Какво се случва с Арсенал - новини, мнения, анализи
Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, Madridist
-
- Контакти:
Re: Какво се случва с Арсенал - новини, мнения, анализи
Ще споделя и още нещо, над което се замислих в последните дни. Ситуацията при нас преди финала в ЛЕ е много деликатна за мен. Какво имам предвид ли? Ами от една страна предполагам на всички е ясно, че с този състав принципно нямаме място в ШЛ, имаме прекалено много пробойни и дупки за запълване. Дори да приемем, че спечелим ЛЕ и се класираме в ШЛ, а там излезем от групите, то на 1/8 финал Байерн, Барса, ПСЖ или който и да е най-вероятно пак ще си прави гарва с нас и ще трябва да преглътнем поредното ужение. От друга страна пък загуба на финала и неучастие за трета поредна година в ШЛ би означавало почти нищожен шанс да привлечем какъвто и да е добър футболист (имам предвид значително над средното за отбора) и още по-лошото е, че при такъв сценарий малкото читави футболисти като Обамеянг, Лаказет и Торейра предполагам биха поискали трансфер в клуб, редовно играещ в ШЛ, тъй като колкото и конкурентна да е ВЛ, то мачовете в "Турнира на богатите" си носят съвсем друг заряд и емоция. А най-лошото в цялата ситуация около клуба за мен е, че дори и да спечелим ЛЕ и да се класираме за ШЛ, то изглежда много малко вероятно (по вероятно ми се струва утре да видим Халеевата комета да преминава близо до Земята) от "ръководството" да отпуснат АДЕКВАТЕН бюджет за селекция, защото съгласете се, че тиражирани 40-50 милиона паунда са абсолютна смехория и общо взето с тях и без тях е все тая. Естествено най-добрият вариант е без значение от изхода на финала, отборът да бъде генерално подновен и подсилен с нови футболисти, с което "ръководството" да покаже АМБИЦИИ за бъдещи успехи, но...това в скобите по-нагоре важи и тук. Така че ако мога да се изразя леко математически - за мен "няма реални решения". 

Без битка няма победа!
- Udoji90
- Контакти:
Същото нещо си го мисля и аз от доста време. Даже май някъде по-назад го споделих, но само с 2-3 изречения. Че сегашният Арсенал няма класа за ШЛ, едва ли някой трезвомислещ ще го отрече. Приходите от нея обаче са по-големи от тези в ЛЕ и като се има предвид, че Крьонке не иска да вложи нищо от себе си, то клубът сам трябва да си заслужи повече. Да не говорим, че на най-класните футболисти им се играе в ШЛ и биха напуснали, ако всяка година са принудени да се задоволят с ЛЕ. Общо взето и двата възможни развоя (ШЛ и ЛЕ) крият подводни камъни, но ШЛ е по-малкото зло според мен. Иначе ще продължим да се въртим в омагьосания кръг, в който сме в момента: не се отделят значителни средства за подобряване на състава
не сме конкурентни в първенството
не успяваме да се доберем до ШЛ
не идват добри приходи от ЕКТ
не се отделят значителни средства за подобряване на състава и т.н. отново и отново. От него можеш да се измъкнеш по два начина. Първият е собственикът да вложи повече средства, което е твърде малко вероятно в нашия случай. Вторият е да надскочиш себе си и да влезеш в ШЛ със състав на ниво ЛЕ (и по възможност няколко поредни пъти, за да обърнеш спиралата във възходяща посока). Трети вероятно има също и той е да намираш евтини качествени футболисти, но при сегашното състояние на пазара е доста по-трудно осъществимо, а след напускането на Мислинтат - още по-трудно.

