Soulen написа:Е ти сигурно не си чел книгата. В нея си е чисто луда към края. Само че в сериала го направиха идиотски все едно от нищото дойде това нейно действие само заради някъв шок да има. От тука само Регъра е по-запознат от мен и ей го предния път ме затапи с имената на копелетата
Честно казано всичко без Сандор беше много зле. Убиха ритуално arca на ланистърите. Пълна пародия, не знам как не ги е срам да се разхождат по улиците dumb and dumber след това фиаско.
Ем, първите три съм чел, там не я изкарват луда, въпреки баща й, брат й, цялото й потекло, монетата, която се обръщала, когато се роди Таргариен и прочие. Не знам как е в следващите книги, дали постепенно й разхлопват дъските, но за мен е изключително неубедително това, което направиха с Денерис в сериала. Превъртането й е реалистично и логично по принцип. Не заради рода й, а заради това, което й се случи, откакто стъпи в Драконов камък - смъртта на Джора и Мисандей, смъртта на драконите й, разбирането, че друг има повече право на трона от нея, а тя се е заблуждавала през целия си живо, разбирането, че е сама и не я обичат и т.н.
И както си е логично от човешка гледна точка това превъртане, така и то не кореспондира с образа, който писател и сценаристи са й изграждали толкова време. Сега чета коментари, че Денерис била горила и убивала този или онзи в предишни моменти, което било индикация, че можело да влезе в ку-ку редиците на предшествениците си, но всъщност всички, които бяха избити по нейна заповед, докато се движеше към Вестерос си заслужаваха съдбата и сред тях не е имало невинни, още по-малко пък деца. Баща и син Тарли сами избраха участта си.
За мен е пълен нонсенс такова развитие на перасонажи. Писане заради самото писане, писане за ситуации. Получава се един миш-маш. Ако пишеш фентъзи, пиши фентъзи. Ако пишеш психологически роман, пиши като Достоевски. Не, че Джордж Мартин или някой от сценаристите може да пише като Достоевски, де

Честно казано вече не мисля, че и самият писател може да се справи убедително с финала на това, което е започнал, по-добре да го остави недовършено
Поне феновете ще могат да творят във въображението си края на сагата, както го правят в последните 3-4 години.
Иначе, сега е по-добре да оставят Денерис жива, да управлява сама народ, който я мрази.
Теоретично се покрива с bitersweet-края, който Джордж Мартин има намерение да прави в срок от 10 до 15 години.
Всичко друго ще е още по-голяма боза. Джон или Аря да я коли, па после да избират Крал...
Краят на двамата Ланистър - подигравка и половина. Та пророчества ли не бяха, та предсказания - накрая ги затрупаха у мазето, до компотите и лютеницата
На Сандро брат му - като Оливър Харди

Йебем ти и многогодишното гласене за епохална битка.
Всъщност, май ми хареса нещо в епизода

Хареса ми как творението на Кибърн разби главата на автора си. Горе-долу и авторите на "Игра на тронове"(сценаристи, но с голяма вероятност и писател) така ще разбият творението си.