Шампионска лига - сезон 2018/2019

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

THE G.A.M.E

Re: Шампионска лига - сезон 2018/2019

Мнениеот THE G.A.M.E » 02 май 2019 00:43

Днешният футбол е игра на ситуации.
Който създава много ситуации за гол определено е добър отбор.
Но по добрият е този, който оползотворява положенията си, без значение колко са на брой.

Барса имаха 5-6 ситуации, от които реализираха половината.
Ливърпул имаха долу-горе толкова, 3-4 ги преброих аз сериозните, и си останаха с нулата.
Не мисля, че Клоп е кой знае колко виновен.
Ако не реализираш положенията си, когато играеш атакуващо, как ще ги реализираш на контра ? :roll:
Дарвин е в грешка !
Човекът не е произлязал от маймуната !
Oт маймуната човек, никога не е ставало... Но за обратното, никога не е късно !

Image Image

Потребителски аватар
Groucho
Контакти:

Мнениеот Groucho » 02 май 2019 00:44

Заслужена победа за Барселона. Ливърпул изпусна две-три добри положения за гол при 0-1, после почна да гони дивото.

Потребителски аватар
Thsmith
Контакти:

Мнениеот Thsmith » 02 май 2019 00:46

Furious_Monk написа:
Thsmith написа:Гледах само 20 тина минути от мача, но пак ще повторя мнението си още от както почна Валверде в барса. Този човек е първия свестен треньор, който имат от мнооого години. барса играе грамотно, а не се опитва само да си подава топката и каквото стане. Жалко, че не го взехме в Реал преди време. Определено заслужават най много да триумфират за разлика от предишните им купи, които бяха изцяло благодарение на странични фактори и рани фантомни дузпи, червени картони, голове от засади и тн.

Там е работата, че за някои техни фенове, ако не бе Валверде начело на техния отбор, днес вероятно щяха да бият с 5-6 на 0. :lol:

Те са сбъркани : ) Иначе няма как иначе да харесваш това което наричаха футбол до преди Валверде с мачкането на топчето. Аз не го казвам само с оглед този резултат, а го повтарям от доста време. Дори в мачовете с Реал ми беше направил впечатление, че барса играе много, много по грамотно и прилично. Няма я вече онази мания да мачкат топчето и разни пъпеши на тъч линичата, които разчитат само рефера да промени развоя на мача или меси нещо да избухне. Сега се вижда някаква тактическа мисъл и идея какво точно се търси и защо се прави.

Sometimes democracy must be bathed in blood.

A.Pinochet

Потребителски аватар
Thsmith
Контакти:

Мнениеот Thsmith » 02 май 2019 00:48

kingofpop написа:
Thsmith написа:Гледах само 20 тина минути от мача, но пак ще повторя мнението си още от както почна Валверде в барса. Този човек е първия свестен треньор, който имат от мнооого години. барса играе грамотно, а не се опитва само да си подава топката и каквото стане. Жалко, че не го взехме в Реал преди време. Определено заслужават най много да триумфират за разлика от предишните им купи, които бяха изцяло благодарение на странични фактори и рани фантомни дузпи, червени картони, голове от засади и тн.

ко рече ? :roll:

Нещо неясно ли има?

paceto написа:
Питай феновете им какво мислят по въпроса или само се порови в раздела им относно треньора. :mrgreen:
Те искат да се маха час по скоро и милеят да си върнат Пепчо. :lol:

Аз не се интересувам какво мислят те, просто изразявам мнението си.
Иначе и аз бих искал да върнат някакъв подобен тик таковец, че с този вече приличат на отбор. :lol:

A.Pinochet

Потребителски аватар
rebelheartous
Контакти:

Мнениеот rebelheartous » 02 май 2019 00:53

Валверде си е добър треньор още от двата си периода в Билбао. Но може да практикува една идея по-изобретателни тактики и схеми. Реално без головете на Меси мачът си вървеше към 1:0, което нямаше да е никак устройващ резултат.

