Мнениеот Muaddib » 31 мар 2019 23:29
Нищо неочаквано, макар, че с човек повече можеше и да победим. Равенството изглежда заслужено.
Бих искал да се спра на няколко неща, които ми направиха впечатление:
1. Липса на конкурентоспособност - по постове нямаме взаимнозаменяеми футболисти, които първо да направят разликата със слабо представящите се текущи играчи, и второ да се изгради среда, в която всеки се бори за поста си. За съжаление, такива футболисти нямаме. Или ако ги имаме, не полагат достатъчно усилия, за да ни убедят в обратното. Днес Райнов показа, че при липсата на Тиам, има достатъчно "терен" да действа, според мен се справи добре. Божинов§Буш не можаха да направят нищо смислено. Кабрал§Саидахмет също не се получи ( въпреки ограниченото време за първия ).
2. Хаос, неогранизираност и липса на идея - това трябва да се тренира, защото личи от началото на пролетта. Срещу Преименувания отбор, с човек повече, не можахме да организираме много в атакуващ план цяло полувреме. Срещу Лудогорец, при подредена в линия отбрана, отново не можахме да разгадаем къде са им слабите места. Днес същото. Компактните им дефанзивини футболисти + защитата си свършиха работата. Понякога постепенните атаки ( Барса на Гуардиола, Арсенал на Венгер, Челси на Сколари ) не могат да разбиват подредени отбори, респективно трябва да се търсят други решения, които днес не се взеха - удари отдалеч, индивидуални пробиви, пасове на ръба на засадата.
3 Дерменджиев трябва да разбере, че НЕ е трудно да си треньор на Левски. Трябва да показва повече смелост. Аз лично вярвам , че е добър треньор. Ще му трябва време, призовавам да му се даде, а не да се нервираме. Ясно ни е , че над 10 години сме слаби и всички сме изнервени, но малко по-кротко трябва да разсъждаваме, такъв е футбола - може и да има дълги периоди на спадове. Попаднахме в такъв.
Левски играе бавно, без идея и с много грешки. По постове сме изключително неорганизирани, лесно разгадаеми, трудно подвижни в двете фази на играта. В оставащите мачове всяка точка ще бъде добре дошла, защото според мен, няма да вземем нищо от Преименувания отбор и Лудогорец. Ще бъде адски трудно, особено ако играем по този начин. Съвсем друг е въпроса какви са плановете на лято, говоря за чисто организационните такива. В този клуб трябва да се променят доста неща, преди да се атакува титлата§купата. Но пак да напиша, бъдете по-спокойни, ще дойдат по-добрите дни.
Само Левски!
"Хората цяла седмица чакат да стане петък, цяла година – да стане лято и цял живот – да са щастливи ... " Умберто Еко