metodito написа:koisa написа:metodito написа:С Кабрал може и да не подписваме.
По-добре да подпишем, отколкото да избяга и да не вземем дори лев от него!
Разбира се. Имах предвид, че ако се цигани, няма да е пропуск. За разлика от Давид и Милош, без които направо умиргаме. Каквото и да искат мениджърите им, трябва да им се даде. Ако ще и... "да намерим по-добри", както ни успокои бай Дельо.
Аз продължавам да смятам, че имаме проблем в средата на терена, и по-точно в дефанзивен план. Забележете колко дълбоко се изнасят Холмар и Давид, а противниците ни, за разлика от миналата година, преминават по-лесно тази линия. Не нов човек, може би, а тактическа промяна трябва. Миналата есен бяхме много силни именно в тази фаза на играта.
Това не е следствие от липса на играчи или качества. Такава ни е тактическата схема в момента. Стоянович предпочита доста по директен и бърз футбол от Роси, за който спокойствието и задържането на топката беше много важно. Идеята,както я виждам аз е да се правят повече атаки за единица време при резултат 0-0 или негативен за нас. При позитивен резултат преминаваме в друга доста по-дефанзивна тактическа схема. Най-ясно се видя това в мача с ЦСКА, особено второто полувреме. Така че, ако решим да задържаме топката и да затворим центъра и фланговете - можем, но Славиша просто не вижда смисъл да играем цял мач така. А и играта се харесва на феновете повече, ако е по този начин.
Единствената забележка, която имам към тренера е, че мъчи Мариани на крилото и Обертан в средата. Ясно ми е защо го прави, но не съм съгласен с него. За мен позитивите от Обертан на крилото, Мариани зад нападателите и Белмонт или Рейш с Тиам, са много повече отколкото негативите. Особено при офанзивната ни схема на игра. В момента правим n-брой атаки и преминаваме центъра много бързо, стигаме до наказателното на противника и... там се закучват нещата. Мариани не е свикнал да търчи като изоглавен по крилото, което забавя атаката, а и освобождава противникови защитници, които иначе биха пазили крилото. Кабрал от другата страна, така и не се научи да мисли бързо... винаги спира топката и се почват едни финтове, докато се прибере целия им отбор. Иначе има финт и точен пас, и когато му се даде време да мисли се справя прилично. Дано Паулиньо се отърси скоро от контузиите си и се върне в игра подобаващо. В момента не е готов, но трябва да играе за да си върне формата и самочувствието.
Не мисля, че ще пазаруваме зимата освен, ако не продадем някой. Не мисля, че имаме и нужда от нещо освен от вратар.