Не знам, за мен би било по-рисково да махнем Солскяер и да сложим някой нов. Ако сложим друг мениджър, дадем му 150-200 млн. паунда за нови играчи и в първите 10 мача сме по-зле, отколкото при ОГС? Феновете ще полудеят, шефовете също, различните спонсори и фирми все по-малко ще искат да се асоциират с нас, играчите също няма да са доволни, че за пореден път се сменя обстановката, тактиката и т.н. При положение, че назначим някой футболен директор от световна класа, за мен Оле ще е човекът, който може да изгради шампионски колектив в този отбор. Не всичко е тактика и техника, както Сър Алекс много пъти е доказвал - отборната игра е от огромно значение и това се постига, когато играчите се разбират добре на чисто човешко ниво, имат си доверието и уважението, и си познават футболните навици на терена по между си.
Ето например Санчез, днес за първи път ми се стори, че той самият прие ситуацията си и невъзможността да бъде титуляр за Манчестър Юнайтед. Като излизаше за смяната, през цялото време гледаше в земята, личеше си, че направо се срамува от това. За мен лично той не пасна още с идването си в колектива, а Моуриньо не му помогна с нищо, тъй като той самия още тогава очевидно е имал проблеми с повечето играчи. Да не говорим, че чилиецът взима най-високата заплата във Висшата лига - в тези среди винаги ще има завист, особено когато се счита, че даден футболист получава нещо незаслужено. В този смисъл се вижда ясно и как се отразява на преподписването на нови договори - Де Хеа е съвсем нормално да иска да получава подобна заплата като тази на Санчез, за да подпише, след като откакто Сър Алекс се пенсионира, испанецът систематично беше най-добрия ни и постоянен играч. Погба, Рашфорд също биха могли да поискат увеличение на заплатите си, нови прииждащи футболисти ще са по същия начин, защото агентите им много добре знаят кой колко получава и винаги ще отстояват правата на клиентите си до края. Жалко за Санчез в случая, но ето как един трансфер успя да съсипе цялата обстановка в Юнайтед и в крайна сметка изяде главата на Моуриньо. За мен лично, ако Санчез беше отишъл в Сити, а ние бяхме взели някой друг на негово място, Жозето едва ли щеше да си развали отношенията с Погба, Марсиал и останалите, щеше да получи желаните трансфери през лятото, и най-вероятно щеше да е още тук.