В Калчото имаше правило, че един отбор няма право, да привлече повече от двама чужденци на сезон. Нямам представа, дали все още важи това правило там...хем съм фен на Ювентус. Май го премахнаха.
В Австралия също има правило от максимум три чуждестранни играчи в отбор. В Беларус и Русия са пет. В Украйна са шест.
В Германия, ако не се лъжа, за купата бяха въвели подобно правило.
В Южна Корея са три, а в Северна не се допускат. В Китай са трима май.
В Бразилия не можеш да използваш повече от трима.
В Хърватия са максимум четирима.
Вижда се, че в Европейските първенства в 85% от случаите се използва "non EU rule", но не мисля, че ако Перуката има желание да въведе "non foreign rule" от УЕФА ще му държат сметка.
Спам тема vol.2
Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist
- Drunken_Master
- Контакти:
Non Foreign Rule
THE G.A.M.E написа:Наименованията "булгар", "болгар", "балгар", "бугхар, "блкхар" и подобни, датират още от "преди Христа".

Re: Non Foreign Rule
Drunken_Master написа:В Калчото имаше правило, че един отбор няма право, да привлече повече от двама чужденци на сезон. Нямам представа, дали все още важи това правило там...хем съм фен на Ювентус. Май го премахнаха.
Вижда се, че в Европейските първенства в 85% от случаите се използва "non EU rule", но не мисля, че ако Перуката има желание да въведе "non foreign rule" от УЕФА ще му държат сметка.
Чужденци извън ЕС. Достатъчно е да видиш, че Интер нямаха италианец в състава спечелил ШЛ и ти става ясно.
УЕФА не ти е проблем, а ЕС като цяло, споразумения, които сме подписали при влизане. Футбола е работа като всяка друга.
И подобно ограничение не води до НИЩО. Няма да направиш Иса по-добър играч ако играе с някой, който е по некадърен и от него и е в по голям отбор само защото същия не може да привлече някой по качествен чужденец.
-
Преди години имаше правило да почват мача с играч под 20 г или нещо подобно. Хубчев го сменяше в 5 минута и пускаше нормален играч. Според теб защото е мразил младите ли го е правил или просто защото все едно играе с човек по малко с него?
[center][wrapimg=]https://s31.postimg.cc/edpbxz4ob/Avatar_250.png[/wrapimg]
Sometimes democracy must be bathed in blood.
A.Pinochet[/center]
A.Pinochet[/center]
Re: Non Foreign Rule
Thsmith написа:Drunken_Master написа:В Калчото имаше правило, че един отбор няма право, да привлече повече от двама чужденци на сезон. Нямам представа, дали все още важи това правило там...хем съм фен на Ювентус. Май го премахнаха.
Чужденци извън ЕС.
УЕФА не ти е проблем, а ЕС като цяло, споразумения, които сме подписали при влизане. Футбола е работа като всяка друга.
И подобно ограничение не води до НИЩО. Няма да направиш Иса по-добър играч ако играе с някой, който е по некадърен и от него и е в по голям отбор само защото същия не може да привлече някой по качествен чужденец.
Смити, що се мъчиш да им обясняваш.
На нас, все някой друг ни е виновен, като махнем чужденците, и националният ще потръгне и ще мачка.
Трябва да има даже повече чужденци, при това класни, покрай тях, нашите мърди да израстват.
Ама не, ние ще ги забраняваме да може Иса и Чунчуков, да се развиват и да играят.
За такива дървари има Б и В група, могат да си цъкат на воля по поляните.
- Drunken_Master
- Контакти:
!
И кой ще е тоя чужденец, който да го натурализираме и да ни придаде класа. Имаше огромен успех с Маркиньос, Марселиньо, Томашич и Вагнер... Я дай две-три имена, да видим ?
THE G.A.M.E написа:Наименованията "булгар", "болгар", "балгар", "бугхар, "блкхар" и подобни, датират още от "преди Христа".

Re: Спам тема vol.2
Принципно чужденците не идват с идеята да стават национали. Никой клуб не им плаща заплата за да ги прави национални състезатели.
[center][wrapimg=]https://s31.postimg.cc/edpbxz4ob/Avatar_250.png[/wrapimg]
A.Pinochet[/center]
A.Pinochet[/center]
Който и да хванеш от тези които са тук в момента. Всички са поне една класа над нашите примадони.
Тъжно но истина.
Тъжно но истина.
Не е необходимо да гледаме какво правят великите сили във футбола, защото ние нямаме техните възможности. Достатъчно е да гледаме какво правят хървати, сърби и др. балкански страни. Общо взето всички държави от Балканите (с изключение на нас) вадят добри играчи и ги пласират в Зап. Европа.
"За побеждаващите няма лошо време". - Хенри IV
„Виждам светлина; надежда. Чувствам полъх; сила. Чувам песен; облекчение. Пуснете ги да минат, защото те са добре дошли“.
„Виждам светлина; надежда. Чувствам полъх; сила. Чувам песен; облекчение. Пуснете ги да минат, защото те са добре дошли“.
Ама те ги разкарват на 16/7/8 и се развиват предимно на запад. Дават им най-базовите неща във футбола само. Което ние очевидно не правим, де.
Blue_Girl написа:Аз мисля, когато се налага

-
И на мен ми писна от тия негри, араби и какви ли не докарани от гората/пустинята. Поне да имаха някакви що годе качества, а не заради тях тукашните ни юноши да не могат да хванат ръка за съответния отбор. Бил съм в Западна Европа и знам за едно неписано правило, с което всеки се съгласява като му го кажа, и това важи за всяка професия, не конкретно за футбола/спорта. - Наемникът, който си набавяш отвън трябва да е поне 2 пъти по-добър от местният кандидат за работа, който ти е под носа в съответния град/област. Тука в България това правило е обърнато наопаки !

SilentKiller написа:Наемникът, който си набавяш отвън трябва да е поне 2 пъти по-добър от местният кандидат за работа, който ти е под носа в съответния град/област. Тука в България това правило е обърнато наопаки !![]()
Съгласен съм с първата половина на тезата. Ама кои са нашите играчи, дето са по-добри от чужденците в първенството? То се вижда що за стока са, във всякакви национални гарнитури.
Сега, ясно е, че чужденци се налагат И защото с тях лесно се правят врътки с комисионни и заплати. Но истината е, че нашите футболисти са трагични, меко казано.
Blue_Girl написа:Аз мисля, когато се налага