Game of Thrones / Игра на тронове / Домът на дракона

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
Groucho
Контакти:

Re: Game of Thrones / Игра на тронове

Мнениеот Groucho » 03 май 2019 10:36

Баси вариантите сте измислили :lol:

rhaegar написа:Може би Бран иска да мандръса Денерис. При едно такова развитие, току виж се оказал женен за нея. :lol:

Бран е Триоката Врана. С тоя чин не може да мандръса само Денерис. Триоката врана трябва да мандръса три жени: Денерис, Мисандей и може би Церсей :roll: :lol:

Потребителски аватар
paceto
Контакти:

Мнениеот paceto » 03 май 2019 19:33

rhaegar написа:
paceto написа:Ами тези герои ще са си живи след това, но вероятно с някои други промени по характера и определени събития не толкова важни за главната история. Например ако Регар победи в тази битка то Нед Старк вероятно ще разбере цялата истина за бунта, че е бил върху основата на лъжа и Регар няма да е оставил сама Лиана Старк в кулата и Нед като пристигне уж да я спасява тя самата ще му каже истината, а може и този път да не умре при раждането. Не се знае какви усложнения са станали по време на бременността и вероятно умира защото се е налагала да се крие, да бяга от това, че чака дете от Регар след като е обещана на Робърт. Така Джон няма да е копеле и още от малък ще си се казва Егон понеже няма да се крие след като Робърт ще е умрял в битката и няма да има опасност за него. В същото време благодарение на тази сватба Старк и Таргариен застават заедно като най близки родове и едните управляват Севера, а другите Юга.

По този начин Краля на нощта ще остане жив, но няма да тръгне да завладява светът понеже събитията ще са променени или ако тръгне то с помощта на Таргариен и повечето дракони по това време ще е по лесно да се спрат и по на време. Въпроса е дали ще остави някакви знаци за заплахата от Север докато променя миналото и така те да вземат мерки докато е време. След като родът остава на власт те ще могат по този начин да съберат още по голяма войска от целият континент и направо да ги погнат отвъд Вала или до самият Вал. Има и още нещо и то е ако промени по този начин миналото то те няма да имат шанс да преминат Вала понеже няма да има НК дракон, а и магиите вплетени в ледът няма да са паднали, а знаем че магията падна благодарение на Бран след като мина през Вала на връщане.

1. Регар вече е оставил Лиана сама, след като е отишъл да се бие на Тризъбеца.
2. Джон няма как (или поне е много малко вероятно) да се казва Егон. Регар вече има син с това име, който би трябвало да оцелее в този алтернативен вариант.
3. Таргариен нямат НИКАКВИ дракони по това време. Те ако имаха, нямаше да има ни бунт, ни нищо.

Може би Бран иска да мандръса Денерис. При едно такова развитие, току виж се оказал женен за нея. :lol:

Регар е оставил Лиана, ама все пак ще се върне и тя няма да е сама при раждането. Все пак не знаем колко време е минало от края на битката с Робърт и пристигнато на Нед при кулата, а до колкото знам дори самият той е бил при Тризъбеца и се е бил. Името не е толкова важно, а и все пак е странно че Лиана му дава това име и тя не знае, че другият син на Регар е мъртъв понеже това става почти веднага след смъртта и на Регар. Съмнявам се да са и казали за тези неща там в тази кула особено когато чака дете не би трябвало да и говорят подобни работи. :mrgreen:

Да, вярно за драконите бях забравил, че по това време вече ги няма. Заради намесата пък на Бран може и да са останали, защото пипнеш ли историята в миналото се променят доста неща и може драконите вече да не са изчезнали по време на бунта, а може и въобще да няма бунт. Варианти много и аз ако трябваше да пиша подобна сцена за край бих изтрил бунта и ще кажа на всички за любовта между Лиана и Регар и ако Робърт е против това, защото все пак е била обещана на него ще се срещнат двамата в мъжки дуел на честта както е най правилно, а не да се въвлича целият континент на война заради една несподелена любов.

Сега се сетих, че май Регар казва, че е отвлякъл Лиана и я изнасилил и имали информация защо е казал за тази лъжа? В книгите придържат ли си поне за сега към старата версия каквато знаехме до преди сезон 6?

