Аз не разбирам от полиграфи, въпреки че като чета имащи опит с това всичко в пресата изглежда смешно, но разбирам от анализи. Работил съм и знам какво е анализатор. Да се придържам към фактите. Без страсти. Например гръмнали някой на който най-големия бизнес е да речем хотели. Започват спекулации къде бил сгафил с държавата, с кого не си уредил сметките и .т.н. Просто е. Погледнете след година кой държи хотелите му (или бензиностанциите му или който му е там най-едрия бизнес). Случайности няма. Макар и без доказателства лесно се открива истината. Просто вижте на кой устата му е изцапана с шоколад. Той е изял бонбоните и няма нужда от всякакви невероятни версии.
Та за играчите, полиграфа и "подкупите" от ЦСКА.
1. Кой какво купил и уредил не знам, но ФАКТА е, че след скъсяване на дистанцията до 1 точка по една или друга причина съперниците на Лудогорец бяха неадекватни.
Разбира се удобното обяснение го видях по медиите. Ботев били в шок от загубата за купата, а ЧМ тръгнали да проявяват морал и подгонили неверни играчи. С две думи Лудогорец както навремето Левски невинни. Сините ни искаха така без спортни резултати в ШЛ ама били принудени, защото ЦСКА ги изхвърлили, а тях ги заставят да ни заемат мястото. Та и Лудогорец. Сигурно са чакали истински мачове и нямат никаква вина, че пловдивчани са в шок и не им се играе, а ЧМ пък излиза с юношите.
С две думи устата на Лудогорец изцапана с шоколад ама не били изяли те бонбоните. Вероятно някой от Ботев и ЧМ насила ги е тъпкал с шоколад против волята. От там сигурно следва и че са репресирани, сами срещу всички и т.н. Поне такъв е сценария при оригинала на далаверите.
2. Дори и така направено и да го приемем за достоверно никак не се връзва с времето. И то и в двата случая!
Ботев, които са разсипани, без желание да доиграват сезона и подритвайки лятно топката......изведнъж след 3 дни реши, че е преодолял шока и много му се играе. Чак толкова, че 90 минути не пуска гол срещу съперник яростно устремен да бие в този мач. Малка подробност е, че Ботев оздравя толкова бързо за мач срещу ЦСКА. ЦСКА-съперник на Лудогорец.
ЧМ да речем, че е хванал истински престъпници уреждащи мачове. Това е първия от вторите мачове. В смисъл в първата шестица играеш срещу останалите 5 отбора в един тур и после при обратни домакинства още един втори тур. Тоест мача ЧМ-ЦСКА е първия от втория тур. После ЧМ играе срещу всички останали отбори от първата шестица по един мач. Как пък точно при мачове срещу Левски, Ботев, Берое и Лудогорец всичките тези разкрития излязоха точно преди мача с Лудогорец? Отбора претендент на ЦСКА. Какво пречеше да бяха преди някой друг мач и ЧМ да излезе с юношите срещу кой да е друг отбор. Само дето няма смисъл за никой. Виж с юношите в Разград има смисъл за Лудогорец. И още нещо. Мача с Лудогорец е и най-далечния от втория тур. Ако си ги заловил на мача с ЦСКА би трябвало още в следващия мач да последват тези отстранявания, а то се е получило толкова смешно скалъпената комбинация. Изчакваш мачовете срещу всички останали в шестицата да минат и в най-най-последния, с Лудогорец, се сещаш, че имало престъпници. Тая гадна програма! Добре поне, че е първата шестица и има само пет съперника, че ако беше в редовния сезон можеше да се наложи да чакаш и 15 мача докато дойде мача с Лудогорец, че да се сетиш да излезеш с резервите, защото преди половин година някой си уреждал мачове.
3. И понеже цялата схема е толкова недостоверна налице е и план "измъкване" (няма такова нещо). Веднага след последните мачове на Лудогорец и ЦСКА набедените футболисти "решили" (все едно никой не знае от ръководствата на отбора) да изчистят името си. Повторен полиграф, друг резултат, станалое грешка. Тоест няма никакви схеми. Извинявайте. Само за някакви си 3-4 дни се объркахме (от номината за първия полиграф до новината за втория). За няколко дена.....за дните от последния кръг от първенството, колкото да излезем с юношите.
4. Ако всичко беше вярно и ЧМ просто е повел война срещу корупцията, а не защото има някакъв пресантиман към Лудогорец или ЦСКА, то трябваше именно изгонените играчи да играят в последния кръг. Нали са купени от ЦСКА! Предполага се след като са продали душата си на червения дявол именно в мача с Лудогорец да играят на върха на възможностите си! Съвсем в духа на спорта и феърплея гонейки максимума. Ти като ги махаш излиза, че отговаряш на корупцията (ЦСКА си уредили мача с ЧМ) пак с корупция (уреждаш на Лудогорец мача с ЧМ).
5. Малко извън темата с полиграфа, но все така с "уреждащия наред мачове ЦСКА". Вие сериозно ли си мислите, че ЦСКА ако урежда мач ще си уреди този с Верея

? Все си мислех, че сте глупави левскарите и сте от циганското малцинство, но ако това си го мислете генофонда ви е и под техния. Единствения вариант смислен за който се сещам е не защото ЦСКА не може да бие най-слабия, може, но иска да направи някой лев с някакви точни резултати. Тогава обаче възниква друг въпрос. А 3:4? Ако 0:1, съвсем нормален резултат между слабак и силен изглежда на уреден, какво да кажем за 3:4 от слабак който вкарва по един гол от дъжд на вятър, а сега цели 3 и вкарва големи драми в мач пак срещу силен отбор?
И последно. Когато някой тъпанар твърди, че е ощетен от ситуация А, а аз съм облажил с Б, а всъщност е обратното и е много нагъл, предлагам смяна. Да отиде на "по-хубавото", а да ме остави мен да се мъча с лошото.
Та в случая! Предлагам догодина да сменим ролите и да накажем червените. Тоест Лудогорец и Левски да уреждат мачовете, но така че срещу нас съперниците да са изгубили мотивация за игра и да доиграват сезона или да излизат с юношите. Ние ще сме жертвите принудени да играем в такива мачове насила и против волята ни (репресирани сме) без друг избор освен да бием. В същото време организаторите на схемите да страдат, губят точки и бъдат заклеймени като далавераджии. Ако това звучи смешно и недодялано накрая правим втори полиграфи и се извиняваме, че сме се объркали и не са правили никакви схеми. Много шум за няколко дни....ама в тия дни в които са били мачовете ни срещу неиграещи отбори или срещу юноши. Колкото да минат и да си вземем пълния актив от точки. Накрая за благодарност не се занимаваме с нас облажилите, а другите да ги разследват и евентуално изхвърлят от футбола. На мен така ми звучи по-комфортно. Далавери на другите печеливши ние.
Всичко което споменах е видимото и факт. Оставям настрана нефакти, но неща които всеки може да се досети. Например какви далавери и с кого върти собственика на Лудогорец или цинизма да минеш през твърдение, че Жоро Илиев на преклонна възпаст урежда неща срещу любимия си отбор. Всеки с малко акъл може да се досети колко е вярно.
"В началото на 1969 година Левски пък бе превзет от милиционерите и техния клуб Спартак"(Жаклин Михайлов)
50 години без софийския Левски (1914-1969), мир на праха му.