Магията ЦСКА! (Всекидневна)

Модератори: Модератор ЦСКА, paceto, mistreated, kartago, SkArY_9, delqnski47, slavia_forever, Casper, vaskonti, Madridist, Udoji90

Потребителски аватар
bubka
Контакти:

Re: Магията ЦСКА! (Всекидневна)

Мнениеот bubka » 05 апр 2019 13:20

Dust написа:О, нямам идея, щом за теб дизайнът няма значение.

82 000 000 турски лири, поради динамичния курс на лирата реалната стойност в лева/евро трудно може да се изчисли, но пък според моят "вкус" и виждания за дизайн, това е един идеален такъв.
Капацитет: 27,532

Изображение

Ами не знам. Честно казано това са двата стандартни дизайна на футболни стадиони. Едното е "кутията" предложена по-горе, а другото тази овална елипсовидна форма, която е много често срещана. Няма нищо иновативно в този стадион като дизайн, но е красив въпреки това и си изпълнява перфектно функциите, за които е проектиран.

Иначе оная кутиеобразна форма доста често се среща също, предимно при по-малки стадиони. В Холандия има много такива, но за мен са по-грозни.
[offtopic][wrapimg=]http://cdn.makeagif.com/media/3-15-2014/9rWODJ.gif[/wrapimg][/offtopic]

Kiril2681

Мнениеот Kiril2681 » 05 апр 2019 13:22

Dust написа:
kiril.a.d написа:
Dust написа:За сега и двете предложения невпечатляват с дизайн, дано има й други, които не са показани.

Човече, какъв дизайн ти трябва за футболен стадион? - най-важния дизайн е да го признае УЕФА, че и ФИФА! Нали сме щели да мечтаем за...СП ли беше?

О, нямам идея, щом за теб дизайнът няма значение.

82 000 000 турски лири, поради динамичния курс на лирата реалната стойност в лева/евро трудно може да се изчисли, но пък според моят "вкус" и виждания за дизайн, това е един идеален такъв.
Капацитет: 27,532

Изображение

Изображение

Изображение

http://www.trthaber.com/foto-galeri/ekolojik-stat-yuzde-99-hazir/10028/sayfa-1.html

Добре де, след като "реалната стойност в лева/евро трудно може да се изчисли", какъв е смисъла на всичкото това снимка?!? Снимки от стадиони да искаш, а и на проекти сме се нагледали, както правилно се спомена по-горе, докато не влезе тежката техника, всичко е просто като....картички от Ибиса, примерно :) Освен това , много бих искал някой, който е компетентен по темата, да каже стадион за ЕП/СП ли ще се прави или какво? Защото капацитет от над 30 000 е напълно излишен, а и не е сигурно, че е постижим на това място. Щот се очаква мощен рев от природозащитници и реститути, на които стадиона закрива гледката, пак примерно :)
от Kris_men2000 » 31 юли 2019 00:31

Целият проблем на Левски не е в ръководството или в славинизацията а в това , че 90% от феновете са тъпи като магарета и грам не разбират от футбол

Dust
Контакти:

Мнениеот Dust » 05 апр 2019 13:25

bubka написа:Ами не знам. Честно казано това са двата стандартни дизайна на футболни стадиони. Едното е "кутията" предложена по-горе, а другото тази овална елипсовидна форма, която е много често срещана. Няма нищо иновативно в този стадион като дизайн, но е красив въпреки това и си изпълнява перфектно функциите, за които е проектиран.

Иначе оная кутиеобразна форма доста често се среща също, предимно при по-малки стадиони. В Холандия има много такива, но за мен са по-грозни.

Иновативното в този стадион са адски много неща, но трябва да намеря къхде бяха подробно описани.
Kiril2681 написа:Добре де, след като "реалната стойност в лева/евро трудно може да се изчисли", какъв е смисъла на всичкото това снимка?!? Снимки от стадиони да искаш, а и на проекти сме се нагледали

Ти точно от това ли се хвана?
Този стадион е реалност и на него вече се играят мачове.
Това, което си цитирал съм го написал, защото едва ли това съоръжение струва 24 000 000лв според днешния курс на лирата.
Последна промяна от Dust на 05 апр 2019 13:27, променено общо 1 път.
Гриша Ганчев написа:До 15 март 2021-а година ЦСКА ще има нов стадион. Реконструиран, по всички изисквания на ФИФА и УЕФА. Ще бъде най-висока категория.

Потребителски аватар
bubka
Контакти:

Мнениеот bubka » 05 апр 2019 13:26

Kiril2681 написа: Защото капацитет от над 30 000 е напълно излишен, а и не е сигурно, че е постижим на това място. Щот се очаква мощен рев от природозащитници и реститути, на които стадиона закрива гледката, пак примерно :)

Това е проблем по принцип. Не съм сигурен дали такъв стадион е постижим в Борисовата градина. В Европа има строги изисквания за доста свободно място около стадиона, явно не само там, ако забележиш на снимката по-горе и в Турция е така, виж колко е обширно около него. Това не се прави случайно. В Русия също около новите стадиони, които изградиха има огромни свободни пространства.
[offtopic][wrapimg=]http://cdn.makeagif.com/media/3-15-2014/9rWODJ.gif[/wrapimg][/offtopic]

Kiril2681

Мнениеот Kiril2681 » 05 апр 2019 13:31

bubka написа:
Kiril2681 написа: Защото капацитет от над 30 000 е напълно излишен, а и не е сигурно, че е постижим на това място. Щот се очаква мощен рев от природозащитници и реститути, на които стадиона закрива гледката, пак примерно :)

Това е проблем по принцип. Не съм сигурен дали такъв стадион е постижим в Борисовата градина. В Европа има строги изисквания за доста свободно място около стадиона, явно не само там, ако забележиш на снимката по-горе и в Турция е така, виж колко е обширно около него. Това не се прави случайно. В Русия също около новите стадиони, които изградиха има огромни свободни пространства.

