TristaNNN написа:.... се замислете, че може би, казвам може би, погасителният план Левски<->НАП позволява подобни забавяния, но може би, пак казвам може би, .....
Тристане, Джаки още търси едни стенограми на МС и/или публикации в ДВ, .... може да му помогнеш

За да не се повтарям:
Как мога да поискам отсрочване/ разсрочване на данъчни задължения?
Това става с молба, която подавам винаги чрез съответния териториален директор на Национална агенция по приходите (НАП) в зависимост от своя адрес. Искането е по образец. Като адресат на молбата обаче посочвам компетентния да я разгледа орган, а кой е той зависи от размера на моето задължение и от срока, за който искам отсрочване/ разсрочване. С оглед размера на задължението ми адресат на молбата ми ще е:
- министъра на финансите – за задължения за данъци или задължителни осигурителни вноски общо в размер над 300 000 лв. или за срок повече от 2 години.
Важно! За да бъде уважено искането ми, трябва обаче да предложа като обезпечение някакъв актив (пари или суми по мои сметки, стоки, движими вещи и недвижими имоти, банкова гаранция), чиято стойност да покрива размера на главницата и лихвите на моето задължение.
За кои мои задължения НЕ е допустимо отсрочване или разсрочване?
Отсрочване или разсрочване не е допустимо за следните задължения:
.......
- задължения за ДДС, акцизи и осигурителни вноски, .....
.... а ако има молба (съответно решение) до/на министъра на финансите, то нали се сещаш това решение, къде трябва да е публикувано

Да не говорим, че според ПК от 2 години към държавата не е плащано НИЩО, включително ДДС и осигуровки!
К'о праим, ..... Тристане
Кой трябва да търси и показва доказателства за начина на лицензиране, защото последно чухме за едни "документи с невярно съдържание"