Тема за политика - Свят

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
fcb_bg
Контакти:

Re: Тема за политика - Свят

Мнениеот fcb_bg » 16 ное 2018 00:17

Thsmith написа:Кви са тези цигари висок клас от 5 лв ; 0 То 5 лв са най евтините цигари изобщо : )

Висок клас се водят имитациите на Парламент, Давидоф, Дънхил... Тази класификация не съм я измислил аз. :lol:
Виктори когато го направиха три и шейсе, се заля държавата с лайняни ментета. На пъпа на Бургас се продаваха без някой да бафне от администрацията Бойкова. Един познат от махалата си купи, дава ми кутията - вадя цигарата и една трета от тютюна й изпадна в кутийката.
Хвърлих я и му викам, как може да пушиш такива лайна бе?
Ми 2 кинта е кутията, ми отвърна.
Стабилност си беше, де вика лелещият за час футбол от студиото при Хеки. :lol:
Там някъде умряха и фрийшоповете.
Кой еба мамата на една отколешна тютюнева индустрия в тая държава?
Последният инвеститор в този отрасъл изкупи българските марки, затри половината, обеща да инвестира в страната и да открие работни места.
Нито инвестира, нито откри работни места, а си изнесе производството в Румъния. Имало някакъв държавен контрол над инвеститорите.... :lol: Де е тоя контрол, да му го набия моя контролиращизследователски орган?
Последна промяна от fcb_bg на 16 ное 2018 00:37, променено общо 1 път.
Спрете да си хвърляте поне фасовете на земята.
Дедите ви не са ляли кръв тук за това.

Потребителски аватар
fcb_bg
Контакти:

Мнениеот fcb_bg » 16 ное 2018 00:26

garfield22 написа:
fcb_bg написа:И да - Ес е доста виновен, че не ни напъва здраво със сопата да сме барем малко като тях.

Да не би в останалите европейски държави да няма корупция, да не би да няма огромен лобизъм от техните корпорации? Точно те ли ще ни държат сметка?

Има, тя corruption, не е българска дума. :lol: Ма те крадат малко с по-мярка.
Трябваше първо да ни издумкат за съдебната реформа, ама тъй си и останах с бляновете. Щом пеем с правилния тон в обшата политика на европейския хор - ноу проблем, нихт тамкак беше и т.н. прочее либерални лафове с евроатлантически привкус.
Тоя ЕС в тоя си тон, върви към харакири, гарнирано с фойерверки на целия континент.
Бая време се задържахме без да пукне пушка.

Потребителски аватар
metodito
Контакти:

Мнениеот metodito » 16 ное 2018 01:05

fcb_bg написа:
metodito написа:
fcb_bg написа:Убиха се хората да зареждат нафта и бензин в Турция... Пуша Боро тъч. Турското е неколко левъла над нашето. и 2 лева по-евтино. По-точно - два лева и двадесет стотинки.
Ти еба и евросъюза....

И за всичко това е виновен ЕС? А не бок Боко, Шиши Свинята, свитата им от 240 безродника и Валентин Златев?

Акциза в ЕС върху цигарите е виновен. След горивата, той май е най-големият данък който плащаме. Но нито се пафка по-малко в Ес, нито и се карат коли и камиони по-малко. Само дето акцизът си влиза в бюджета.
Инак ше легализираме леката дрога.
И да - Ес е доста виновен, че не ни напъва здраво със сопата да сме барем малко като тях.
Ти как очакваш да върви заедно един съюз, в който има прогнили от корупция страни?
Що не ни нашокаха здраво канчето, ами си ни галят с едните им препоръки?
Отговорът е лесен.