Отделно има задължителни изисквания за паркинг, с определен брой места /мисля, че процент от местата на стадиона бяха като изисквания/ , отделно всеки нормален стадион действа като "автономна бойна единица", с всичките му там екстри - барчета, ресторанти, феншопове и прочие. Това проста НЯМА как да стане в Борисовата! Ще изпълзят толкова много влечуги, че змиите на Гочето ще му се видят като червейчета :)

Целият проблем на Левски не е в ръководството или в славинизацията а в това , че 90% от феновете са тъпи като магарета и грам не разбират от футбол

Потребителски аватар
bubka
Контакти:

Мнениеот bubka » 05 апр 2019 13:33

Dust написа:
bubka написа:Ами не знам. Честно казано това са двата стандартни дизайна на футболни стадиони. Едното е "кутията" предложена по-горе, а другото тази овална елипсовидна форма, която е много често срещана. Няма нищо иновативно в този стадион като дизайн, но е красив въпреки това и си изпълнява перфектно функциите, за които е проектиран.

Иновативното в този стадион са адски много неща, но трябва да намеря къхде бяха подробно описани.

Има много такива, човек. Буквално почти всеки нов стадион е с подобен дизайн - от 30 000 хиляден до 80 000 хилядни почти всички ги правят такива. Това разбира се не е лошо, вероятно е най-оптималната форма и конструкция, която да съчетава в себе си хем голяма функционалност, хем естетическа красота. Просто вече такъв тип дизайн е стандартна практика, не е нещо ново. Разбира се бих се радвал много повече на такъв, отколкото на "кутията". Мисълта ми беше, че ако търсиш нещо наистина разчупено и уникално като дизайн това също не е най-добрия пример.
Последна промяна от bubka на 05 апр 2019 13:39, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
baraba
Контакти:

Мнениеот baraba » 05 апр 2019 13:39

Kiril2681 написа:
bubka написа:

Отделно има задължителни изисквания за паркинг, с определен брой места /мисля, че процент от местата на стадиона бяха като изисквания/ , отделно всеки нормален стадион действа като "автономна бойна единица", с всичките му там екстри - барчета, ресторанти, феншопове и прочие. Това проста НЯМА как да стане в Борисовата! Ще изпълзят толкова много влечуги, че змиите на Гочето ще му се видят като червейчета :)

Отдавна обявиха решението с паркоместата .... и ИМА , как да стане в Борисовата ;) Когато един такъв мащабен проект е приет и одобрен от съответните отдели на общината и министерството на спорта ... всички тези смешни пророкувания, дали щял или нямало да стане са един вид , като плач на дете ... от сорта ... НЯМА пък :mrgreen: Капацитета доколкото ми е известно ще е м/у 25 и 30 000 места според проектите, които при всички положения ще са съобразени с особеностите засягащи екологията :idea:
Изображение
3 полуфинала в Европа, 3 детронирани европейски шампиона, 31 титли, 2 златни обувки, Хр. Стоичков с единствената златна топка на Балканите!

НИЕ ИМАМЕ КАКВО ДА ОБИЧАМЕ, ВИЕ ИМАТЕ КАКВО ДА МРАЗИТЕ!

Kiril2681

Мнениеот Kiril2681 » 05 апр 2019 13:41

Dust написа:

Kiril2681 написа:Добре де, след като "реалната стойност в лева/евро трудно може да се изчисли", какъв е смисъла на всичкото това снимка?!? Снимки от стадиони да искаш, а и на проекти сме се нагледали

Ти точно от това ли се хвана?
Този стадион е реалност и на него вече се играят мачове.
Това, което си цитирал съм го написал, защото едва ли това съоръжение струва 24 000 000лв според днешния курс на лирата.

Не ,бе Уйне, не съм се хванал за нищо, просто казвам, че на снимки, проекти и т.н. сме се нагледали. Четох инфото по тази новина и доколкото разбрах, това е на ниво предпроектанско- просто 2-3 готини графики, нищо повече. А ако бях решил да се заяждам, щях да споделя, че на постнатите от теб снимки, стадиото още е недовършено - вижда се техника, която работи по фасадата, но това няма никакво значение. Просто е малко смешно нещата да са на ниво предпроект, а ние да спорим за дизайн

Kiril2681

Мнениеот Kiril2681 » 05 апр 2019 13:46

Бараба, не плача за нищо, просто имам достатъчно опит с тази...държава и нещата, които се случват в нея. И отново питам, този път теб - стадион за ЕП/СП ли ще се строи или такъв за местна консумация, щото разликата е огромна и не само в капацитета ?! А относно това, което е одобрено или не....дано ти си прав, а аз да греша, дано всичко е ОК и да стане, тогава с удоволствие, ще ти поднеса извинения за плача си и ритуално ще си посипя главата с пепел...след като си купя доживотна абонаментна карта! Честно! :)

CaptainBertorelli
Контакти:

Мнениеот CaptainBertorelli » 05 апр 2019 14:16

Въобще не съм оптимист. Адски трудно ще е да се преборим с всякакви институции, зелени, бегемама и т.н. Дори дребен детайл, като например, как над 2000 автомобила се изнасят от стадиона и успяват да се включат по Драган Цанков ми е трудно да си представя.
Най-нормално, функционално и икономически обосновано ми се вижда, да се вдигне чисто нов стадион на мястото на "Раковски". Държавата предоставя терена, Ганчев и Божков строят. Ползваме го заедно с подуенци + Националния отбор. Размечтах се дейба.
Хайл Мусолини

Върни се в “ЦСКА”