КНК: Реал Мадрид - Барселона - 0:3 FT (1:4 agg)
Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, Madridist
-
DimitarStoychev
- Контакти:
Re: КНК: Реал Мадрид - Барселона - 0:3 FT (1:4 agg)
В крайна сметка "добрите" новини от този мач са, че няма да се заблуждаваме, че с този състав сме ОК. Лятото ще трябват доста попълнения, но такива с класа, а не само перспективни. Родриго и Милитао ОК, явно са доста добри, но те няма да издигнат отбора до новото на Барселона в момента. В Ла Лига вече лесно няма, в историята са мачовете, където отбори като Валядолид и Леганес гостуват на "Бернабеу" и "Ноу Камп" и отнасяха 5-6 гола. Лигата става все по-равностойна и това е причина испанският футбол да доминира в Европа, защото всеки от водещите отбори е наясно с това и всеки един сезон се "ъпгрейдва", защото просто трябва да си по-добър от предният сезон, изискванията са такива. "Звезди" не ни трябват, трябва да се направи точен и ясен анализ на ситуацията и да се вземат футболисти, които ще ни вършат работа...Ериксен и Тимо Вернер например. Азар и Икарди не ни трябват само, защото са големи имена, ако трябва да им "търсим" място в състава. Къде би могъл да играе Азар? Отляво? Така ще блокираме развитието на Винисиус и Асенсио, а аз лично не го виждам на друга позиция в нашия отбор. Икарди, ако е в същата форма и при нас, както е в Интер, не благодаря! Този се взе за най-добрият на планетата, а макса му е участие с Интер в ШЛ. 100 млн.? По-добре да ги дадем за Венер, който така и така му изтича договора с Лайпциг другото лято, но поне знаем, че този няма да се спре да бяга. Бележи доста и се контузва сравнително малко. Имаме нужда от попълнения на всички позиции с изключение на десен бек (имаме двама перспективни), вратар (там също) и ляво крило (имаме двама от най-перспективните в света).
Честита победа на каталунците. Надиграхме ги тотално, но в крайна сметка е важно кой ще отбележи повече голове. Ще дойде момент, в който Винисиус ще започне да бележи. Дано за мачовете в ШЛ успее да настрое мерника си. И в двата мача можехме да водим с 2/3 гола на полувреме, но Вини не е Роналдо. Започне ли да бележи няма да имаме спиране.
Каталунците би трябвало да се срамуват след този мач вместо да се радват толкова много понеже такъв слаб отбор на Реал що се касае до единици на терена успява да ги надиграе и те нямат нито едно положение до преди гола им. Дори съм сигурен, че ако не бяха паднали толкова бързо тези два гола домакините щяха да вкарат един гол и така да хвърлят мача в продължения. Този нелеп автогол на Варан в опит да я изчисти топката няма как да се вини и всичко след него приключи беше ясно, че няма как домакините да вкарат 3 гола. Дузпата само няколко минути по късно при 10 човека заради лекуването на Варан беше вече всичко и пак това идва без никаква игра от страна на гостите. Някои ще кажат че това е класа и да до някъде ще са прави с оглед играчите на едните и другите, но те имат и голям късмет в последно време срещу тях особено в Мадрид. С никаква игра успяват да вземат своето и е разбираемо феновете на Реал да се ядосват точно заради тези неща. Чудя се кога ли Барселона ще излезе в такова дерби с 18 годишен хлапак от първите му месеци в Европа, младок набиращ сила в лицето на Регилон, а после дори този Велверде. Цели трима младоци които все още нямат никакъв опит в големи мачове и наистина трябва да имаш топки да го направиш при положение, че на пейката имаш играчи като Бейл, Марсело, Иско, Асенсио.
