Шалке - Манчестър Сити: Сити няма да има никакви проблеми според мен, Шалке издиша сериозно в Бундеслигата и най-вероятно дори няма да се класира за ЕКТ догодина. Предполагам, че още в първия мач интригата ще бъде убита - нещо от сорта на 1:3/4.
Атлетико Мадрид - Ювентус: Нямам никаква идея как да прогнозирам изходът от тази двойка. Няма съмнение, че Ювентус са по-класният тим и на Атлети ще им е трудно да спрат Роналдо и компания, но не веднъж или два пъти са бъркали сметките на топ отборите в ШЛ. Предполагам, че Ювентус все пак ще намери начин да продължи, може би с минимален успех в Торино.
Манчестър Юнайтед - ПСЖ: Май само аз не съм напълно убеден, че ПСЖ ще ги помете едва ли не? Да, ПСЖ е много по-класен и добър отбор към момента, но това е Юнайтед - голямо име, големи традиции, голям стадион, който също ще изиграе своята роля (би трябвало). В зависимост от резултата на Олд Трафорд - Юнайтед може да изненада всички и да отстрани богаташите.
Тотнъм Хотспър - Борусия Дортмунд: На хартия отборите изглеждат равностойни, но Дортмунд сериозно надгради спрямо миналия сезон, когато паднаха и двата мача от Спърс. Лидер са в Бундеслигата и то с доста сериозна преднина, в ШЛ не трябва да забравяме какво причиниха на Атлетико в Германия, така че за мен те ще продължат. Просто Тотнъм не е достатъчно добър в ШЛ този сезон, за разлика от съперника.
Олимпик Лион - Барселона: Общо взето същото както при Шалке - Сити. Лион са симпатичен отбор, имат аргументите да се противопоставят успешно на Барса във Франция и дори мисля, че може да не загубят първия мач, но на Камп Ноу са пътници. Според мен този сезон в ШЛ Барса изглежда най-силният отбор, но още е много рано да се правят някакви генерални изводи.
Рома - Порто: Рома миналия сезон имаше много добър отбор, но за жалост беше чудо за един сезон, нещо като Монако по-миналия сезон. Гледал съм им двата мача с Реал този сезон и още 1-2 най-много, но няма и помен от отбора, който вкара 6 гола в 2 мача на Ливърпул и отстрани Барса. Порто от друга страна се справи отлично и събра най-много точки от всички в груповата фаза. Би трябвало португалците да продължат, още повече, че реваншът е на До Драгао и там би трябвало да спечелят.
Аякс - Реал Мадрид: Ако нещо драстично не се промени в Реал, Аякс ще им създаде много, много главоболия. Гледах им и двата мача с Байерн този сезон и смея да твърдя, че и в двата надиграваха "баварците" в отделни моменти от мачовете, особено в Холандия. Изключително енергичен, борбен и жаден за успехи млад отбор, който щеше да създаде проблеми на когото и да се беше паднал. Мадрид най-вероятно ще спечели с повечето си опит и класа, но Аякс със сигурност ще се представи достойно в двата мача.
Ливърпул - Байерн Мюнхен: Гвоздеят в осминафиналите, не защото съм фен на Ливърпул, не защото на хартия изглежда най-равностойният и интересен сблъсък, просто два отбора, които имат еднакво големи шансове да продължат напред. Ливърпул може би има една идея по-силен състав към момента, но Байерн има страшно много опит, Левандовски е в страхотна форма, освен него имат младоци като Коман и Гнабри, които също могат да създадат много проблеми. Искрено се надявам да успеем да надделеем и да продължим напред, но няма да е никак лесно. Според мен двата отбора ще си разменят по една домакинска победа и който спечели с повече, той ще продължи (това прозвуча малко като Божинката

).
Струва ми се, че тази година ни очаква една доста по-интересна и равностойна Шампионска лига, дано съм прав и станат яки мачове напролет.