Тема за политика - България

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
Alexx
Контакти:

Re: Тема за политика - България

Мнениеот Alexx » 30 апр 2019 16:50

rhaegar написа:Да, няма. Питай го тия по разградско и кърджалийско за какви се мислят. Те толкова са промили мозъците и на хора по моя край, че не правят разлика между мюсюлмани и турци и се броят за такива също.

Най-малкото турци преди Ататюрк няма. Така,че тези които се пишат за турци в Бъллгария няма как да са турци след като не са живели в Турция,а самата турска нация когато се образува нашите турци са живели в България.

Потребителски аватар
Betchualeng Arnaikem
Контакти:

Мнениеот Betchualeng Arnaikem » 01 май 2019 00:05

Alexx написа:
rhaegar написа:Да, няма. Питай го тия по разградско и кърджалийско за какви се мислят. Те толкова са промили мозъците и на хора по моя край, че не правят разлика между мюсюлмани и турци и се броят за такива също.

Най-малкото турци преди Ататюрк няма. Така,че тези които се пишат за турци в Бъллгария няма как да са турци след като не са живели в Турция,а самата турска нация когато се образува нашите турци са живели в България.

Абре готин, нали турската нация е сбор от някакви хора?!

Хората, които са обявени за турска нация са си същите, наричани османлии преди това. Просто Ататюрк залага на идеята за НАЦИЯ за да намали влиянието на религията, нали пусто право от теократична монархия светска република.
[center]Almereide arh Iruein
ameide neh keuein
ameide neh ekuein
ameide neh etuein
Almereide arh Iruein
[/center]

Потребителски аватар
Alexx
Контакти:

Мнениеот Alexx » 01 май 2019 09:58

Разликата е,че тези събития се случват когато България не е част от Османската империя.

goshev
Контакти:

Мнениеот goshev » 21 май 2019 02:42

Турците са такава мешавица от етноси, че може и зелени да има.

Потребителски аватар
paceto
Контакти:

Мнениеот paceto » 24 май 2019 23:10

NOMER14 написа:24 май е...

Да, и в Момчилград са изпъкнали с интелект.

Изображение

Потребителски аватар
Thsmith
Контакти:

Мнениеот Thsmith » 25 май 2019 21:35

Това са глупости. Нали ти е ясно, че никой от тях не е отишъл понеже така му се е искало? От училище са ги накарали да ходят на някаква глупава манифестация и малчуганите от своя страна са решили да се правят на интересни и да си разнообразят досадното задължение. Нормален резултат. Така се получава при опити да правиш подобни неща изкуствено, а не по желание на участващите.
[center][wrapimg=]https://s31.postimg.cc/edpbxz4ob/Avatar_250.png[/wrapimg]

Sometimes democracy must be bathed in blood.

A.Pinochet[/center]

Потребителски аватар
Der Schmarotzer
Контакти:

Мнениеот Der Schmarotzer » 26 май 2019 18:23

pampi написа:
Thsmith написа:Я сега замести имената и сложи нас и Турски и кажи какво мислиш за такива действия :lol:

“Здравейте!

Помолихте ме да напиша това, което знам за обучението на учителите по История, организирано от МОН.

Такива обучения се провеждат от началото на годината, всяка седмица. Има задължителна квота и от всяка област се изпращат по 3 учители, или експерти от РУО. Досега са обучени 10 групи, по 75 човека всяка. Тъй като капацитетът на всяка зала е ограничен, всяка група е разделена на още 3 такива, на които преподават различни преподаватели от Софийския университет, Югозападния университет, Българската академия на науките, Нов български университет, Шуменския университет.

Част от преподавателите са доц. Антоний Гълъбов и проф. Евелина Келбечева, сигурен съм, че знаете доста неща за тях.

Наименованието на обучението е просто “Обучение на учители по История и цивилизации относно новите учебни програми в десети клас”. Обучението трае 5 дни и е изцяло финансирано от МОН.