Потребителски аватар
rhaegar
Контакти:

Мнениеот rhaegar » 04 май 2019 00:21

paceto написа:Регар е оставил Лиана, ама все пак ще се върне и тя няма да е сама при раждането. Все пак не знаем колко време е минало от края на битката с Робърт и пристигнато на Нед при кулата, а до колкото знам дори самият той е бил при Тризъбеца и се е бил. Името не е толкова важно, а и все пак е странно че Лиана му дава това име и тя не знае, че другият син на Регар е мъртъв понеже това става почти веднага след смъртта и на Регар. Съмнявам се да са и казали за тези неща там в тази кула особено когато чака дете не би трябвало да и говорят подобни работи. :mrgreen:

Да, вярно за драконите бях забравил, че по това време вече ги няма. Заради намесата пък на Бран може и да са останали, защото пипнеш ли историята в миналото се променят доста неща и може драконите вече да не са изчезнали по време на бунта, а може и въобще да няма бунт. Варианти много и аз ако трябваше да пиша подобна сцена за край бих изтрил бунта и ще кажа на всички за любовта между Лиана и Регар и ако Робърт е против това, защото все пак е била обещана на него ще се срещнат двамата в мъжки дуел на честта както е най правилно, а не да се въвлича целият континент на война заради една несподелена любов.

Сега се сетих, че май Регар казва, че е отвлякъл Лиана и я изнасилил и имали информация защо е казал за тази лъжа? В книгите придържат ли си поне за сега към старата версия каквато знаехме до преди сезон 6?

То отвличането и изнасилването са гледна точка на Старките и Робърт. Доста вероятно е Лиана да е тръгнала съвсем доброволно. Намеци за събитията от страна на Баристан, че дори и Визерис, подсказват друго. Отделно, Лиана не е особено очарована от идеята да се ожени за Робърт, защото той "не може да остане в едно легло", или нещо подобно, не претендирам да цитирам дословно. Като гледам сцената в сериала, дето се женят, не ми изглежда много "отвлечена и изнасилена". Пък да видим какво ще ни представи Мартин.

Колкото до името, ако някое пророчество е казало на Регар, че синът му (общаният принц а-у) трябва да се казва Егон, добре, ама чак толкова детайлно да е било се съмнявам. Според мен го праснаха така, защото съвсем задраскаха от сериала образа на (f)Aegon и не им се е занимавало да мислят ново име.

То Робърт и Регар се срещат в "мъжки дуел", само че с малки армийки около тях. :mrgreen: В 99 от 100 случая, със или без армия, резултатът ще е същия. Регар е рицар и приличен воин, младият Робърт е чудовище, отстъпващ по физическа сила почти само на Планината и като умения на Артър Дейн, Джейми, може би още двама-трима рицари и до там. Едно в едно Регар няма почти никакъв шанс.
Blue_Girl написа:Аз мисля, когато се налага

Изображение

Потребителски аватар
paceto
Контакти:

Мнениеот paceto » 04 май 2019 00:48

Те в сериала си го показаха в края на миналият сезон, че те се женят и се обичат един друг и е нямало отвличане като Бран го знае това, но ще го видиш като стигнеш до това. Дори самият Бран не знаеше докато не се срещна със Сам и той му каза, че е открил информация в една от книгите в Цитаделата, въпреки че Джили я намери и Сам тогава дори не обърна внимание какво му каза понеже беше бесен на мейстерите там, че не му вярват за заплахата от Север. Дори самият актьор в интервюта казва това, че не той го е открил това, но героят му краде информацията все едно той го открил понеже казва на Джон точно, че той я е открил и някак си не било честно спрямо Джили. :mrgreen:

Тогава Сам накара Бран да види това минало и тази сватба и той се пренесе точно там и видя церемонията и след това му стана ясно, че Джон/Егон е законен наследник на трона и трябва да му кажат, което и става в този сега сезон още в първият епизод. :mrgreen: В края на сезон 6 Бран чу какво казва Лиана на Нед с последният си дъх, а именно че Джон е син на Регар, но тогава не му стана ясно, че не е било изнасилване и че не е била отвлечена като дори казва на Сам, че Джон не се казва Джон Сняг, а Джон Пясък понеже копелетата родени в Дорн носят името пясък. След това Сам каза точно това за сватбата и че Джон не е незаконен син на Регар, а законен. Е вече е друг въпроса дали брака може да се приеме като официален понеже церемонията е била проведена в тайна, ама това си е юридическа гледна точка и не е толкова важна, но може да се ползва като оправдание, че не може да седне той на трона, а Денерис.

[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=ALrNcukcaag[/youtube]

Иначе в едно от предните виждания на Бран вижда самата битка при Кулата и именно с Arthur Dayne, която бе епична, но разказана по съвсем друг начин от северняците понеже битката свърша по различен начин. :lol:

[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=5aO_CsqfBAo[/youtube]

Потребителски аватар
rhaegar
Контакти:

Мнениеот rhaegar » 04 май 2019 01:08

Знам, хвърлял съм едно око на тия сцени.

Дразни ме как са направили Дейн да се бие с 2 меча, а неговото оръжие е може би най-легендарното в цялата поредица. И там трябва да са трима от белите плащове, а не двама. Е такива дребни неща ако са пипнати по-точно могат да докарат феновете на книгите до бурна радост. Вместо това им се е досвидяло за още един актьор, пък другият е нинджа с 2 ножа. :lol:

В крайна сметка, ако Ерис не беше пълен откачалник, който убива жестоко бащата и брата на Нед, можеше и да избегнат войната. Независимо дали е отвлечена, или е тръгнала доброволно.