Потребителски аватар
kingofpop
Контакти:

Мнениеот kingofpop » 02 май 2019 00:55

Thsmith написа:
kingofpop написа:

ко рече ? :roll:

Нещо неясно ли има?

paceto написа:
Питай феновете им какво мислят по въпроса или само се порови в раздела им относно треньора. :mrgreen:
Те искат да се маха час по скоро и милеят да си върнат Пепчо. :lol:

Аз не се интересувам какво мислят те, просто изразявам мнението си.
Иначе и аз бих искал да върнат някакъв подобен тик таковец, че с този вече приличат на отбор. :lol:

ами доста неясни неща има....не знам дали си сериозен или се шегуваш, щото ако наричаш титлата ни от 2015-та съдийска значи по-добре се застреляй

тогава тотлано надиграхме шампионите на Англия, Франция, Германия и Италия и някакъв пич с голф аватар(сори, ама си ми смешен) да каже ПО НАВИК, че пак е съдийски спечелена...при положение, че от последните 3 титли на Реал 2 лично за мен са съдийски, но не ми се спори.........е няма как да го приема за нормално това и да остана пасивен, СОРИ
ralka_levskarka написа:Голяма радост. Човек ще си помисли, че вкарват на Тер Щеген заеби.. След няколко месеца Вила да не се чудят откъде им е дошло :mrgreen: Иначе малките не цъкат лошо. Елиът изпъква и всичко хубаво идва от него.

:lol:

Потребителски аватар
Groucho
Контакти:

Мнениеот Groucho » 02 май 2019 01:01

THE G.A.M.E написа:Не мисля, че Клоп е кой знае колко виновен.
Ако не реализираш положенията си, когато играеш атакуващо, как ще ги реализираш на контра ? :roll:

Точно. И според мен не трябва да се търси вина на Клоп. Все тая дали ще нареди бъркането на бетон или открита игра, ако футболистите не изпълнят нужното. Ако има някой виновен за Ливърпул в този мач, това са предните хора на отбора. Имаха предостатъчно положения да отбележат.

Потребителски аватар
Thsmith
Контакти:

Мнениеот Thsmith » 02 май 2019 01:04

kingofpop написа:
тогава тотлано надиграхме шампионите на Англия, Франция, Германия и Италия и някакъв пич с голф аватар(сори, ама си ми смешен) да каже ПО НАВИК, че пак е съдийски спечелена...при положение, че от последните 3 титли на Реал 2 лично за мен и са съдийски, но не ми се спори.........е няма как да го приема за нормално това и да остана пасивен, СОРИ

Зарежи тези глупости, мен с подобни тези няма как да ме убедиш в абсолютно нищо. Няма никакво значение как си играл, колко пъти си си подавал топката, колко удара си имал или какъв късмет те е гонило. Говорим за конкретни ситуации.
Като се почне от първата ви купа с елиминирането на Милан и отмяната на редовен гол на жабарите, финала с Арсенал и гола от засада + червения на лемън, след това онзи цирк с Челси при втората купа, преди това продължихте след скандален червен картон на Перси на кампа, не помня в тази или следващата година се случи така, че елиминирахте милан след загуба с 2:0 първия мач след гол от дузпа при топка извън игра (единствената такава ситуация, която съм виждал в живота си и против всякакви правила, макар и да ставаше въпрос за секунда разлика), онази елиминация на Реал М след зверската симулация на ушатото магаре и червения на Пепе, отменения гол в реванша и тн и тн.
Изобщо няма да споменавам цирковете с ПСЖ: )

Няма значение, иначе дали си пасивен или не ми е все тая. Аз никога не съм се притеснявал да споря, дори до откат и ми е все едно дали се съгласяваш или не.
Казвам, че с този треньор за първи път играете футбол и евентуален триумф би бил напълно заслужен за мен и няма да ме дразни. Няма да е плод на дежурния червен картон или някоя скандална дузпа, а на добра стратегия и реализация.
Ако искаш го приемай, ако не искаш .... твоя работа ; )

A.Pinochet

Потребителски аватар
NOMER14
Контакти:

Мнениеот NOMER14 » 02 май 2019 01:06

Колкото и да е добро момчето, все пак се казва Мохамед. С него начело шампион на Англия и Европа трудно ще стане.

Потребителски аватар
Furious_Monk

Мнениеот Furious_Monk » 02 май 2019 01:06

Следващата цел пред Валверде ще е и да се освободи от Меси за една година, за да може да се доказва наново, този път без него.

Човекът има Меси, ползва го, защо да не го прави, то и Сампаоли и Тата Мартино го имаха и какво от това...
Дали Кроос и Модрич все още са най-добрите? В сравнение с кого?
Анчелоти.

Върни се в “Архив”