ВЛ: Арсенал - Ливърпул 03.11.2018 |19:30| 1-1 FT
Модератори: Gil-galad, paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, Madridist
Re: ВЛ: Арсенал - Ливърпул 03.11.2018 |19:30| 1-1 FT
Абе резултатът не е лош, но играта е леко притеснителна - много лесно губим топката, трудно си я взимаме. Айде, техниката и креативността не са силните страни на халфовете ни, но снощи в доста голяма част от мача Арсенал дори пресираше по-добре от нашите. Като прибавим и това, че на Мо и Боби отиграванията рядко им се получават - трябва да сме доволни от точката, въпреки чистия гол, който ни окрадоха
Аз съм недоволен от вайналдум...игра ли с топката изобщо...никъв го нямаше...и милнър и той ...и двамата чакаха на фабиньо...само и единствено заради халфовете не ни се получаваше 

[offtopic]СД:Напълно унищожихме този топ-отбор от началото до края![/offtopic]
plmar написа:Sisi 1914 написа:Заслужено равенство и бях убедена, че Арсенал няма да загуби.
То за убеденоста ти добре, но влизаше ли в нея отменен чист гол ?
Иначе неам думи. Пишете първи 2 отнети точки, има време до 12тата. Отново, както и с Азар, гола стана през малкия, не е трудно да прогнозираш 2/3 кръга отдих.
Аз не съм виновна, че съдията отмени гол.
Левски завинаги в моето сърце
wu_dnica написа:Аз съм недоволен от вайналдум...игра ли с топката изобщо...никъв го нямаше...и милнър и той ...и двамата чакаха на фабиньо...само и единствено заради халфовете не ни се получаваше
Вайналдум блестеше в началото на сезона но на 6тицата, откакто се върна Хендерсен, а сега и с пускането на Фабиньо той играе по-напред, а там винаги му е било по-спъната играта. На 6тицата е страхотен, спокоен, освобождава се много яко с финтове с тялото, литва пресиращите и не могат да му хванат спатиите. Откакто заигра по-напред му падна формата
Иначе аз съм съгласен с Понко за Фабиньо, не знам на вас какво ви хареса, ама първото полувреме особено беше, като на забавен каданс. Очевадно му е трудно да свикне с темпото и повечето физически сблъсъци във ВЛ. Чакаше да му дават фалове, ама такива ги дават във Франция, не и в Англия. Второто се пооправи, ама за мен си много слаб мач. Но няма начин, само с игра ще влезе в час, но се вижда, защо Клоп го държа пейка до сега, абсурд да бяхме с толкова точки ако беше играл в началот. Клоп си знае работата, мин година няколко разбирача обявиха Чембърлейн за трансферната издънка на века, след първите му 2,3 мача. А сега точно той липсва супер много, не че е някакъв луд техничар или подавач, ама е от тези играчи, които дават искра в атакуваш план, напорист и може да изостри атаката.
Като цяло за мен големия "проблем" е небрежното отиграване на паса преди гола при контри. Почти всеки мач имаме 3,4 такива момента, когато и Салах и Фирмино и Мане бъркат пас, който извежда другия в така нареченото 100 процентово положение. От там и по-малкото положения. Но за мен това е временен момент и в момента в който мине този период всичко ще си дойде на мястото.
Но огромно израстване в защита, от 15 мача от началото на сезона само Челси ни вкара 2 гола и то на резервните защитници...Клоп похарчи 140 мил за Ван Дайк и Алисон и всичко се промени. В темата за мача със звезда ще кача един състав, в който може да се види как Престъпника Роджърс изхарчи 140 мил за 7-8 футболиста. Както се казваше в една реклама: Качеството не струва-то се отплаща

Нелепо загубени 2 точки, но пък и Х-а си беше по-справедлив резултат.
Стана много добър мач. Ако Арсенал запазят формата си, спокойно могат да се намесят в борбата за първите 3 места.
Имам забележки към халфовата ни линия, която хем бе дефанзивно подредена, хем позволи много слизания на играчите на Арсенал.
Лека забележка и към Алисон за гола.
Стана много добър мач. Ако Арсенал запазят формата си, спокойно могат да се намесят в борбата за първите 3 места.
Имам забележки към халфовата ни линия, която хем бе дефанзивно подредена, хем позволи много слизания на играчите на Арсенал.
"Левски срещу мракобесието - борба на волята срещу системата, доброто срещу злото! Това е заложено при нас. Отборът на народа срещу апарата, най-общо казано."
Из размислите на един „Дисидент“, или Как отборът на МВР и ДС пребори комунизма.
Из размислите на един „Дисидент“, или Как отборът на МВР и ДС пребори комунизма.
-
- Контакти:
Red_Neck написа:Нелепо загубени 2 точки, но пък и Х-а си беше по-справедлив резултат.
Не съм напълно съгласен , че за гола имаше някаква вина и то голяма вратаря. На пръв поглед се създаде усещане , че Алисон можеше да направи нещо, но това е измамно! По-голяма вина носеще малкия,май изобщо не бе в час още от първата минутаи самите футболисти на Арсенал го усетихаи повечето опасни атаки бяха оттам !!!
За формата на Арсенал - мисля, че леко са подобрили играта си , но според мен лично, възхода им се дължи и на променените стратегия в самата игра: Не знам , дали забеляза някой - как например се бранеха и как организираха атака,ако топката е в тях:
Когато трябваше да се защитават, играеха хитро наредени само в две много близко разположени линии от по 5 човека(дефанзивно и офанзивно играеши петици бразно да ги наречем) - а при атака -предната петица(офанзивно играещата) просто се отдалечаваше и забиваше напред с около 10-15 метра в повече от задната, и леко (с 2-3 м) по-напред минаваха 3 от тях по-напред - чистите нападатели... Така просто към тях се прехвърляше моментално топката след като се позиционират - и се оказва , че играят 5-кеативни и нападателни играча или само срещу 4-ма наши защитника, или срещу 4 плюс колкото халфа успеят да се върнат... Задната им петица изобщо не минаваше центъра - и седеше разгъната в широк фронт... затова нямаше поле за изява на крайните ни защитници... А халфовете ни се лутаха напред назад.... Просто Клопо достакъсно усети стратегията и към края поуспокои играта но бе доста късно !!!