Магията ЦСКА! (Всекидневна)

Модератори: Модератор ЦСКА, paceto, mistreated, kartago, SkArY_9, delqnski47, slavia_forever, Casper, vaskonti, Madridist, Udoji90

Gotzev.88
Контакти:

Re: Магията ЦСКА! (Всекидневна)

Мнениеот Gotzev.88 » 24 май 2019 17:16

Dust написа:И за всичко е виновен един олигарх, зная аз.
У нас в България манталитетът ни е да си мислим, че аз съм перфектния, правя всичко правилно и за неуспехите са виновни други.
Преди 1989 бяха двете отрочета на партията.
След 1989 се появи и други отрочета на партията.
Толкова за футбола у нас.
Но щом само един олигарх е виновен... така да е.
Да ти кажа, той също е виновен, че на стадионите има обелки от семки нечистени от поне 2-3 години и ходенето до тоалетна е в близките храсти.
Да ти споделям ли, че в Ловеч ма чисто нов и ремонтиран стадион с нови тоалетни същите не се отключваха за да не се чистят след това и всеки се облекчаваше из храстите зад сектор В?

За проблемния ни манталитет никога не отричам, писал съм доста за него и преди ;) Олигархът е следствие от него, но е и причина, тъй като мисленето поражда статуквото, но и статуквото поражда мисленето.

Бтл: Преди 1989 и малко след нея, въпреки отрочетата на партията, българският футбол е бил доста по-успешен от сега. Както клубният, така и националният. Да, финансовите разлики с клубовете от западна Европа не са били така непреодолимо и драстично големи, но явно сме правили каквото е необходимо за даденото време и дадените ресурси и въпреки манталитета се е получавало... от време на време.

Dust
Контакти:

Мнениеот Dust » 24 май 2019 17:26

Mitata написа:Преди имахме футболисти, имахме футбол, даже бяхме четвърти в света. В момента нашият футбол е корумпиран, бездарен и се държи от един човек и неговите подопечни послушници, което е недопустимо. Затова нямаме нищо. НИЩО. Така ще е докато този човек дърпа конците.

Преди 7-8 години този човек го нямаше и тогава, като правехме едни класирания на световни и европейски, клубните ни отбори бяха редовни участници в групова фаза на ЕКТ.
Гриша Ганчев написа:До 15 март 2021-а година ЦСКА ще има нов стадион. Реконструиран, по всички изисквания на ФИФА и УЕФА. Ще бъде най-висока категория.

Dust
Контакти:

Мнениеот Dust » 24 май 2019 17:32

Gotzev.88 написа:Бтл: Преди 1989 и малко след нея, въпреки отрочетата на партията, българският футбол е бил доста по-успешен от сега. Както клубният, така и националният. Да, финансовите разлики с клубовете от западна Европа не са били така непреодолимо и драстично големи, но явно сме правили каквото е необходимо за даденото време и дадените ресурси и въпреки манталитета се е получавало... от време на време.

С държавни пари е лесно и структурата на издръжка беше коренно различна.
Днес нещата опират до пазарният принцип, а в тази сфера сме много боси, ние ако не сме боси няма почти 20 години да се движим, като костенурки (икономически и не само)
Също така днес няма дисциплина в подрастващите, но за това според мен отново е виновен един олигарх, той развали и дисциплината.
Да не говорим пък някой като се помисли за голямата работа и почне да се цупи за трансфери и като иде в чужбина и за един полусезон едва събере 100-тина игрови минути, а тук е голяма звезда.
Гриша Ганчев написа:До 15 март 2021-а година ЦСКА ще има нов стадион. Реконструиран, по всички изисквания на ФИФА и УЕФА. Ще бъде най-висока категория.

CaptainBertorelli
Контакти:

Мнениеот CaptainBertorelli » 24 май 2019 17:34

Gotzev.88 написа:
Dust написа:И за всичко е виновен един олигарх, зная аз.
У нас в България манталитетът ни е да си мислим, че аз съм перфектния, правя всичко правилно и за неуспехите са виновни други.
Преди 1989 бяха двете отрочета на партията.
След 1989 се появи и други отрочета на партията.
Толкова за футбола у нас.
Но щом само един олигарх е виновен... така да е.
Да ти кажа, той също е виновен, че на стадионите има обелки от семки нечистени от поне 2-3 години и ходенето до тоалетна е в близките храсти.
Да ти споделям ли, че в Ловеч ма чисто нов и ремонтиран стадион с нови тоалетни същите не се отключваха за да не се чистят след това и всеки се облекчаваше из храстите зад сектор В?

За проблемния ни манталитет никога не отричам, писал съм доста за него и преди ;) Олигархът е следствие от него, но е и причина, тъй като мисленето поражда статуквото, но и статуквото поражда мисленето.

Бтл: Преди 1989 и малко след нея, въпреки отрочетата на партията, българският футбол е бил доста по-успешен от сега. Както клубният, така и националният. Да, финансовите разлики с клубовете от западна Европа не са били така непреодолимо и драстично големи, но явно сме правили каквото е необходимо за даденото време и дадените ресурси и въпреки манталитета се е получавало... от време на време.

По-успешен беше по много причини. Първо, най-добрите футболисти не можеха да излизат в чужбина. Второ, и чужденци нямаше. Съответно на треньорите им се налагаше да скаутват по училища и градинки, а не да ловят бежанци по клипове. Нямаше други забавления за децата, освен да играят навън. Предпочитам да не се връщат онези времена, но има поне едно нещо, което държавата може да направи и сега. Повече пари за масов спорт.
Хайл Мусолини

Dust
Контакти:

Мнениеот Dust » 24 май 2019 17:40

peliforewer написа:Тук изобщо не става дума за националният отбор по футбол на България, който е една менажерска клоака.
Само ми губиш времето,кой е луд да прави селекции да хвърля пари на вятъра за да се подиграват с него разни Кучевци,чинковци,поповци и останалата пасмина като победителя е ясен,това с Европа е бонус,то е черешката на тортата но за да пробиеш в Европа трябва да играеш истински мачове,а не наредени,тогава ще има качество и резултати.Много те моля не ни учи на акъл щото го нямаш,ако си фен на някой отбор пиши си в неговия форум,тук си излишен.

