ШЛ: Барселона - Ливърпул 01.05.2019 |22:00| 3-0 FT
Модератори: Gil-galad, paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, Madridist
- ralka_levskarka
- Контакти:
Re: ШЛ: Барселона - Ливърпул 01.05.2018 |22:00|
Аз като гледам явно е трябвало да си цъкаме седми. Най-добре ни беше тогава 

[rimg]https://media3.giphy.com/media/l580XJFTJ6zbSw1jAh/giphy.gif[/rimg]
-
Във полуфинал между два равностойни отбора,печелят малките детайли. Всяко падане се свиреше за вас,спестени поне 5 жълти картона,вие ревете за няква дузпа на матип,а не виждате събарянето на мане от шакирата. Малките камъчета обръщат каруцата-народна поговорка. Съдията оказа влияние на мача,твърдя го и съм сигурен,че доста безпристрастни фенове ще го потвърдят! На тебе е ясно,че не ти отърва.
Имало едно време един Манчестър Юнайтед, който играел с малък успех в Англия и абсолютно никакъв в Европа. Далеч от надмощието си днес в Премиър Лийг и отсъстващ от големите международни сцени, той се люшкал между анонимността и посредствеността.
-
- Контакти:
john barnes написа:Като цяло доста странен мач...още първото полувреме имаше 4 чисти жълти картона за зъбатия,роберто,ракитич и бускетс. Съдията пасува...второто полувреме ги навираш в тяхната половина,те правят епизодична атака,на уникален късмет топката се връща към лилипута и 2-0. Стигаме до третия гол,който е неспасяем като удар,но...първо няма фаул срещу хипофизния и второ,даже и да е видял фаул,той е НЕПРЯК свободен,защото евентуално свири препречване...накрая пропуска на Салах от 3 метра на празна врата и ето ти незаслужен разгром. Който не е гледал мача,ще си помисли,че са ни смачкали,но дефакто не беше така. Имам лошото чувство,че ще се осерем със свраките и от два стола ще се озовем на земята. Жалко за уникалния сезон,но срещу уефалона не можеш да се противопоставиш,опитахме се,но...тия ги гласят да вземат купата,то се видя тая вечер.
Тази година не се "брои". Не се ядосвай за "двата стола" Единия си е по право на Уефалона, и там никой не може дори да се надява на чудо... А у дома в Англия - ми там май късно се усетихме, че за да си шампион , трябва да играеш по шампионски целия сезон , а не само последните 10-12 кръга. Вярвай ми Клопо си е научил урока - наясно е, че за да накараш някой да играе по свирката ти - трябва да е зависим изцяло от твоята воля. Щото нападателното ни трио тази година бе несменяемо, което бе лошо... Нямаме равностойни играчи на пейката на тях, което на тях тримата им дава малко излишно самочувствие и успокоение - че дори и да изнесат слаб мач днес - те и утре ще са незаменими и няма да седнат на резервната скамейка. Ще има покупка на много класен нападател. Трябва ли чиста девятка - типичен таран и Клоп го е осъзнал !!! Въпреки , че не признава- това лято ще е лятото на големите покупки -и не за друго-ами защото за догодина се говори усилено , че титлата ще акостира у нас !!! Иначе -Клопич си отива - сигурно е на 1000%. Помни ми думата и прогнозите !!!
john barnes написа:Във полуфинал между два равностойни отбора,печелят малките детайли. Всяко падане се свиреше за вас,спестени поне 5 жълти картона,вие ревете за няква дузпа на матип,а не виждате събарянето на мане от шакирата. Малките камъчета обръщат каруцата-народна поговорка. Съдията оказа влияние на мача,твърдя го и съм сигурен,че доста безпристрастни фенове ще го потвърдят! На тебе е ясно,че не ти отърва.
за мен нямаше дузпа и в двете ситуации, ръката на Матип НЕ е дузпа, както и това с Мане, дето той започна да пада сам много преди контатка(ако изобщо имаше контакт) ...много добре съдията си ги подмина и двете ситуации...аз единствената ситуация, в която видях, че бяхте ощетени, беше през първото полувреме когато Серхи Роберто задържа Мане в центъра на терена и трябваше да има фаул и жълт картон, но съдията странно не отсъди нищо...за друга ситуация в момента не се сещам
ralka_levskarka написа:Голяма радост. Човек ще си помисли, че вкарват на Тер Щеген заеби.. След няколко месеца Вила да не се чудят откъде им е дошлоИначе малките не цъкат лошо. Елиът изпъква и всичко хубаво идва от него.