Конюнктурата, бюрокращината и партийността, завладели ЕС са виновни, а не самия ЕС. Не самата идея. Знаеш ли колко милиарди е излял ЕС в България? От началото на предприсъединителните фондове досега? Аз ти гарантирам, че когато хърватите влязат в ЕС, ще ни задминат. И за това няма да е виновен ЕС. Всичко налято от ЕС влива в партийни каси и се изпапква от нашите сатрапи. За това сме си виновни единствено и само НИЕ. За съжаление, под НИЕ визирам всички българи. На много от българите им харесва да живеят в тоталитарна... не, в автократичен строй - бащица да си имаме, ние да го не мислим. Харесва им да има властващ слой явно. Не знам. Царят го каза: чипът трябва да се сменим. Демек няма оправия, щото чипа на народа не се сменя. Нас ни приеха насила - под давление на Щатите. Европейците не ни смятат за рода. Нормално. И за 30 години, мръсните безродници, които ни управляват им го доказаха. А реално, народът ни е много по-напред от ориенталските манаfi, които ни управляват. Така че ЕС не ти е виновен за нищо.

Потребителски аватар
Groucho
Контакти:

Мнениеот Groucho » 16 ное 2018 08:59

metodito написа:Царят го каза: чипът трябва да се сменим.

To и неговият чип е за смяна. Хърватите май са в ЕС, задминали са ни доста отдавна при всички положения.

garfield22
Контакти:

Мнениеот garfield22 » 16 ное 2018 09:21

fcb_bg написа:
garfield22 написа:Има, тя corruption, не е българска дума. :lol: Ма те крадат малко с по-мярка.

Може би в някои държави като Германия наистина крадат малко по-малко, но в повечето страни корупцията също е силно разпространена, и то и на най-високо ниво. Виж например Берлускони, който е абсолютен олигарх и срещу него се водят множество дела, виж например и Саркози, който е получавал милиони незаконно финансиране от Кадафи. Как може тези държави да ни държат сметка за корупцията, при положение, че при тях положението е същото? А така или иначе се видя ясно, че никаква чужда намеса не може да помогне, толкова доклади се изписаха и няма никакъв резултат.

pomiqr272
Контакти:

Мнениеот pomiqr272 » 16 ное 2018 13:30

fcb_bg написа:
pomiqr272 написа:
fcb_bg написа:Убиха се хората да зареждат нафта и бензин в Турция... Пуша Боро тъч. Турското е неколко левъла над нашето. и 2 лева по-евтино. По-точно - два лева и двадесет стотинки.
Ти еба и евросъюза....

Не стига, че се тровиш. Не стига, че тровиш околните, но си купуваш цигари без бандерол, като по този начин храниш мафията и на всичкото отгоре моите данъци ще платят лечението, защото не си плащаш акциза. Социалистическа наглост в действие.

Аз какво ще правя, не ти е работа. Теб не съм те отровил. нито детето си, нито тъщата, която не пуши. Не пуша на закрити места, дори и с АЙКОС-а ми, ела покажи кого съм отровил!
Казвам, че тук тровят с цигари здраво хората - Пълни Лайна са, дори и високият клас. И искат 5 лева за кутия. Педали ненаядени!
Кои твои данъци ми плащат лечението? Кое точно лечение си ми платил, я разкажи сега на аудиторията? Ходя 1-2 пъти в годината до личната, какво си ми платил лично ти бе, помияр номер пореден?

Разбирам, че българският е труден език, но все пак си тук повече от тридесет години. "Моите данъци ще платят лечението". Този пушек все някъде отива. Замърсител и вредител на хора.

Nabucco

Мнениеот Nabucco » 16 ное 2018 18:13

metodito написа:
fcb_bg написа:
metodito написа:
Ти еба и евросъюза....

И за всичко това е виновен ЕС? А не бок Боко, Шиши Свинята, свитата им от 240 безродника и Валентин Златев?

Акциза в ЕС върху цигарите е виновен. След горивата, той май е най-големият данък който плащаме. Но нито се пафка по-малко в Ес, нито и се карат коли и камиони по-малко. Само дето акцизът си влиза в бюджета.
Инак ше легализираме леката дрога.
И да - Ес е доста виновен, че не ни напъва здраво със сопата да сме барем малко като тях.
Ти как очакваш да върви заедно един съюз, в който има прогнили от корупция страни?
Що не ни нашокаха здраво канчето, ами си ни галят с едните им препоръки?
Отговорът е лесен.