Valencia, Arsenal, Pink Floyd, Alice In Chains...
На мен най-ми хареса отбелязването на факта,че Ман Сити със спечелената титла се изравнява със Съндърланд и Челси по спечелени титли изобщо - по 6. Като добавим факта,че това натрупване е получено в последните 10-15 години,показва,че всичко е само заради парите. Просто периода е такъв.
Arsenal- a new era begins ! Again!...
Разсъжденията по горе само доказват,колко вредни са шейховете ,заедно с Абрамович(който си е нещо,като шейх) за футбола изобщо. Естествено,че трябва да спечелим ЛЕ и да играем в ШЛ. Да не забравяме ,че има трансферен прозорец и няма как да се знае,дали отборът ни ще бъде размазан от Байерн на 1/8 финал още от сега.
Само си представете следната ситуация.Събужда се една сутрин Шейх Мансур и решава,че вече не му се занимава със Сити ,а иска да купи Арсенал.И какво ще стане тогава? Изведнъж всички футболисти ще заобичат Арсенал и на всички много ще им се играе в този отбор. На мен това ми звучи малко гадничко. Като се замисли човек ,точно такава история им се случи на Гражданите в недалечното минало. А някой помни ли,че в един и същ ден на сезон 1997/98 Тони Адамс вдигна купата във ВЛ,и по същото време Сити загуби мачът си от Чемпиъншип и изпадна в League 1. Това ми се е забило в главата,понеже го гледах тогава по Sky sports и си спомням тълпата,която беше обкръжила стадиона и искаше да линчува футболистите и шефовете. Разбира се тези събития се разиграха на стария Мейн Роуд,понеже още никой не беше подарил чисто новичък стадион на Шейха.
Май дългичко ми стана писането,но накратко исках да кажа,че въпреки кусурите и всички неща,които ни ядосват в отбора на Арсенал,трябва да сме горди с отбора и да знаем,че начинът по който той функционира е доста по-близък до истината от балоните ,които надуват Шейха и Абрамович. Ливърпул също работят с нашата схема,Тотнъм също (макар че новият им стадион тепърва ще им създава ядове),за което заслужават уважение. За Ман Юнайтед ми е трудно да преценя към коя група спадат.
Само си представете следната ситуация.Събужда се една сутрин Шейх Мансур и решава,че вече не му се занимава със Сити ,а иска да купи Арсенал.И какво ще стане тогава? Изведнъж всички футболисти ще заобичат Арсенал и на всички много ще им се играе в този отбор. На мен това ми звучи малко гадничко. Като се замисли човек ,точно такава история им се случи на Гражданите в недалечното минало. А някой помни ли,че в един и същ ден на сезон 1997/98 Тони Адамс вдигна купата във ВЛ,и по същото време Сити загуби мачът си от Чемпиъншип и изпадна в League 1. Това ми се е забило в главата,понеже го гледах тогава по Sky sports и си спомням тълпата,която беше обкръжила стадиона и искаше да линчува футболистите и шефовете. Разбира се тези събития се разиграха на стария Мейн Роуд,понеже още никой не беше подарил чисто новичък стадион на Шейха.
Май дългичко ми стана писането,но накратко исках да кажа,че въпреки кусурите и всички неща,които ни ядосват в отбора на Арсенал,трябва да сме горди с отбора и да знаем,че начинът по който той функционира е доста по-близък до истината от балоните ,които надуват Шейха и Абрамович. Ливърпул също работят с нашата схема,Тотнъм също (макар че новият им стадион тепърва ще им създава ядове),за което заслужават уважение. За Ман Юнайтед ми е трудно да преценя към коя група спадат.
- Udoji90
- Контакти:
Това лято след година прекъсване отново ще има Emirates Cup. Този път обаче няма да участват 4 отбора, а ще имаме само един мач с Лион на 28.07. По-рано същия ден в женския вариант на двубоя нашите дами ще срещнат тези на Байерн.
Valencia, Arsenal, Pink Floyd, Alice In Chains...
-
- Контакти:
Udoji90 написа:Това лято след година прекъсване отново ще има Emirates Cup. Този път обаче няма да участват 4 отбора, а ще имаме само един мач с Лион на 28.07. По-рано същия ден в женския вариант на двубоя нашите дами ще срещнат тези на Байерн.
Ами няма да е лошо около този мач да договорим някой от играчите на "хлапетата", макар че ми се струва почти невероятно.
Без битка няма победа!
-
- Контакти:
hydetoshi написа:Разсъжденията по горе само доказват,колко вредни са шейховете ,заедно с Абрамович(който си е нещо,като шейх) за футбола изобщо. Естествено,че трябва да спечелим ЛЕ и да играем в ШЛ. Да не забравяме ,че има трансферен прозорец и няма как да се знае,дали отборът ни ще бъде размазан от Байерн на 1/8 финал още от сега.
Поздравявам те за този коментар и ти стискам ръката (макар и виртуално)

Без битка няма победа!
-
- Контакти:
We are very disappointed to announce that Henrikh Mkhitaryan will not be travelling with the squad for our Uefa Europa League final against Chelsea.
We have thoroughly explored all the options for Micki to be part of the squad but after discussing this with Micki and his family we have collectively agreed he will not be in our travelling party.
We have written to Uefa expressing our deep concerns about this situation. Micki has been a key player in our run to the final so this is a big loss for us from a team perspective.
We’re also very sad that a player will miss out on a major European final in circumstances such as this, as it is something that comes along very rarely in a footballer’s career.
Micki will continue to be part of our preparations until we depart for Baku at the weekend.
https://www.arsenal.com/news/henrikh-mkhitaryan-miss-europa-league-final
И без друго опциите в средата на терена не са много откъм брой и класа... Сега съставът за финала май е съвсем предвидим.
Без битка няма победа!
Някаква причина поради която нямаме темичка за мача ни ?
Това е мача на десетилетието за нас и аз вече взех да се вълнувам !
miro_rz написа:Някаква причина поради която нямаме темичка за мача ни ?
Споко! Има време -цяла седмица.
Аз за сега се притеснявам повече от това,че няма желаещи да бият път до Баку. Тия от УЕФА са тарикати и като нищо накрая могат да направят промоция на билетите от типа "Два за лев",че да успеят да напълнят стадиона.