- Furious_Monk
В този анализ на ситуацията е описано много добре защо Ернесто Валверде е един от най-добрите тактици към днешна дата.
https://www.sportal.bg/news.php?news=773316
Нямат по-добри футболисти, а хора, които оценяват по високо тези сблъсъци и значението им за феновете. Суарес никога няма да достигне техническите възможности на Бензема, просто я няма тази дарба. Представянето на двамата в Европа доказва разликата в уменията им с топката, но единият играе с огромен хъс в такива мачове, другият като наемник, който просто ще приеме тази загуба и ще се насочи към следващия мач.
Естествено, не само Бензема е виновен, той просто е лицето на цялата атака. Васкес не е за титуляр в такива дербита, Винисиус е твърде млад за отредената му роля на основен двигател на цялата офанзива- повече от това което прави, няма какво да се желае на този етап.
Реал страда от това, че е превърнал мачовете с Барселона като поредния двубой, който трябва да бъде изигран. Не само това, но и страда от нежеланието да се търсят готови, развити характери, които не търпят поражение. Вместо това се опитва да изгражда такива, но някои в процеса на работа просто се счупват.
Точно заради това човек като Азар е необходим на Реал. Дрибъла и техниката му са превъзходни и ключови, но най-важното е, че има силен характер и страшна непримиримост в него. Аз съм го гледал, дори и когато Челси кретат на терена, той е човекът, който непрекъснато търси топката, все се опитва да направи нещо, поема отговорността върху плещите си.
И сам войнът е войн, но когато е сам на бойното поле, най-често загива.
https://www.sportal.bg/news.php?news=773316
Нямат по-добри футболисти, а хора, които оценяват по високо тези сблъсъци и значението им за феновете. Суарес никога няма да достигне техническите възможности на Бензема, просто я няма тази дарба. Представянето на двамата в Европа доказва разликата в уменията им с топката, но единият играе с огромен хъс в такива мачове, другият като наемник, който просто ще приеме тази загуба и ще се насочи към следващия мач.
Естествено, не само Бензема е виновен, той просто е лицето на цялата атака. Васкес не е за титуляр в такива дербита, Винисиус е твърде млад за отредената му роля на основен двигател на цялата офанзива- повече от това което прави, няма какво да се желае на този етап.
Реал страда от това, че е превърнал мачовете с Барселона като поредния двубой, който трябва да бъде изигран. Не само това, но и страда от нежеланието да се търсят готови, развити характери, които не търпят поражение. Вместо това се опитва да изгражда такива, но някои в процеса на работа просто се счупват.
Точно заради това човек като Азар е необходим на Реал. Дрибъла и техниката му са превъзходни и ключови, но най-важното е, че има силен характер и страшна непримиримост в него. Аз съм го гледал, дори и когато Челси кретат на терена, той е човекът, който непрекъснато търси топката, все се опитва да направи нещо, поема отговорността върху плещите си.
И сам войнът е войн, но когато е сам на бойното поле, най-често загива.
Дали Кроос и Модрич все още са най-добрите? В сравнение с кого?
Анчелоти.
Анчелоти.
- paceto
- Контакти:
Отделно би се раздавал на макс за нас понеже му е мечта да играе в Реал.
Дано стане този трансфер лятото, защото след това вече ще е късно и няма за кога.
Дано стане този трансфер лятото, защото след това вече ще е късно и няма за кога.
Много горчилка се изля след този мач... а не трябва. Да, изпуснахме (пак) КК. И? Наистина ли ви пука за този трофей? Вижте витрината на Реал и ще реазберете, че този клуб винаги се е целел по-високо, а когато това високо е недостижимо, както тази година - не е нужно да се утешаваме с картонени купи и тиквени медали. Правим си изводите и продължаваме напред. Догодина.
Много позитиви могат да се извлекат от това 0:3. Най-важното (колегите по-горе го отбелязаха) - Перес може би ще престане да се залъгва, че ще постигне нещо с марионетки вместо треньори. Може би ще усети, че все пак е дошло време за по-сериозно обновяване и ще вкара малко парици в играчи, не само в строителните си проекти. Може би ще се светне, че на феновете не им трябва излъскване на ложите и тоалетните (за половин милиард), а искат да гледат топ-играчи, силен отбор и хубав футбол. Та... може и да е за добро снощния бой, дано!