Ponko написа:Общо взето без Клоп нямаше да сме тук. Има добре развит нюх за играчи. И никога аз лично не съм твърдял, че трябва да си ходи. Е ядосвам му се, че не пуска Шакири, защото смятам, че би помогнал много на отбора, но както да е. Общо взето си ни заведе на три финала, а тази година на полуфинал поне. Малко сме като Бенфика... става, аха да стане и накрая ... нещо се обърква.![]()
И какво ме брида бе, Понко, че сме играли полуфинал? Пари за клуба ок, за играчите ок, мен какво трялва да ме радва това? Дали си отпаднал на осминафинал или полуфинал, все си отпаднал. Ние не сме Залцбург да се кефим на исторически класирания. Нали се борим за трофеи, или греша? Тая купа гонихме ли я или играхме докъдето стигнем? Титлата гонехме ли я или искхаме да подобрим рекорда си по точки? Гонехме два трофея, хванахме два...да не казвам какво. Всичко друго е история и статистика.
Миналата година стигнахме финал след нечовешки късмет в жребия, на финала яко осиране. Вратарят бил виновен, аз ли го докарах тоя вратар? Тая година с мъка минаваме групата, отстраняваме може би най-слабия Байерн в историята и при първия сериозен противник, който номинално е над нас, търпим погром. Защото 3:0 в полуфинал за ШЛ е погром. Размазване. За вас може да е достойно представяне, за мен е позор. Явно всеки с гледната си точка.
-
- Контакти:
Първо да честитим победата на Барса. Цифровото изражение не знам дали е реално, но на таблото след мача грешка няма.
Тежка загуба инкасирахме и то по моему след добра игра. Да обвиняваме съдии, късмет и тн няма смисъл. Даже не знам дали и Клоп трябва да обвиняваме, друг е въпроса, че когато има такива загуби той е човека, който трябва да обере пешкира. В началото на мача бяхме добре подредени, но веднага след контузията на Кейта отбелязаха. Хулите го, че са ни хванали на контри, но при резултат 1-0, е нормално ние да търсим попадение на чужд терен, трябва да се атакува няма начин.
Тежка загуба инкасирахме и то по моему след добра игра. Да обвиняваме съдии, късмет и тн няма смисъл. Даже не знам дали и Клоп трябва да обвиняваме, друг е въпроса, че когато има такива загуби той е човека, който трябва да обере пешкира. В началото на мача бяхме добре подредени, но веднага след контузията на Кейта отбелязаха. Хулите го, че са ни хванали на контри, но при резултат 1-0, е нормално ние да търсим попадение на чужд терен, трябва да се атакува няма начин.
И аз твърдя, че са нужни трофеи, но към момента липсват. Но не сме чак толкова далеч от тях честно казано. Не виждам кой може да го замени в момента. Играта ни е доста добра и ако някои от звездите ни реши да потърси лесния път към Испания то не се съмнявам, че Клоп ще намери удачен заместник!
ralka_levskarka написа:Аз като гледам явно е трябвало да си цъкаме седми. Най-добре ни беше тогава
Ралке, всеки гранд има падения и възходи. Макар да нямаме титла от 30 години, през този период ние останахме гранд. Спечелихме ШЛ, УЕФА, няколко купи в Англия. Имахме малшанса нашият спад да съвпадне с най-великите години в историята на Ман Юн. Когато Клоп дойде в Ливърпул, от него не се искаше да е по-добър от Брендо или дедо Рой. Искаше се да печели трофеи с Ливърпул. Нали не се съмняваш в това. И той каза: трябват ми три години, за да направя Ливърпул шампион. Е, три години минаха, четвърта вече минава, да забелязваш нещичко да е спечелил?
Между другото, с какво Клоп е по-различен от Рафа? И с него една година се борихме до последно за титлата с Юнайтед, и с него играехме успешно в ШЛ редовно. Ще ти кажа каква е разликата: Рафа спечели трофеи. Защо Клоп е по-добър от Рафа? Оставям те да помислиш върху този въпрос.
- ralka_levskarka
- Контакти:
Ponko написа:И аз твърдя, че са нужни трофеи, но към момента липсват. Но не сме чак толкова далеч от тях честно казано. Не виждам кой може да го замени в момента. Играта ни е доста добра и ако някои от звездите ни реши да потърси лесния път към Испания то не се съмнявам, че Клоп ще намери удачен заместник!
И аз не виждам с кого може да бъде сменен Клоп. Честно казано единственото име, което ми изниква в главата е Анчелоти и пак не е сигурно, 1000 условности..
[rimg]https://media3.giphy.com/media/l580XJFTJ6zbSw1jAh/giphy.gif[/rimg]
Анчелоти като име да.. но мисля, че времето му отмина, но е възможно и да греша..