Конюнктурата, бюрокращината и партийността, завладели ЕС са виновни, а не самия ЕС. Не самата идея. Знаеш ли колко милиарди е излял ЕС в България? От началото на предприсъединителните фондове досега? Аз ти гарантирам, че когато хърватите влязат в ЕС, ще ни задминат. И за това няма да е виновен ЕС. Всичко налято от ЕС влива в партийни каси и се изпапква от нашите сатрапи. За това сме си виновни единствено и само НИЕ. За съжаление, под НИЕ визирам всички българи. На много от българите им харесва да живеят в тоталитарна... не, в автократичен строй - бащица да си имаме, ние да го не мислим. Харесва им да има властващ слой явно. Не знам. Царят го каза: чипът трябва да се сменим. Демек няма оправия, щото чипа на народа не се сменя. Нас ни приеха насила - под давление на Щатите. Европейците не ни смятат за рода. Нормално. И за 30 години, мръсните безродници, които ни управляват им го доказаха. А реално, народът ни е много по-напред от ориенталските манаfi, които ни управляват. Така че ЕС не ти е виновен за нищо.

Само да ти напомня, че Хърватия е член на ЕС от почти 5 години.
Не ти достига злобата? Тогава не я раздавай!

Nabucco

Мнениеот Nabucco » 16 ное 2018 18:24

Thsmith написа:Цар... хах ; 0 Мда... жална майка на мързеливците разчитащи на преразпределение и някой друг да им плаща масрафа.

Друго си е човек да е трудолюбив и изпълнен с енергия 25 часа в денонощието, като теб!

Замислял ли си се, че т.н. "реформи" и "преструктуриране на производството" изхвърлиха на улицата стотици хиляди, а някои от тях изгубиха мотивацията за труд, след години безработица? Това, което София, с правителствата си, причини на България, само соцът го е правил, но не в такива размери.
Не ти достига злобата? Тогава не я раздавай!

Потребителски аватар
Thsmith
Контакти:

Мнениеот Thsmith » 17 ное 2018 00:20

"трудолюбив" е най тъпата възможна дума. Никой(или почти никой) не се труди от любов към "труденето". Полагаш усилия за да изкарваш пари и да постигаш даден успех, а не просто защото много обичаш да се "трудиш".

Дадено предприятие съществува за да изкарва печалба, а не за да "дава" работа на някого и да генерира загуби.
Как така изгубваш мотивация за труд? Ако няма какво да ядеш, какво правиш? Мотивацията ти е да има какво да сложиш на масата. Просто разни глупави социални преразпределяния се опитват да я заличат.
[center][wrapimg=]https://s31.postimg.cc/edpbxz4ob/Avatar_250.png[/wrapimg]

Sometimes democracy must be bathed in blood.

A.Pinochet[/center]

Потребителски аватар
fcb_bg
Контакти:

Мнениеот fcb_bg » 17 ное 2018 00:37

pomiqr272 написа:
fcb_bg написа:
pomiqr272 написа:
Ти еба и евросъюза....

Не стига, че се тровиш. Не стига, че тровиш околните, но си купуваш цигари без бандерол, като по този начин храниш мафията и на всичкото отгоре моите данъци ще платят лечението, защото не си плащаш акциза. Социалистическа наглост в действие.

Аз какво ще правя, не ти е работа. Теб не съм те отровил. нито детето си, нито тъщата, която не пуши. Не пуша на закрити места, дори и с АЙКОС-а ми, ела покажи кого съм отровил!
Казвам, че тук тровят с цигари здраво хората - Пълни Лайна са, дори и високият клас. И искат 5 лева за кутия. Педали ненаядени!
Кои твои данъци ми плащат лечението? Кое точно лечение си ми платил, я разкажи сега на аудиторията? Ходя 1-2 пъти в годината до личната, какво си ми платил лично ти бе, помияр номер пореден?

Разбирам, че българският е труден език, но все пак си тук повече от тридесет години. "Моите данъци ще платят лечението". Този пушек все някъде отива. Замърсител и вредител на хора.

Тоя моят пушек де отива, аланкоолу? Не пуша по начин, който засяга околните, мисля, че го обясних. Де отива издишаното от устната ми кухина и колко вреди, че толкоз се впрегна?
Достатъчно плащам с акциза за да ми държиш сметка и да ми навираш лековитите си данъци, плащащи лечение.

Върни се в “Свободна зона”