П.П. ...забравих, честито на Барселонистите и от мен, заслужиха си дубъла и тази година.
Много позитиви могат да се извлекат от това 0:3. Най-важното (колегите по-горе го отбелязаха) - Перес може би ще престане да се залъгва, че ще постигне нещо с марионетки вместо треньори. Може би ще усети, че все пак е дошло време за по-сериозно обновяване и ще вкара малко парици в играчи, не само в строителните си проекти. Може би ще се светне, че на феновете не им трябва излъскване на ложите и тоалетните (за половин милиард), а искат да гледат топ-играчи, силен отбор и хубав футбол. Та... може и да е за добро снощния бой, дано!
П.П. ...забравих, честито на Барселонистите и от мен, заслужиха си дубъла и тази година.
Последна промяна от Real на 28 фев 2019 22:20, променено общо 1 път.
Furious_Monk написа: ...Точно заради това човек като Азар е необходим на Реал. Дрибъла и техниката му са превъзходни и ключови, но най-важното е, че има силен характер и страшна непримиримост в него.
Вярно е това, но е на периоди. Хич не са малко мачовете, в които държи характера и непримиримостта толкова добре прикрити, че ако беше по-висок, по-рус и по-негър - щях да мисля, че Челский са взели Погба...
JimBeam написа:Каталунците би трябвало да се срамуват след този мач вместо да се радват толкова много понеже такъв слаб отбор на Реал що се касае до единици на терена успява да ги надиграе и те нямат нито едно положение до преди гола им. Дори съм сигурен, че ако не бяха паднали толкова бързо тези два гола домакините щяха да вкарат един гол и така да хвърлят мача в продължения. Този нелеп автогол на Варан в опит да я изчисти топката няма как да се вини и всичко след него приключи беше ясно, че няма как домакините да вкарат 3 гола. Дузпата само няколко минути по късно при 10 човека заради лекуването на Варан беше вече всичко и пак това идва без никаква игра от страна на гостите. Някои ще кажат че това е класа и да до някъде ще са прави с оглед играчите на едните и другите, но те имат и голям късмет в последно време срещу тях особено в Мадрид. С никаква игра успяват да вземат своето и е разбираемо феновете на Реал да се ядосват точно заради тези неща. Чудя се кога ли Барселона ще излезе в такова дерби с 18 годишен хлапак от първите му месеци в Европа, младок набиращ сила в лицето на Регилон, а после дори този Велверде. Цели трима младоци които все още нямат никакъв опит в големи мачове и наистина трябва да имаш топки да го направиш при положение, че на пейката имаш играчи като Бейл, Марсело, Иско, Асенсио.
Каталунците би трябвало да се срамуват след този мач вместо да се радват толкова много понеже такъв слаб отбор на Реал що се касае до единици на терена успява да ги надиграе и те нямат нито едно положение до преди гола им.
Точно обратното! Реал - футболисти, ръководство и фенове трябва да ги е срам от този мач. Трябва да ги е срам от поредната унизителна загуба от Барселона.
Дори съм сигурен, че ако не бяха паднали толкова бързо тези два гола домакините щяха да вкарат един гол и така да хвърлят мача в продължения.
Що за тъпотия ? Какво трябва да означава това изречение ? Да не би да е забранено или да е нещо лошо във футбола да вкараш бързо голове ? Ти сигурно си много тъжен, когато отборът ти вкара два бързи гола ? Някакво оправдание ли трябва да е това ?
Някои ще кажат че това е класа и да до някъде ще са прави с оглед играчите на едните и другите, но те имат и голям късмет в последно време срещу тях особено в Мадрид. С никаква игра успяват да вземат своето и е разбираемо феновете на Реал да се ядосват точно заради тези неща
Всеки нормален фен ще се радва, че отборът му побеждава най-големия съперник с три гола разлика, въпреки слабата игра. А представяш ли си ако бяха играли добре ?