Изображение

Потребителски аватар
Furious_Monk

Мнениеот Furious_Monk » 04 май 2019 01:23

Groucho написа:Баси вариантите сте измислили :lol:

rhaegar написа:Може би Бран иска да мандръса Денерис. При едно такова развитие, току виж се оказал женен за нея. :lol:

Бран е Триоката Врана. С тоя чин не може да мандръса само Денерис. Триоката врана трябва да мандръса три жени: Денерис, Мисандей и може би Церсей :roll: :lol:

Фентъзито има лошата страна да кара хора които не могат да пишат, да го правят с цяло сърце. Някои от тях дори и стават сценаристи сред време..

Важното е човек да се забавлява докато го прави.

Иначе се очертават зрелищни битки, при това още по-видими, ако този път Господаря на Светлината се включи в битката между живите.

[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=Igt1iZHJbwU[/youtube]
Дали Кроос и Модрич все още са най-добрите? В сравнение с кого?
Анчелоти.

Потребителски аватар
rhaegar
Контакти:

Мнениеот rhaegar » 04 май 2019 02:04

Тва с външния вид на героите не е толкова дразнещо май. Разбирам защо Денерис и Санса не са ги направили на по 13-14, както реално трябва да са. Напряга ме единствено Кейтлин, която е около 34-5 в началото на сериала, а изглежда все едно е родила и Нед, не само децата му. Ама пък за да са по-големи децата, редно е и нея да състарят малко. Не чак толкова де, направо са се престарали.

Можеха и едни лилави лещи да сложат на Емилия Кларк, ама ае, чак толкова да не издребняваме. :lol:

Изображение

Потребителски аватар
paceto
Контакти:

Мнениеот paceto » 04 май 2019 02:52

Те я рисуват доста секси на някои места. :mrgreen:

Изображение

Изображение

Емилия Кларк сподели преди дни, че епизод 5 ще бъде нещо страхотно и хората да гледат епизода на колкото се може по голям телевизор. :oops: :mrgreen: Джон пък споделил, че любимият му епизод бил следващият т.е. 4-ти, ама ще видим защо го определя като такъв.

Plovdiv_1926
Контакти:

Мнениеот Plovdiv_1926 » 04 май 2019 18:10

rhaegar написа: В крайна сметка, ако Ерис не беше пълен откачалник, който убива жестоко бащата и брата на Нед, можеше и да избегнат войната. Независимо дали е отвлечена, или е тръгнала доброволно.

Аз все още се надявам поне в книгите Бран да е причината за лудостта на Лудия крал. По същия начин, както побърка Ходор, да го направи и с Ерис, репликата Burn them all не ми се струва много случайна- огънят е това, което спира армиите им. Един вид, за да се отблъсне найт кинга е било необходимо да се случи всичко преди това- свалянето на Таргериъните, убийството на Робърт, убийството на Нед и т.н. Всичко е било част от голямата картина. В сериала изгубих надежда да се случи, ще видим в книгите, макар че дядката май има липса на идеи и не са само финансови причината, за да не ги довършва.
Един света, един света и черно-бяла е любовта...

Потребителски аватар
paceto
Контакти:

Мнениеот paceto » 04 май 2019 19:19

Трябваше да прочета един материал, за да видя това, което до сега ми отбягваше в интрото. Виждаме, че в един от пръстените се виждат 4 дракона? Какво искат да ни кажат с това, че ще се появяват още 2 дракона или като препратка за 4-ма Таргариен? :unsure:

Изображение

Денерис, Джон, Тирион и евентуално детето на първите двама?
Прочетох и нещо интересно и не е лошо да се замисли с оглед, че споменах преди за Златната армия, че само един път са прекъсвали договора си и то в полза на Таргариен та ето какво пише тук и не е лошо да се помисли и върху този вариант.

Като стана въпрос за Хари Стриклънд – в негово лице имаме единствения нов герой в този епизод. Играе го германецът Марк Рисман, който може да ви е познат от кратката си роля в The Last Kingdom. Този образ е доста променен спрямо странстващия Стриклънд в книгите, но причините за това са повече от очевидни – НВО няма за кога да ни занимава с всички герои около ръководния съвет на Златния отряд. Филмовият Стриклънд вероятно ще обедини образите на много от тях – литературния Стриклънд, сър Джон Конингтън, а защо не и младия Гриф? Златният отряд е известен с това, че винаги е бил съставен от изгнаници от Седемте кралства. Дали пък капитан Стриклънд не е четвъртият дракон от интрото на сериала? Със сигурност решението на НВО да кастнат рус актьор цели да ни накара да си зададем точно тези въпроси. А дали ще се окаже така – ще видим.

Изображение

Върни се в “Свободна зона”