ни на финала, това е КЛАСА! Класата, която толкова ни липсваше, за да постигнем нещо голямо. Тактическа дисциплина, спокойствие и увереност. Получихме подарък от съдбата с този ранен гол и след това хладнокръвно, без никакво напрежение и паника, затворихме всякакви възможности за противника, дебнейки своя шанс и го получихме в най-подходящия момент. Всичко, за което някога съм критикувал Клоп, в този финал беше перфектно изпълнено. Промяна на тактиката в хода на мача, навременни и точни смени. Личеше си, че сме подготвени за сценарий с ранен гол и тактически стояхме брилянтно. Това за финала от мен.
Сега нещо за Клоп. Още след мача с Барса заявих публично, че повече няма да кажа лоша дума за този човек и го потвърждавам. Освен безспорните качества, които има и които аз самият съм признавал многократно, той показа, че израства с всеки мач тактически и вече започна да се учи от грешките си и да не ги повтаря. Никога не съм се притеснявал да призная, когато греша, напротив. А когато грешката ми ми носи замо позитиви, даже я признавам с усмивка и радост.![]()
Очаквам с нетъпрение и оптимизъм следващия сезон и се надявам да сме счупили каръка и тази купа да доведе след себе си още много. Факт е, че още в рамките на сезон 2018/2019, можем да добавим 3купи във витрината.
Любовта понякога ражда негативни емоции както в живота, така и във футбола. А моята любов към Ливърпул е безгранична и вечна. Приятно лято на всички и ако съм ви създал негативни емоции, съжалявам!
Добре дошъл и да, Честита 6-та.