Чудя се кога ли Барселона ще излезе в такова дерби с 18 годишен хлапак от първите му месеци в Европа, младок набиращ сила в лицето на Регилон, а после дори този Велверде.
Друга много голяма глупост. Реал излязъл с няколко млади играчи и ? Барселона трябва да се чувства неудобно ли ? Сигурно от някаква изкривена съпричастност, Барселона трябваше да излезе с някое китайче, не виждало Европа до този момент. С какъв състав излиза Реал е проблем на Реал, нe на съперниците му. Перес да беше направил свястна селекция, че да не се налага да играе играч с некадърен удар и подаване. Или Солари да беше пуснал Бейл или Асенсио. Да не би Барселона да му е забранила ? И защо Барселона трябва да излиза с 18 годишен хлапак ? Каква е логиката ? Ако не го направят, победата не се зачита ли или не е честна ?
Цели трима младоци които все още нямат никакъв опит в големи мачове и наистина трябва да имаш топки да го направиш при положение, че на пейката имаш играчи като Бейл, Марсело, Иско, Асенсио.
Не топки, а сбъркана трансферна политика.
- Furious_Monk
Real написа:Furious_Monk написа: ...Точно заради това човек като Азар е необходим на Реал. Дрибъла и техниката му са превъзходни и ключови, но най-важното е, че има силен характер и страшна непримиримост в него.
Вярно е това, но е на периоди. Хич не са малко мачовете, в които държи характера и непримиримостта толкова добре прикрити, че ако беше по-висок, по-рус и по-негър - щях да мисля, че Челский са взели Погба...
Човек, ти факторът умора хич не го броиш. А той е много значим когато става дума за футбол на такова ниво, особено когато в определени моменти няма кой да те покрие. Мачове, мачове, ритане, нерви, непрекъснат натиск, Челси до миналата година се бореше за всеки трофей... бих казал, че влиянието на Азар в подобна среда е достатъчно забележимо.
Бих го заменил на първото място в списъка единствено за корееца от Тотнъм- работи много по-терена, създава силно напрежение за съперника, атлетичен и бърз е, по-млад е на години, работи добре с топката, показва характер, доста популярно име на азиатския пазар, според мен е готов. Но няма как Леви да го пусне.
Зиех също много ми харесва, но съм му гледал само два-три мача.
Дали Кроос и Модрич все още са най-добрите? В сравнение с кого?
Анчелоти.
Анчелоти.
Furious_Monk написа:Real написа:Furious_Monk написа: ...Точно заради това човек като Азар е необходим на Реал. Дрибъла и техниката му са превъзходни и ключови, но най-важното е, че има силен характер и страшна непримиримост в него.
Човек, ти факторът умора хич не го броиш. А той е много значим когато става дума за футбол на такова ниво, особено когато в определени моменти няма кой да те покрие. Мачове, мачове, ритане, нерви, непрекъснат натиск, Челси до миналата година се бореше за всеки трофей... бих казал, че влиянието на Азар в подобна среда е достатъчно забележимо.
Бих го заменил на първото място в списъка единствено за корееца от Тотнъм- работи много по-терена, създава силно напрежение за съперника, атлетичен и бърз е, по-млад е на години, работи добре с топката, показва характер, доста популярно име на азиатския пазар, според мен е готов. Но няма как Леви да го пусне.
Зиех също много ми харесва, но съм му гледал само два-три мача.
Прав си и за умората, ама... малко длъжки ми идват периодите, в които Азар се покрива. Като съотношение с цената му. Затова го сравних с френския блондин на Райола. За Сон съм с две ръце ЗА, и не мисля, че Леви ще се опъва на една добра сума... Ама Перес къта парици за дограма, ламинати и дисплейчета над писоарите (...сигурно за да може изразът "да ви пикая на играта" да добие плът.) А Зиех има страхотна визия за играта, добра техника, скорост... не знам като характер как е, за арабите не са много типични трудолюбието и волята. Все пак смятам, че е по-смислен играч от 90 милионния Френки (пак този Райола