Thsmith написа:garfield22 написа:Thsmith написа:Никой не се оправдава. Оправданията са за нещо, което съжаляваш или за дадена грешка. Израел направи единственото правилно нещо в отговор на арабската агрсия. Това може да кажем, че е сравнимо в някаква малка степен с Кьонигсберг, но и с Крим.
* Кво разоръжаване бре? Те официално и палестинците не може да имат ракети и всичко е под формата на нелегален тероризъм. Остава да им дадат да се качат на един хълм и от горе да стрелят по Израел : )
След войната през 1973 беше създадена демилитаризирана зона около границата и сирийците не са обстрелвали Израел. Въпреки това териториите не бяха върнати, така че очевидно не това е причината за отказа на израелците да ги пуснат.Thsmith написа:Кое точно е унизителното? Вероятно, че Маккейн беше единствения държавен служител намиращ се на наша територия, който върши нещо в наш национален интерес в съответния момент ли? Без значение от мотивите му. Тези проекти са огромен воденичен камък и корекционна схема на 1500 %. Всичко това е съпоставимо само с белия дом на румънците, който изгладувха в края на ерата на Чаушеско.
Никой не вършил нищо в наш интерес, Маккейн вероятно просто се е надявал вместо Южен поток да прокара шистовия или американския втечнен газ. Изключително опасно е да позволиш такава брутална чужда намеса, в редки случаи тя може и да съвпадне със собствения ти интерес, но със сигурност ще дойда момент, в който ще си тежко ощетен. Относно строежите на Чаушеску, нали знаеш, че те са финансирани именно от западни банки?
Демилитаризирана зона дрън дрън. Сирия подписа ли мир, капитулира ли? Плати ли репарации?
---
Как ще да не е? Аз не говоря за мотивите, те не ме интересуват, а за реалното действие, което беше в наш чудовищен интерес и ни спаси от огромни загуби.
И защо да не му дадат заеми? Банките са за това.. кой и как ще ги връща и дали ще плюе кръв докато го прави не е тяхна работа.pampi написа:Thsmith написа:Пак нахален. Израел се защити от поредната мюсюлманска агресия и взе превантивни мерки за анексацията на съответната територия с цел защита и под формата на един вид репарация. Египет примерно подписа мирен договор и изпълни Израелските искания и си прибра Синай. Сирия не желаеше мир с Израел, а търсеше възможност да ги обстрелва от възвишение... е не им се получи, отказаха и преговори и получиха шут в задника и адиос.
Русия чисто и просто окупира чужда територия без никаква причина. Няма абсолютно никакви прилики.
............
М-да, значи евреите и англосаксите са в правото да защитават сънародниците си както намерят за добре и това за теб и за "западните ценности" е о-кей, обаче когато това го направят руснаците, това е лошо и проваля световния мир? Вчера твоите юдеи пак са претрепали трима араби ей така за спорта, а можеш ли ми каза колко бандеровци има претрепани в Крим за петте години "окупация"? А, то в Крим май няма протести и интифади ?
Какви сънародници? Руснаците имат пълното право да защитават територията си, никой не я напада. Никой от Украйна не изстрелва ракети по руски градове и не ходи да се взривява или да ръчка хора по улиците с ножове в рамките на някакво отмъщение.
Да си ме видял някога да говоря за това как руснаците са действали твърде грубо в Чечня или да жаля за чеченците? Не, точно защото съм обективен и не променям мнението си за разлика от теб.
И вчера са им били малко тези трима. Ако съм аз ще минирам границата пък те да си правят каквито искат завръщания и да видим кой ще мине. Или ще разгърна машинките на Хонекер и кой минава бам-бам и довиждане! И без това са твърде много...
Ти верно ли си толкова тъп или просто тролиш ? Какви украинци има в Крим, че чак и ракети да изстрелват по Русия? Путин защити 2 000 000 руснаци от издевателствата на бандеровската сволач . Гордият вик на укрите " ако ще и безлюден, но Крим ще е украински", много бързо премина в хленч и и квичене на пребито куче. Затова преди десетина дена на честването на петгодишнината от Освобождението на Крим, Путин беше посрещнат в Севастопол като месия. Трагедията в Одеса с изгорените живи 23 души, включая и българин между тях е показателна за това , какво представлява това комунистическо образование наречено "Украйна"и каква война се води срещу православието от юдейско-англосаксонската мафия