От споделения опит с колеги, включени в първите групи, знаехме, че една от “новостите”, които трябва да научим е “че турско робство не е имало” и това е повтаряно и потретяно. На една от последните групи проф. Рая Заимова каза, че “Християнските семейства са давали по едно момче, а те са имало по много, за да има мир и любов и да живеят по-добре” (за кръвния данък); “Девширмето е път към просперитет”; “далеч от центровете на официалната религия българският селянин няма усещане за фатален избор” (за ислямизацията) и че “голяма част от българските светци са наказани със смърт, защото първо са приели исляма, а после са отказали от него”. Във всички групи преподавателите са твърдели, че ислямизацията е била епизодична, не чак толкова агресивна и в голяма степен – доброволна.

Друго, което ме впечатли: за всичките ни нещастия е виновна Русия, като се започне още от походите на княз Светослав през 10 век. Но, ние, българите, цели 7 пъти сме успели да ѝизвием ръцете, включително като сме я принудили да води Освободителната война, която тя въобще не е искала да води. Но сме ѝизвили ръцете! И днес ние трябва да се освободим от тази робска емоционалност, която ни свързва с нея и да спрем да говорим за любов и привързаност към освободителката, което била пълна глупост. На децата вече не трябва да преподаваме факти, години, събития и личности! Трябва да им обясняваме идеологии!

Това било истински важното, за да станат мислещи хора с европейски ценности (доц. Лъчезар Стоянов). Нямало такова нещо като положителни постижения в периода 9 септември 1944 – 10 ноември 1989. Това е най-мракобесният период от българската история! Нищо хубаво не се е случило тогава! И понеже в залата настъпи вълнение, преподавателят повиши тон и рече, това е държавна директива и ние сме ДЛЪЖНИ да преподаваме по този начин, иначе подлежим на съд.

Зададе ни въпроса “Вие искате ли да практикувате тази професия, или не искате?” При което настъпи мълчание, което се запази до края на лекцията… Финалът беше “Вие трябва да знаете, че министерството плаща много пари да сте тук и да правите каквото ви се казва…” (това за парите няколко пъти ни беше натяквано).

Аз знам, че не искам да се преподава по този начин на дъщеря ми! Искам да я науча и да ѝвнуша други ценности. Затова Ви писах, въпреки, признавам си, че ми е притеснено. Но и знам, че ще продължа да си върша работата така, както си знам и както са ме учили далеч по-стойностни хора от тези, с които се сблъсках миналата седмица.

Същото споделиха с мен и други колеги, по време на почивките. За жалост, има и такива, които много старателно си водеха записки, убедени, че това е истинската История на България.

Не знам дали и колко от колегите ми биха се осмелили да потвърдят това. Знаете какъв страх цари в нашата система… Това е.

Успех Ви желая!”

Всичките, които са водели това обучение, са част от номенклатурата на Отворено общество и Америка за България. От там нататък си правете изводите кой, какви тези защитава и защо го прави. Някои от учЕ($)ните ги познавам лично от съвместна работа в научни институции. Повярвайте, за пари ще продадат собствените си родители. Жалко за родителите на някои от тях, които бяха наистина огромни маркери в българската и световната наука.
Ние сме Левски, Левски (София)!!!

Потребителски аватар
Soulen
Контакти:

Мнениеот Soulen » 26 май 2019 23:25

Е то винаги се следва някоя опорна точка. Преди спусната от Москва, сега от Запад.

Между другото за робството съм съгласен, че не е имало. Имало си е Владичество или Иго както Вазов го е нарекъл. Поданик си на империята, но на по-ниско ниво от мюсюлманите. Зверства е имало, но по онова време е факт, че българите през 19 век са живели по-добре от руснаците, които са били крепостни селяни, тоест освободителите са били повече роби от поробените :mrgreen: ю

В сръбските и гръцките учебници никъде не пише за робство.
Sisi 1914 написа:Иначе Ливърпул показа с играта си как се побеждава лидера във Вл.
Честито на всички, които подкрепят отбора от Бирмингам!
:P

Потребителски аватар
Thsmith
Контакти:

Мнениеот Thsmith » 27 май 2019 00:30

To принципно няма как да го пише в учебна литература.... освен ако не е политически мотивирана, а не реална.
[center][wrapimg=]https://s31.postimg.cc/edpbxz4ob/Avatar_250.png[/wrapimg]

Sometimes democracy must be bathed in blood.

A.Pinochet[/center]

Върни се в “Свободна зона”