Мнениеот Alternative » 28 яну 2010 14:38
Президентът на БФС Борислав Михайлов обяви, че Изпълкомът е единодушен относно изхвърлянето на Ботев от А група. BN''s.bg се свърза лично с шефа на централата ни, за да изясни напълно казуса относно затъването на „канарчетата".
„Дадохме отсрочка на клуба до 15 февруари, за да може да си погаси задълженията и да стартира пролетния полусезон. Всички хора в Изпълкома сме на едно мнение, че на Ботев не могат да се правят извънредни компромиси, а трябва да се спазват правилата ни", заяви Михайлов.
Шефът на БФС спомена, че при неизпълнение на правилника, Ботев ще си понесе последствията и няма да има компромиси. Михайлов обяви, че няма да се свиква извънреден Изпълком. „Няма да пристъпваме към този вариант, ще заседаваме в края на февруари, както е по програма. Проблемът е там, че организационно нещата в клуба не са изрядни, а не, че ние целим да изхвърлим клуба. Немислимо е да искаме да направим това", заяви футболния бос.
Михайлов сподели, че му е мъчно за това, че клубът, в който се подвизавал е на това положение. Легендарният български вратар се надява Ботев най-скоро да има нов собственик, който да поведе тима към по-добри времена. „Мъчно ми е, болно ми е. Аз съм носил фланелката на Ботев и не мога да повярвам, че се стигна до тук.
Дано си намерят нов собственик или общината да помогне,
защото Ботев е голям клуб и не трябва да стига дъното. Радвам се, че феновете се събират сега в събота и ще мислят за спасението на клуба. Дано почнат на чисто с нов собственик", коментира Михайлов. Той оповести, че до момента Ботев легално е получавал лиценз и на базата на изрядни документи е бил професионален футболен клуб със официален статус в елитната ни група.
Михайлов разкри още, че не е разговарял с президента на Професионалната футболна лига Валентин Михов относно казуса. Именно пред BN''s.bg шефът на Ботев Димитър Христолов обяви, че е водил разговори с Михов, който е обещал да му съдейства за оставането на „канарчетата" в А група.
„Михов като шеф на Лигата защитава клубовете, но Изпълкома е органът, който взима крайните решения. Не съм говорил с Михов и не зная каква е неговата позиция", заяви Михайлов.