Сега видях що за умнотия си написал, а когато в една дискусия започне да се дискутира личността на опонента е ясен знак, че аргументите са на изчерпване.
А, кой беше ти да казваш, кой е излишен и кой не?

Gotzev.88
Контакти:

Мнениеот Gotzev.88 » 24 май 2019 17:55

Dust
Ок, последно поне от мен. Не е ЕДИН олигарх, да. Сега трови и без това вече отровената атмосфера ЕДИН олигарх, преди са били други, и след време ще са трети. Така както преди са (съ)грешали дадени политици, сега са други, и след време ще са трети. НИЕ сме виновни, че не правим нищо, мълчим и че не можем да им намерим алтернатива. Също и че ние самите не можем да сме алтернатива. Също и че се борим за някакво светло минало :shock: и че си живеем в него, защото ни е страх от настоящето и бъдещето. ТЕ са виновни обаче също, защото допринасят към всеобщото ни безсилие и ирационалност посредством пълната деградация на образователната система и допускането да няма дисциплина още от училищна възраст (ако си учил след 89). Както и защото манипулират мнението на първосигналните доста успешно. А пък малцинството, което знае и може, бива притиснато до стената, оплюто, смачкано и изплюто и в последствие емигрира. Накратко казано и приключвам, защото това вече не е Магията ЦСКА и ставам спам. Когато някой вреди се премахва. Сега трябва да се махне Домусчиев. След време ако се появи нов трябва да се премахане и той, независимо дали е в ЦСКА, Левски, Арда или Атлетик Куклен. Манталитетът по- трудно ще се промени при положение, че романът на Алеко е все така актуален след толкова много години.

Mitata
Контакти:

Мнениеот Mitata » 24 май 2019 18:11

Dust написа:
Mitata написа:Преди имахме футболисти, имахме футбол, даже бяхме четвърти в света. В момента нашият футбол е корумпиран, бездарен и се държи от един човек и неговите подопечни послушници, което е недопустимо. Затова нямаме нищо. НИЩО. Така ще е докато този човек дърпа конците.

Преди 7-8 години този човек го нямаше и тогава, като правехме едни класирания на световни и европейски, клубните ни отбори бяха редовни участници в групова фаза на ЕКТ.

Поне мнавахме успешно през световни и евроквалификации, сега ни бие и куцо и сакато. Клубният ни футбол постигаше много по-добри резултати от настоящите.
В една силно корумпирана среда успех много трудно може да се постигне. Тия не допускат други хора да управляват българския футбол, което говори че това е една авторитарна организация, спъваща развитието. Самият факт, че Човекът и несменяемото от години ръководство на футбола се сдушиха, говори, че скоро успехи на международното футболно поле България няма да има.

Очаквах Ганчев да постигне повече в ЦСКА, да поеме по-голям риск. Но изглежда не му се рискува и чака по-добри времена. Проблемът е, че времето тече и с всяка изминала година ставаме все по-слаби. Колкото по-надълбоко дълбаем, толкова по-трудно би било едно евентуално изкачване нагоре.
ЦСКА, ЦСКА всичко започва и свършва така,
ЦСКА, ЦСКА, затова е измислен света!

Kiril2681

Мнениеот Kiril2681 » 24 май 2019 18:17

Чета ли чета....Обаче, май трябва да тръгвам - Ил.Илиев ме покани за вратар, щот съм бил дебел и съм пълнел вратата почти както Сидибе пълнеше терена преди време :) Не знам, малко се назлъндисвам ( баси думата!,пфууу ), може да не му стана вратар на морето, защото пък адаша Киро от Разград ме иска за съдия...ама помощник - главният си бил добре, умствено де :) А пък и някъде четох, че за да си в Ч.Море, трябва преди това да минеш детектор на лъжата - уффф, ми ако ме питат за онази тревица?! :) Аре, пичове, време е за Армията, останалото е просто суета :)
от Kris_men2000 » 31 юли 2019 00:31

Целият проблем на Левски не е в ръководството или в славинизацията а в това , че 90% от феновете са тъпи като магарета и грам не разбират от футбол

Потребителски аватар
rebelheartous
Контакти:

Мнениеот rebelheartous » 24 май 2019 18:18

Dust написа:Преди 7-8 години този човек го нямаше и тогава, като правехме едни класирания на световни и европейски, клубните ни отбори бяха редовни участници в групова фаза на ЕКТ.

Да, и БГ отбор не можеше и да си помисли да участва 2 пъти в групи на ШЛ, камо ли и точки да взима, че и победи. Айде стига глупости.

Dust
Контакти:

Мнениеот Dust » 24 май 2019 18:23

Mitata написа:Поне мнавахме успешно през световни и евроквалификации, сега ни бие и куцо и сакато. Клубният ни футбол постигаше много по-добри резултати от настоящите

Това кога бре човек, защото под успешно преминаване на квалификации единствено разбирам да се класираме, а ние от 2004 стъпвали ли сме на световна и европейска футболна сцена на национално ниво?
Този период съвпада след появата на Литекс и ГГ във футбола.

Какво точно сме постигнали на клубно ниво, като махнеш участията на Лудогорец в ЕКТ?

Хубаво е да свалим цветните очила иначе няма излизане от омагьосаният кръг.

Върни се в “ЦСКА”